تبیان، دستیار زندگی
مقالات خواندنی گروه دین در هفته ای که گذشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

الکل عقل، گزارش از جنگ با خدا و دروغهای مخرب در پشت!

مقالات خواندنی گروه دین در هفته ای که گذشت.

گروه دین تبیان
مطالب دین

نمازخوان های بی نماز!
چگونه دو رکعت نماز برای خودِ خدا بخوانیم
نماز عمود دین است و اگر کسی آن را انکار کند از دین خارج است. زیرا انکار نماز در واقع انکار رسالت پیامبر (صلی الله و علیه و آله) و قرآن است. البته اگر فردی قرآن را قبول دارد اما مثلاً از روی سستی نماز نخواند و عمداً آن را ترک کند گناه کبیره مرتکب شده است و فاسق است اما کافر نیست.


الکل عقل!

انسان به عنوان موجودی متفکر صاحب قوه ی عاقله است. قوه ای که سبب برتری و امتیاز انسان نسبت به سایر موجودات است. حال با نزول وحی و ارسال رسولان تکلیف عقل بشر چه می شود؟ آیا بشر می تواند آموزه های وحیانی را بدون کمک پیامبران دریابد؟ آیا اساساً بشر برای سعادتمندی نیاز به وحی در کنار عقل خود دارد؟ این مجموعه سوالات و پرسش هایی از این دست به عنوان موضوع عقل و دین از جمله مباحث پر کار برد و البته پر سوالی است که در طول تاریخ تفکر بشری همواره مورد توجه و البته نظریات گوناگون بوده است!

جنگ با خدا


گزارش لحظه به لحظه ی جنگ با خدا! 
شاید به درستی بتوان ادعا نمود همه انسان ها به طور طبیعی خواهان سود و سرمایه بیشتر در زندگی هستند، ولی آنچه مسلم است همه ی آنها به این خواست طبیعی دست نمی یابند؛ چرا که با انتخاب راه اشتباه نه تنها سود و سرمایه ماندگاری بدست نمی آوردند، بلکه متحمل ضرر و ورشکستگی سختی در محاسبات خود می شوند. عمده دلیل این شکست و گرفتاری ها را می بایست در شیوع غلط محاسباتی ریشه یابی کرد. در این نوشتار سعی داریم به یکی از پر ضررترین معاملات انسانها در زندگیشان اشاره کنیم.


گم شدن قطعه ای از پازل زندگی اسلامی

وقتی به ظاهر و سیمای شهری که در آن هستیم  نگاه می کنیم، متوجه گم شدن یک قطعه از پازل زندگی اجتماعی و اسلامی می شویم.
به راستی چرا این قطعه در زندگی شهری یک شهروند مسلمان گم شده، راهکار پیدا کردن آن چیست؟
در این متن سعی داریم به گونه ای به دنبال جواب این سوالات باشیم. نظرات و ایده های شما نیز در این موضوع به ما کمک بسیار خواهد نمود. منتظر جواب های زیبای شما هستیم.
آیا کسی زمان ظهور امام زمان(عج) را می داند؟ 
گفتگوی خود با استاد گرانقدر حضرت آیة الله سید حسن مصطفوی  را در خصوص موضوع جبر و اختیار در هفتمین مقاله با بررسی دیدگاه عرفاء که از معتقدان به جبر هستند ادامه می دهیم.

من کدامین «صیحه آسمانی» را تصدیق خواهم کرد؟

یکی از نشانه های ظهور حضرت مهدی علیه السلام صیحه ای آسمانی است که یکی در ابتدای روز و دیگری در انتهای آن، هر یک مردم جهان را به راهی کاملا متفاوت با دیگری دعوت می کند. تفکر اغلب مردم این است که قطعا صدایی را که به حضرت دعوت می کند، تصدیق خواهند کرد. اما شرط مهمی توسط معصوم علیه السلام در این باره وارد شده که بر اساس معیاری دقیق انسانها را در برخورد با این نشانه تقسیم بندی می کند.

قرضاوی

قرضاوی مسلمان یا یهودی؟
فتاواهای قرضاوی تأثیر عمیقی بر کشورهای عربی دارد و علت این تأثیرگذاری سابقه فعالیت های بسیاری است که او انجام داده و می دهد. اما در روزهای اخیر شخصیت وی به شدت منفور شده است و این به علت تغییر در آراء وی رخ داده است.
اخیراً مواضع شیخ یوسف قرضاوی ضد ایران و سوریه و حزب الله به شدت تغییر داشته و تا حدی این دشمنی شدت یافته که از مواضع دشمنان سنتی ایران هم تجاوز کرده است. در گذشته وی ضد رژیم صهیونیستی بود؛ اما امروز دشمن اتحاد مسلمانان بوده و بوی همپیمانی با رهبران قطری می دهد و در راستای طرح های صهیونیستی ٓ آمریکایی برای تغییر چهره منطقه است.
صله رحم هایی به سبک مجازی
یک بحثی مطرح است  مبنی بر اینکه صله رحم حتما نباید حضوری باشد بلکه ما با تلفن یا ایمیل و در زمان کنونی، به وسیله نرم افزار های تلفنی موجود ارتباط برقرار می کنیم و حتی گروه های خانوادگی را تشکیل می دهیم که همه با هم در گفتگو باشیم و دیگر نیازی به دید و بازدید حضوری که وقت و هزینه های مادی در بر دارد، نمی باشد.
دروغهای مخرب در پشت پرده فضایل فاطمی 

فاطمه زهراء علیها السلام شخصیتی ستودنی و الگو دارند و بخش کوچکی از ویژگیها و خصوصیات ستودنی ایشان در لابلای کتابهای حدیثی و تاریخی به دست ما رسیده است. با این حال نباید با ساده اندیشی به سراغ این کتابها رفت؛ چرا که در لابلای این نوشته ها گهگاهی اشتباهات یا دسیسه هایی رخ داده است که نه تنها فضیلت، بلکه دروغ و افترائات ناروا به صدیقه طاهره علیها السلام است.

خانه تکانی


خانه تکانی با جایزه های میلیاردی
یک سال دیگر از عمر ما به پایان می رسد. آهسته آهسته باید به فکر تغییر فصل جدید باشیم، هر چند که هر فصل زیبایی خاص خود را دارد، ولی بهار زیبایی خاص خود را دارد.
اموات چگونه جان می دهند؟
می گویند حضرت موسی (علیه السلام) در هنگام جان دادن به سختی جان می داد ولی بعد، نارنجی را به او دادند تا بو کند و راحت او را قبض روح کردند. در برخی روایات آمده مرگ برای مؤمنین مانند در آوردن لباس چرک از بدن است. با این توضیحات از روایات برآنیم کیفیت و چگونگی مرگ مؤمنین و سختی و آسانی آن را بررسی کنیم.
عصاره عصمت در دامان مادری معصوم
بی شک در جهان معاصر وابستگی فکری و روانی انسان ها بیش از پیش نمایان است. خداوند متعال نیز در قرآن کریم  بر این امر تأکید نموده است از آن جمله: «یا ایها الناس انتم الفقراء الی الله» (فاطر/15) همه انسان ها به خداوند نیازمندند از آن جهت که معصوم نیستند برای امورات خود نیاز به راهنمایی معصوم دارند، چرا که غیر او نمی تواند حدود را مشخص نموده و وی را به مطلوب برساند. در زمان حاضر، حضرت بقیه الله علیه السلام تنها راهنمای بی بدیل عالم بشریت است که بیش از هر کس شبیه مادر بزرگوارش حضرت زهرا علیها السلام می باشد.



مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.