تبیان، دستیار زندگی
خواستگاری های امروز هم مثل خیلی دیگر از آداب و رسوم ازدواج تغییر کرده اند. دیگر نه داماد با بزرگترهای قوم و عمو و دایی و پدر بزرگ و مادربزرگ به خانه عروس می رود، و نه عروس با اقوام درجه یک و دو میزبان داماد است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خواستگاری دور همیش خوبه!

خواستگاری های امروز هم مثل خیلی دیگر از آداب و رسوم ازدواج تغییر کرده اند. دیگر نه داماد با بزرگترهای قوم و عمو و دایی و پدر بزرگ و مادربزرگ به خانه عروس می رود، و نه عروس با اقوام درجه یک و دو میزبان داماد است. خیلی وقت ها حتی خواهر و برادران عروس و داماد هم ترجیح می دهند دیرتر وارد رسم و رسومات شوند و حضورشان را اعلام کنند.

فراوری: فاطمه ایمانی-بخش کلوب ازدواج تبیان
خواستگاری

با تمام این ها، خواستگاری جمعی رسمی است که فوایدش به مضراتش می چربد. شاید فکر کنید دسته جمعی به خواستگاری رفتن یا میزبان خواستگار بودن، یک جور قشون کشی است. یا در آن شلوغی کسی نمی تواند جلسه را خوب مدیریت کند. همه این ها هست، اما وقتی خواستگاری، کاملا سنتی برگزار می شود و شما برای اولین بار در این مراسم همدیگر را می بینید، وقتی شناخت قبلی کم است و در خواستگاری قرار است به شناخت بیشتر برسید، حضور بزرگان فامیل می تواند یک برگ برنده باشد.
در شناخت جمعی چون افراد زیادی در شناسایی نقش دارند، شناخت دقیق ترانجام می شود. در این نوع شناخت، فرد از جوانب گوناگون مورد سنجش قرار می گیرد و هركس از زاویه خاصی به او نگاه می کند. بنابراین علاوه بر بررسی كلّیت وجود فرد، به جنبه های ویژه او هم توجه می شود. در نتیجه انتخاب بهتری صورت می گیرد؛ چون هدف همه حاضران شناخت طرف مقابل است.

از بزرگان فامیل کمک بگیرید. حضور بزرگان با تدبیر و روشن فامیل حتی اگر نسبت دوری با شما دارند، می تواند کمک کننده باشد

در یک مراسم جمعی خواستگاری ، زمانی كه افراد با تجربه و ریش سفید، فرد را ارزیابی و تأیید می كنند، نسبت به هنگامی كه فقط یك فرد به انتخاب فردی دیگر می پردازد، امید به استحكام زندگی زوجین بیشتر می شود.

شناخت جمعی، اطمینان خاصی برای فرد به ارمغان می آورد. از انتخاب شما حمایت می کند و شور جمعی به وجود آمده، شما را دست پرتر و با پشتوانه قوی تری به خانه بخت می فرستد.
وقتی چند نفر بر خوب بودن فردی صحّه می گذارند، دختر یا پسر با اتكا به شناختی كه از ناحیه دیگران به دست می آورند، از آرامش روانی بیشتری برخوردار می شوند؛ به این ترتیب هر یك از آنها در زمان انتخاب همسر، قوت قلب بیشتری دارند. این درحالی است كه درانتخاب فردی كه توسط خود دختر یا پسرصورت می گیرد، مدام نگران هستند كه مبادا طرف مقابل از شایستگی های لازم برخوردار نباشد؛ زیرا در این صورت آنها خود را به دلیل انتخاب نامناسب، مستحق سرزنش وشماتت می بینند و آرامش روانی خویش را از دست می دهند. وقتی دركنار شناخت خود، شناخت دیگران را نیز ملاك قرار دهید، از تردیدها كاسته و باعث می شود زودتر به انتخاب برسید.
از دیگر فواید شناخت جمعی، كاهش تردید در انتخاب است. وقتی كه شخص به تنهایی همسر انتخاب می كند، همیشه این احتمال وجود دارد که با مخالفت دیگران به خصوص خانواده درجه یک مواجه شود. چون گاهی خانواده ها از این که در انتخاب کردن کنار گذاشته شوند، دلخور شده و لجبازی، عیب جویی و مخالفت می کنند. آنها روی موضعشان پافشاری کرده و در یک کلام زیر پای شما را خالی می کنند چون تصور می کنند که در هنگام انتخاب مهم ترین فرد زندگی شان، احترام آنها را حفظ نکرده اید و از آنها نظر نخواسته اید.

در یک مراسم جمعی خواستگاری، زمانی كه افراد با تجربه و ریش سفید، فرد را ارزیابی و تأیید می كنند، نسبت به هنگامی كه فقط یك فرد به انتخاب فردی دیگر می پردازد امید به استحكام زندگی زوجین بیشتر می شود

شناخت جمعی، مانع تأخیر بی مورد در ازدواج می شود و از درگیری های شخص باخودش می كاهد و او را كمتر دچار كشش های درونی می كند. به تحقیق کردن درباره فرد کمک می کند چون هر کس می تواند گوشه ای از کار را بگیرد و درباره فرد مقابل و خانواده اش تحقیق و بررسی کند. در نتیجه با اطمینان بیشتری می توان جلو رفت.
حسن دیگری خواستگاری جمعی، این است كه دختر احساس احترام بیشتری می كند و برداشت او این است كه برای او احترام ویژه ای قائل شده اند. او فکر می کند که حمایت بیشتری از انتخاب او می شود و پس از ازدواج، خانواده بیشتر هوای او را دارند. در حالی كه در انتخاب فردی چنین احساسی وجود ندارد.

اما چه کسانی بهتر است در خواستگاری شما حضور داشته باشند؟

از بزرگان فامیل کمک بگیرید. حضور بزرگان با تدبیر و روشن فامیل حتی اگر نسبت دوری با شما دارند، می تواند کمک کننده باشد. ممکن است خاله یا عموی شما نتوانند مشاور خوبی باشند. خودشان در زندگی، فرد موفقی نبوده یا از نظر شخصیتی و اخلاقی، صاف و سالم نباشند. نیازی نیست از جلسه اول خواستگاری در رودربایستی قرار بگیرید و آنها را دعوت کنید. به جای آن، اگر فردی از دوستان خانوادگی تان هست که واجد شرایط بوده و به حسن خلق و حسن نیت و تدبیر مشهور است، از او دعوت کنید تا در خواستگاری همراهی تان کند.
فردی که در این مراسم حضور دارد، باید نماینده طرز فکر خانواده شما باشد، سلایق، انتخاب ها و اولویت های شما را بشناسد و به جای مصلحت اندیشی های نا به جا، به ازدواج موفق و انتخاب درست عقیده داشته باشد.

برای اطلاع از طرح همسان گزینی تبیان اینجا کلیک کنید


برگرفته از: کتاب آداب خواستگاری، جلد8 از مجموعه کتب آموزشی ساج

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.