تبیان، دستیار زندگی
کلیپ غیراخلاقی نوجوان 13 ساله که در فضای مجازی چالش ایجاد کرد، از هر طریق مشاهده شد جز...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چالش های جنسی برای 13 ساله ها!

کلیپ غیراخلاقی نوجوان 13 ساله که در فضای مجازی چالش ایجاد کرد، از هر طریق مشاهده شد جز...

رضوانی-بخش اجتماعی تبیان
نوجوان

1- در میان کلیپ های صوتی و تصویری و همچنین پیام هایی که در فضای مجازی به ویژه شبکه های اجتماعی در حال انتشار است خط مشخصی از پیام هایی وجود دارد که سبقه جنسی و غیراخلاقی دارد. پیام هایی که متاسفانه غیر از محتوا و ماهیت خود، کانال و مخاطب مناسبی هم ندارد. این پیام ها بدون در نظر گرفتن حد و مرزها در فضایی مختلط منتشر می شوند که به دنبال خود قبح شکنی و حیا زدایی را در پی دارد این از آسیب های این کانال ها می باشد.
متاسفانه مورد دیگری که بعنوان یک تهدید در این میان مطرح است بحث سن استفاده کنندگان و یا حتی تولید کنندگان این پیام ها است. طیف گسترده ای از کسانی که در تولید و یا مواجه با پیام های غیر اخلاقی قرار دارند نسل جدید و نوجوانان و جوانان هستند. افرادی که به دلیل رشد تکنولوژی و پایین آمدن سن استفاده از آن و رسانه به ویژه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در سیبل آسیب های غیر اخلاقی این فضا قرار دارند.
 کلیپ نوجوان 13 ساله که در فضای مجازی اخیرا پخش شد و جوک های آن که خیلی سریع تولید و دست به دست شد و یا ماهیت محتوا و فضای کاربری برخی از گروه های غیر اخلاقی و فان حکایت از این موضوع دارد.
از آسیب های این فضا کمک ایجاد به بلوغ زودرس در جامعه است بلوغی که همگام با پیام ها و فضای غیراخلاقی به رشد ناهنجاری ها دامن زده است.

آسیب های این 13 سال برای این قشر تنها فردی نیست بلکه جنبه های اجتماعی و خانوادگی دارد حتی می تواند تبعاتی را در زندگی متاهلی آنها در سالیان بعد به دنبال داشته باشد از جمله توقعات نامعقول زناشویی در زندگی، عدم مسئولیت پذیری و تعهد و ...

2- میان بلوغ زودرس یا کاهش سن بلوغ و افزایش سن ازدواج رابطه معکوس وجود دارد. متاسفانه سن ازدواج به ویژه در جوامع شهری رو به افزایش است اکنون مطابق آخرین آمار میانگین سن ازدواج برای مردان 28 سال و زنان ٥/٢٣ سال است. افزایش سن ازدواج که بر اثر عوامل گوناگون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به وجود آمده، در جامعه علّت معلول های ضداخلاقی و ناهنجاری ها شده است.

امروز افزایش سن ازدواج به افزایش دوستی های خیابانی، ازهم پاشیدگی خانواده ها و ... کمک کرده است. در واقع جوانانی که تن به ازدواج نمی دهند نسبت به گذشته در معرض خطرات و ناهنجاری های بسیاری قرار دارند. نوجوانان و جوانانی که در اوج نیازهای جنسی به سر می برند و از طرفی خیلی زود به درک مسائل جنسی رسیده اند اما به هر دلیل شرایطی برای رفع نیاز خود ندارند.اگر کاهش سن بلوغ جنسی را در پسران 1٢ سال بدانیم و متوسط سن ازدواج را 2٨ سال، بدین معنی است که جوانان در 1٦ سال سخت و بحران زا به سر می برند از طرفی با توجه به  رشد رسانه ها و فضای محتوایی آنها در مواجه با سیل پیام های غیر اخلاقی قرار دارند و از طرف دیگر راه های مناسب برای رفع نیاز و مقابله با شهوت برای آنها مهیا و فرهنگ سازی نشده است.

3- آسیب های این 1٦ سال برای این قشر تنها فردی نیست بلکه جنبه های اجتماعی و خانوادگی دارد حتی می تواند تبعاتی را در زندگی متاهلی آنها در سالیان بعد به دنبال داشته باشد از جمله توقعات نامعقول زناشویی در زندگی، عدم مسئولیت پذیری و تعهد و ... .
متاسفانه مسئولین  برای کاهش دوران مجردی برنامه ی خاصی در دست ندارند و گویا رونق صنعت و بازارهای دیگر برای آنها در اولویت است و در این میان فرهنگ از همیشه مظلوم تر واقع شده است.
مسئولین باید هم در عرصه اقتصادی به سهولت ازدواج و خانه دار شدن و اشتغال جوانان رسیدگی کنند و هم برنامه ای برای تهاجم فرهنگی گسترده ای که در جهت بالا رفتن تب جنسی و رفتارهای غیراخلاقی نوجوان و جوانان در جامعه به ویژه از طریق رسانه ها جریان دارد دست و پا کنند. نمی شود هم سن ازدواج را کاهش نداد و هم برای خطرات و تهدیدات فرهنگی که نوجوان با آن روبروست کاری نکرد و توقع داشت که ناهنجاری های جامعه روند فزاینده نداشته باشند،  طلاق و مشکلات خانوادگی که در پی این موضوعات ایجاد شده کاهش یابند و  نوجوان و جوانان که به مثابه سرمایه های انسانی برای  آینده مطرح اند در مظان ناکارآمدی قرار نگیرند.
بحران کاهش سن بلوغ و افزایش سن ازدواج هر چند مانند بحران های طبیعی سر و صدا ندارد اما اگر تشخیص داده نشده و مورد توجه قرار نگیرد بعدها برای رفع آن خیلی دیر است هر چند اکنون هم دیر شده است.