تبیان، دستیار زندگی
در جلسات اول آشنایی، ممکن است ندانید که قرار است از چه چیزهایی حرف بزنید. حرف زدن از آب و هوا، کار، دوستان مشترک و... شاید بتواند یک ربع از دیدار شما را پر کند. بعد از آن، صحبت به مسایل جدی می رسد که حتما باید برای مطرح کردن آنها وقت کافی بگذارید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

در اولین جلسات آشنایی چه بگوییم؟

در جلسات اول آشنایی، ممکن است ندانید که قرار است از چه چیزهایی حرف بزنید. حرف زدن از آب و هوا، کار، دوستان مشترک و... شاید بتواند یک ربع از دیدار شما را پر کند. بعد از آن، صحبت به مسایل جدی می رسد که حتما باید برای مطرح کردن آنها وقت کافی بگذارید.

فراوری: فاطمه ایمانی- بخش کلوب ازدواج تبیان
خواستگاری

اگر نمی دانید در جلسات آشنایی تان چطور درباره خودتان صحبت کنید و چه مسایلی برای مطرح شدن اولویت دارند، این مطلب را بخوانید. ما پنج حوزه مهم گفتگو را به شما معرفی می کنیم که هم شناخت  خوبی به دو طرف می دهند و هم از مهم ترین موضوعاتی هستند که در همان جلسات اول باید راجع به آنها گفتگو کرد.

در مورد خانواده و فرهنگ خود صحبت كنید

عنوان كردن موضوعاتی از این دست كه كجا زندگی می كنید، از نظر اقتصادی و اجتماعی در چه وضعیتی قرار دارید، فرهنگ، آداب و رسوم و نحوه تعامل اعضای خانواده و فامیل با یكدیگر و دیگران چگونه است، به ایجاد شناخت دقیق تر بین شما و طرف مقابل كمك زیادی می كند. خیلی از افراد فقط اصرار به ازدواج دارند و گمان می كنند پنهان نگه داشتن بعضی از موارد به حفظ آبروی آنها و خانواده شان كمك می كند؛ در صورتی كه اینها مواردی نیستند كه بتوان تا آخر عمر آنها را پنهان كرد.

در همان اولین جلسات آشنایی، مثلا جلسه سوم یا چهارم، وقت آن است که نظر خود را در مورد بچه داشتن یا نداشتن بیان کنید

اگر خانواده شما از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... به گونه ای است كه در شما احساس ضعف ایجاد می كند، اصلا خجالت نكشید و آن را عنوان كنید. اتفاقا از اینكه توانسته اید از بطن این خانواده، به جایگاه كنونی تان برسید به خودتان ببالید و به خانواده تان نیز افتخار كنید. اگر یكی از اعضای خانواده شما معلولیت یا بیماری و موقعیت خاصی دارد كه شما را خجالت زده می كند، لطفا قبل از هرگونه اقدامی برای ازدواج نسبت به تكامل ذهنیات منفی خود اقدام كنید. بیماری برچسب ارزشی هیچ انسانی نیست؛ پس با آن انسانی برخورد كنید و واضح و شفاف درباره آن با كسی كه قرار است در آینده جزوی از خانواده شما بشود صحبت كنید. اگر طرف مقابل نیز همین طور فكر و رفتار كرد بدانید كه قدم مناسبی برای ازدواج با وی برداشته اید.

رازهای تلخ را بگویید

اگر قبل از ازدواج مساله حادی برای شما پیش آمده مثلا مرتكب جرم و خطایی شده اید كه دیگران هم از آن باخبر شده اند و امكان برملاشدن آن پس از ازدواج وجود دارد، بعد از اینكه از طرف مقابل تان به شناخت و اعتماد قابل قبولی رسیدید، با توجه به ویژگی های او حتما مساله را به گونه ای مناسب برای او عنوان كنید.
چون امكان دارد او پس از مطلع شدن از این موضوع توضیحات بیشتری در این باره از شما بخواهد؛ بنابراین اگر بازگو كردن آنها باعث رنجش و آزار شما می شود و گمان می كنید نمی توانید با تسلط كامل وقایع را آن طور كه باید برای او توضیح دهید و ممكن است همه چیز آن طور كه شما دوست دارید پیش نرود، حتما ابتدا با یك روانشناس در این باره صحبت كنید و بعد از اینكه آمادگی و تسلط كامل را به دست آوردید، آن را با نامزدتان در میان بگذارید.

در مورد کار و پول صحبت کنید

مسائل مالی یکی از مهم ترین مسائلی است که زوج ها را به بحث و جدل وا می دارد، پس همین الان حرف هایتان را بزنید و سنگ ها را وا بکنید. دوست دارید حساب مشترک داشته باشید یا حساب جداگانه؟ چه کسی باید خرج های روزانه را بدهد؟ سرمایه گذاری های بزرگ بر عهده کدام یک از شما خواهد بود؟ فرد صرفه جویی هستید یا ولخرجی می کنید؟ بعد از اینکه در مورد این سوالات صحبت کردید، برنامه های کاری و شغلی خود را نیز بیان کنید. دوست دارید 5 سال بعد به کجا رسیده باشید؟ از در آمدتان راضی هستید؟ اگر نه، چه برنامه هایی برای بیشتر کردن درآمدتان دارید؟

اگر خانواده شما از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... به گونه ای است كه در شما احساس ضعف ایجاد می كند، اصلا خجالت نكشید و آن را عنوان كنید

حتما در مورد بچه صحبت کنید

در همان اولین جلسات آشنایی، مثلا جلسه سوم یا چهارم، وقت آن است که نظر خود را در مورد بچه داشتن یا نداشتن بیان کنید. بگویید بچه دوست دارید یا نه. چند بچه می خواهید و خانواده مورد نظرتان گسترده است یا کوچک. چند سال بعد از ازدواج می خواهید بچه دار شوید؟ آیا در صورت لزوم حاضرید بچه ای را به فرزندخواندگی بپذیرید؟ آیا برای بچه دار شدن اصرار به مهیا کردن مقدمات خاصی دارید (مثلا خرید خانه یا ماشین) و اگر بچه دار شوید، وضعیت شغلی خانم چطور خواهد شد و... همه اینها موضوعاتی هستند که اگر در موردشان به روشنی صحبت نکنید در آینده تبدیل به بحث و دعوا خواهند شد. البته اشکالی ندارد اگر در مورد تعداد بچه ها به توافق نرسیده اید. تنها بعد از تولد اولین بچه است که می توان تصمیم گرفت چند بچه کافی است.

درباره اهداف و آرزوهای تان صحبت كنید

ممكن است شما هم از آن دسته افرادی باشید كه اهداف و آمال و آرزوهای زیادی در ذهن شان دارند. اگر این اهداف واقعی و قابل دسترس هستند، دور از ذهن به نظر نمی رسند، برای رسیدن به آنها برنامه ریزی كرده اید و با جدیت آن برنامه را دنبال می كنید، حتما درباره آنها با فردی كه قرار است با او ازدواج كنید صحبت كنید، در غیر این صورت به خصوص در ابتدای آشنایی تان لزومی ندارد به طور دقیق و شفاف درباره آنها با نامزدتان صحبت كنید.
به طوركلی بهتر است اهداف كوتاه مدت خود را واضح و اهداف بلندمدت تان را كمی محتاطانه بیان كنید. اگر با اطمینانی عمیق نسبت به اهدافی كه خودتان هم تصور، پیشگویی و برنامه دقیق و درستی درباره آنها ندارید صحبت كنید، انتظارات دقیقی را برای خودتان تراشیده اید. تحقق نیافتن و برآورده نشدن آنها در آینده از میزان اعتبار شما نزد نامزدتان می كاهد؛ بنابراین در این باره دوراندیش باشید و محتاطانه تر عمل كنید.

برای اطلاع از طرح همسان گزینی تبیان اینجا کلیک کنید


برگرفته از: ایده آل، زندگی مثبت

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.