تبیان، دستیار زندگی
قاسم سلیمانی 12 روز پیش با دو نفر از همراهانش در درگیری های حلب و در پی شلیک موشک تاو به شدت زخمی شد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سردار سلیمانی مجروح شد؟

قاسم سلیمانی 12 روز پیش با دو نفر از همراهانش در درگیری های حلب و در پی شلیک موشک تاو به شدت زخمی شد...

فراوری : ه-هدایتی -بخش سیاست تبیان
سعودی العربیه

شبکه سعودی العربیه با انتشار خبری مدعی شد سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در سوریه به شدت زخمی شده است.
این شبکه به نقل از یکی از پایگاه های فارسی زبان ضد انقلاب مدعی شد: قاسم سلیمانی 12 روز پیش با دو نفر از همراهانش در درگیری های حلب و در پی شلیک موشک تاو به شدت زخمی شد. العربیه در ادامه مدعی شد: طبق گزارشهای رسیده، ژنرال سلیمانی پس از امدادهای اولیه به تهران منتقل شد و هم اکنون در یکی از بیمارستانهای پایتخت بستری است.
این شبکه در ادامه افزود: جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در گفتگو با العربیه تصریح کرد: ما از گزارشهایی که درباره زخمی شدن قاسم سلیمانی منتشر شده است، اطلاع داریم؛ اما اکنون نمی توانیم آنها را تأیید کنیم.

آن طور كه دیده می شود طیفی گسترده از رسانه های عربی ، غربی تا صهیونیستی و روسی با شایعه پراكنی های مختلف درباره سردار ایرانی حاج قاسم سلیمانی تلاش كرده اند ذهن مردم ایران را تشویق كرده و همچنین اراده جبهه مقاومت را در سوریه، لبنان و عراق تضعیف كنند

العربیه در ادامه ادعاهای خود اعلام کرد: طبق گزارش این پایگاه، در پی زخمی شدن قاسم سلیمانی و انتقال وی به تهران، هفته گذشته یکی از فرماندهان ارشد سپاه قدس رهبری نیروهای ایرانی را در سوریه برعهده گرفت. العربیه در ادامه به نقل از یکی از فرماندهان سپاه پاسداران در تهران مدعی شد: تأکید شده است خبر زخمی شدن قاسم سلیمانی مخفی بماند؛ چرا که انتشار این خبر سبب یأس و ناامیدی نیروهای ایرانی در سوریه خواهد شد.
العربیه در ادامه ادعاهای واهی خود افزود: تا کنون شمار زیادی از افسران سپاه پاسداران ایران در درگیری های کنونی سوریه کشته شده اند که از مهم ترین آنها ژنرال حسین همدانی، از مشاوران ارشد سپاه پاسداران و فرمانده تیپ محمد رسول الله بود. قاسم سلیمانی پس از کشته شدن ژنرال حسین همدانی، شخصا فرماندهی نیروهای ایرانی را در سوریه برعهده گرفت. اما با وجود این که به تازگی 2000 نیروی اضافی به سوریه اعزام شده اند و کمک های مادی و نظامی به گردان "حزب الله" عراق،  "گردان فاطمیون،" متشکل از برادران افغان، "زینبیون" از پاکستانی ها و حزب الله لبنان افزایش یافته است، این نیروها که از حمایت هوایی روسیه برخوردارند، نتوانسته اند عملیات زمینی را به نفع خود تغییر دهند اما این اخبار شایعه ای است كه روز گذشته تیتر یك خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه بود در حالیکه سردار سرتیپ رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه در واكنش به انتشار شایعه جراحت حاج قاسم سلیمانی  می گوید: «حاج قاسم سلیمانی در سلامتی کامل به سر می برد و شاداب،  پرانرژی و پرقدرت در حال کمک به مقاومت اسلامی سوریه و عراق برای مقابله با تروریست های تکفیری است.»
این اخبار شایعه  در حالی منتشر می شود که جنگ رسانه ای- روانی سعودی ها با ایران به داستانی عادی و تکراری بدل شده است. خبر زخمی شدن و شهادت سردار سلیمانی در هفته های اخیر بار ها در رسانه های سعودی و عربی منتشر شده است؛ اما این ماجراجویی رسانه ای تا حدی نخ نما شده که مقامات کشورمان دیگر حتی وقت خود را برای تکذیب آن تلف نمی کنند.
 رسانه ها ، نهادهای امنیتی و مدیریت افكار عمومی

این شبکه به نقل از یکی از پایگاه های فارسی زبان ضد انقلاب مدعی شد: قاسم سلیمانی 12 روز پیش با دو نفر از همراهانش در درگیری های حلب و در پی شلیک موشک تاو به شدت زخمی شد. العربیه در ادامه مدعی شد: طبق گزارشهای رسیده، ژنرال سلیمانی پس از امدادهای اولیه به تهران منتقل شد و هم اکنون در یکی از بیمارستانهای پایتخت بستری است.

آن طور كه دیده می شود طیفی گسترده از رسانه های عربی ، غربی تا صهیونیستی و روسی با شایعه پراكنی های مختلف درباره سردار ایرانی حاج قاسم سلیمانی تلاش كرده اند ذهن مردم ایران را تشویق كرده و همچنین اراده جبهه مقاومت را در سوریه، لبنان و عراق تضعیف كنند . این تلاش همه جانبه در حالی انجام شده است كه رسانه های ایرانی امكان ارتباط با مراكز و نهادهای مربوطه برای خبرگیری سریع و بهنگام را ندارند .در واقع بیراهه نیست اگر گفته شود كه بخشی از نهاد های داخلی،  همچنان رسانه های مستقل را نامحرم می پندارند و این گونه راه برای شایعه پراكنی های ضد امنیتی باز می ماند . این در حالی است كه می باید در مسائل امنیتی و انتظامی نهادها و دستگاه های مسئول نهایت هماهنگی را با رسانه ها به عمل آورند . چراكه آنها به خوبی می دانند اگر از طریق رسانه ها ، افكار عمومی را هدایت نكنند راه برای شایعه سازی باز می شود . در حواد ث تروریستی پاریس به خوبی دیدیم كه داد ستانی ، پلیس و دیگر مسئولان مربوطه آنقدر به رسانه ها اطلاع رسانی كردند كه راه برای هرگونه شایعه ای بسته شد . یك روز پس از واقعه حملات تروریستی پاریس شبكه خبر ایران صحنه جالبی را نشان داد كه موید همین موضوع است. پلیس در حال شكستن در كلیسایی بود و به گفته خبرنگار صد اوسیما تنها ماموران امنیتی و خبرنگاران در محل حاضر بود ند .
 بازار د اغ شایعات ضد ایرانی
كما اینكه در ایامی كه ایران میزبان روسای جمهور و مقامات ارشد 17 كشور شرکت کننده در اجلاس مجمع كشورهای صادركننده گاز بود ، شایعه گروگانگیری در بازار موبایل تهران در شبکه های مجازی و سایت های بی نام و نشان منتشر شد . این بمب خبری حکایت از آن داشت که گروگانگیری مربوطه با 27 کشته پایان یافته و همه گروگانگیران کشته شدند . منتشر کنند گان شایعه برای اینکه آن را باورپذیر کنند از عکس های مربوط به یکی از مانورهای ناجا استفاد ه کرده بودند تا واقعیت خبر را به مخاطب القا کنند . شایعه های ساخته شده درباره ی ایران و ایرانی در شبکه های اجتماعی به وفور دیده می شود  و مدتی است که انتشار این گونه اخبار در رسانه های اجتماعی رونق پید ا کرده است. خرداد ماه سال جاری بود که خبر وقوع یک انفجار بزرگ در مرکز شهر تهران از سوی کاربران شبکه های اجتماعی موبایلی منتشر شد . این خبر می گفت بر اثر وقوع این انفجار 290 نفر کشته شده اند ! عده ای در حالی با باز نشر آن به این شایعه دامن می زدند که بررسی دقیقتر نشان می داد خبر نخستین بار توسط پایگاه خبری «دبکا» رژیم صهیونیستی منتشر شده است. اما اینها همه شایعات نیست!؟ روزهای گذشته خبری درباره یکی از چهره هایی که در حصر هستند منتشر شد . خبری که با پیگیری خبرنگار قانون از نزد یکان چهره سیاسی منتقد مشخص شد که وی در سلامت کامل به سر می برد . حال سوال این است که انتشار این همه شایعه با چه هدفی صورت می گیرد ؟ و چرا شایعات این چنین سریع قوت می گیرند ؟ این پاسخی است که باید مسئولان مربوطه درباره آن نیک بیندیشند . اگر بنا دارند تا جلوی سونامی شایعه پراکنی را بگیرند .


منابع : قانون / عصر ایران