تبیان، دستیار زندگی
همه ی ما آدم ها از سفر کردن لذت می بریم. کمتر کسی پیدا می شود که بگوید از مسافرت رفتن خوشش نمی آید. هر فردی از زمانی که به دنیا می آید یک سری نیازهایی را دارد که باید تامین شود
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چطور در سفرخانوادگی، زندگی کنیم؟

همه ی ما آدم ها از سفر کردن لذت می بریم. کمتر کسی پیدا می شود که بگوید از مسافرت رفتن خوشش نمی آید. هر فردی از زمانی که به دنیا می آید یک سری نیازهایی را دارد که باید تأمین شود یکی از مهم ترین این نیازها که از زمان تولد تا لحظه مرگ پا برجاست نیاز به تفریح است و یکی از تفریحات سالم، سفر کردن است.

رومینا سادات تجاره/کارشناس ارشد مشاوره -بخش خانواده ایرانی تبیان
سفر

اگر فرصت نکرده اید در هفته اول تعطیلات نوروز سفر کنید برای اینکه  در مقابل خودتان کوتاهی نکرده باشید و از این افسردگی ها و کسالت و خستگی و یکنواختی نجات پیدا کنید حتی اگر شده یک روز به دشت و کوه بیابان سفر کنید. سفر کردن مهارت های خاص خودش را دارد که در اینجا کوتاه به آن اشاره می کنیم.

چرا به سفر برویم؟

سفر کردن یعنی نقل مکان کردن از مکان دائمی زندگی برای مدت معینی به منظور زیارت، تفریح و سیاحت و یا تحصیل و کار. سفر کردن می تواند به تامین نیاز مهم زندگی انسان ها یعنی تفریح، کمک بزرگی بکند. در سفر ما می توانیم به خودشناسی برسیم و برای تصمیم گیری های مهم زندگیمان آمادگی ذهنی بیشتری را کسب کنیم زیرا وقتی که در سفر هستیم از مشکلات زندگی روزانه برای مدتی فاصله گرفته ایم و دغدغه های زندگی از ما دور می شوند. همچنین در سفر کردن می توانیم به شناخت اطرافیانمان برسیم. نیازها و انتظاراتشان، رفتارها و عکس العمل هایشان را می توانیم بشناسیم. پس علاوه بر اینکه مسافرت رفتن می تواند ما را شاد و پر انرژی کند می تواند به خودشناسی و دیگر شناسی ما کمک کند و همچنین ذهن ما را برای تصمیم گیری های جدید و یا سخت زندگیمان آماده کند.

چطور چایی سفرمان را شیرین کنیم؟

برای داشتن یک سفر خوب با خانواده مان و اینکه بتوانیم لحظات شیرینی را در کنار آن ها سپری کنیم باید اصولی را رعایت کنیم. این اصول به قرار زیر هستند.

اگر در سفر با همسرتان به مشکلی برخورد کردید، تحت هیچ عنوان در سفر راجع به آن صحبت نکنید. خونسردی خود را حفظ کنید و حل تعارضتان را به بعد از سفر موکول کنید. سعی کنید از لحظه حال خود استفاده نمائید

1- قبل از انتخاب شهر خاصی، حتما با اعضای خانواده تان مشورت کنید. سعی کنید در کنار در نظر گرفتن مسائل مادی، بر اساس نیازسنجی که از اعضا انجام داده اید نوع سفر و شهرتان را مشخص کنید. در زمان هایی خاص برخی افراد میل به سیاحت دارند و برخی دیگر میل به زیارت. سعی کنید در ابتدا به یک همخوانی و اتفاق نظر نسبت به انتخاب نوع سفرتان بپردازید تا همگی با رضایت کافی مسافرت خود را شروع کنید.

2- لیست لوازم مورد نیاز خود را با توجه به نوع سفرتان تهیه کنید و بعد چمدان خود را با توجه به لیست خودتان، جمع کنید. در کنار هر وسیله ای که بر داشته اید یک تیک بزنید تا در آخر متوجه شوید که چه وسایلی را برای سفر خود کم دارید.

3- قبل از شروع سفر دعای مخصوص سفر را بخوانید. خلاصه ترجمه آن دعا این است که: خدایا به من به عنوان ودیعت به تو سپردم در این روز، خودم و خاندانم و مال و فرزندانم و هر که را با من راهی دارد، حاضرشان و غائبشان را خدایا حفظ کن ما را به حفظ ایمان و نگهبان بر ما باش در کنف رحمت خویش قرار ده و فضلت را از ما سلب مفرما که ما به تو مشتاقیم خدایا به تو پناه بریم از رنج سفر و اندوهناک برگشتن و بدی دیدار در خاندان و مال و فرزند در دنیا و آخرت خدایا من به تو رو کنم در این رو کردن به خاطر اینکه خوشنودی تو و تقرب جستن بدرگاهت هستم خدایا پس برسانم به آرزویم و آنچه از تو و اولیائت امید دارم ای مهربان ترین مهربانان.

هنگامی که سفر خود را با دعا خواندن و توکل بر خدا شروع کنید قطعا مطمئن باشید که با آرامش بیشتری راهی سفرتان می شوید. می توانید در این رابطه از مفاتیح الجنان استفاده نمائید. همان طور که امام صادق (ع) هم فرموده اند سفرت را با صدقه آغاز کن و آیت الکرسی بخوان.

در سفر حتما مشورت و برنامه ریزی داشته باشید و یک فرد را به عنوان کسی که تصمیم گیرنده نهایی است انتخاب کنید

4- در لحظه شروع سفر اگر سفرتان به صورت دسته جمعی و با تعداد زیادی از افراد شروع می شود، حتما برای خود یک رهبر انتخاب کنید. وجود رهبر یا سرگروه می تواند به گروه سفر شما نظم دهد و از بی نظمی های احتمالی که ممکن است ایجاد شود جلوگیری می کند. سرپرست گروه در هر کاری ابتدا نظر تک تک افراد را باید جویا شود و بعد با توجه به آن، به جمع بندی و برنامه ریزی برای گروه بپردازد.

5- سعی کنید اگر در سفر بین شما و همسرتان مشکلی پیش آمد، خونسردی خود را کاملا حفظ کنید و در تا زمانی که سفرتان تمام نشده است اصلا راجع به موضوع ناراحتی خودتان با همسرتان صحبت نکنید. سعی کنید خود را سازگار کنید و شرایط روحی متعادل را به دست آورید و  بین 1 الی دو روز بعد از اتمام سفر با همسرتان راجع به ناراحتی خودتان صحبت کنید. اگر مشکل به وجود آمده آنقدر شدید بود که نتوانستید خونسرد بشوید و همسرتان هم متوجه این مساله شد، از او بخواهید که چند دقیقه شما را تنها بگذارد تا در خلوت به مساله فکر کنید و به آرامش نسبی برسید و بعد تا پایان سفر حتما سعی کنید به روال عادی و قبل خود برگردید و صحبت کردن راجع به مشکل را موکول به پایان سفر کنید.

6- سفر کردن بهترین زمان است که فارغ از مشکلات روزانه زندگی، بتوانید ابراز علاقه خود را به همسرتان داشته باشید. در این صورت می توانید به ایجاد یک حس زیبا و دلنشین در همسرتان کمک کنید.

7- سعی کنید وقت زیادی را برای فرزندانتان بگذارید. در سفر باید فکرتان را از هر مساله ای دور کنید و تمام تمرکزتان به همراهان و اعضای خانواده تان باشد.

8- سعی کنید اگر در زندگی روزانه با همسرتان یا فرزندتان مشکلی دارید، از قبل از سفر با هم هماهنگ کنید که یک زمانی را در مسافرت اختصاص به حل مشکلتان بدهید. فقط حتما دقت کنید که این موضوع باید از قبل سفر حتما حتما حتما هماهنگ بشود و با مهارت های گفت و گو و حل تعارض راجع به مشکلاتتان با هم صحبت کنید و بعد از صحبت کردن راجع به مساله، حتما حتما حتما به حالت عادی برگردید و سعی کنید لذت کافی را از در کنار هم بودن ببرید.

9- بهتر است برخی از وعده های غذایی را با مشارکت همدیگر تهیه کنید. این کار باعث ایجاد لذت بیشتر و همچنین مشارکت با هم و نزدیکی بیشتری بین اعضا می شود.

10-سعی کنید نکات ایمنی را در طول سفر رعایت کنید.

11-نکته آخر این که حتما کاغذ و قلم به همراه خود داشته باشید و تک تک لحظات سفرتان را شبانه یادداشت نمایید. همچنین با داشتن یک دوربین فیلمبرداری یا عکاسی به ثبت لحظات شیرین زندگیتان بپردازید.



مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.