تبیان، دستیار زندگی

عناصر و اشیای دم دستی سرطان‌زا

اخیرا سازمان بهداشت جهانی از تاثیر گوشت قرمز در ابتلا به سرطان نیز سخن گفته است. بنا به اعلام این سازمان، گوشت قرمز به اندازه‌ی سیگار در بدن واکنش‌های سمی ایجاد می‌کند. البته فقط گوشت و سیگار نیست. پیرامون ما عناصر سرطان‌زایی هستند که هر روز با آنها سر و کار داریم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

سرطان زا

سرطان! اسمی که همه را به هول و هراس می اندازد و هر روز خبر تازه ای در خصوص آن درج می‌شود. با وجود اینکه برخی از این اخبار دلگرم کننده است، اما باز سرطان در سرتاسر جهان، زندگی بسیاری را مختل کرده و عده ای را نیز به کام مرگ کشانده است.

اخیرا سازمان بهداشت جهانی نیز از تاثیر گوشت قرمز در ابتلا به سرطان گفته است. بنا به اعلام این سازمان گوشت قرمز به اندازه ی سیگار در بردن واکنش های سمی ایجاد می‌کند. البته فقط گوشت و سیگار نیست. پیرامون ما عناصر سرطان‌زایی هستند که هر روز با آنها سر و کار داریم. با 10 نمونه از این عناصر و اشیای دم دستی سرطان‌زا بیشتر آشنا می‌شویم.

عناصر آزادشده از محصولات آلومینیومی مانند کاغذ فویل و غیره خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. متاسفانه برخی خانم‌ها در آشپزخانه از این کاغذهای آلومینیومی زیاد استفاده می‌کنند

 

مصرف دخانیات مسئول 30 درصد سرطان‌ها است

اولین عنصری که در صدر لیست سیاه سرطان‌زاهای اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی قرار دارد، دخانیات است. بله همین سیگارهایی که بی هوا آتش می زنید و یا به پشتی‌ها لم داده و قلیان دود می‌کنید. دخانیات مسئول بیماری‌های تنفسی جدی و بیماریهای قلبی عروقی است. مضرات دخانیات به همین جا ختم نمی‌شود.

سیگار و قلیان را عامل 30 درصد سرطان‌ها می‌دانند که صرفا نیز به سرطان ریه محدود نمی‌شود. حال که نمی‌شود با برخی از عناصر سرطان‌زا و یا ژنتیک و غیره مقابله کرد، لطفا با استعمال سیگار و قلیان سرطان را با دستان خود به جان خود نیاندازید.

دستگاه‌های سولاریوم؛ زیبایی یا سرطان!

از ماه سپتامبر سال 2015 استفاده از کابین های برنزه کننده یا همان دستگاه های سولاریوم در کشور فرانسه ممنوع شده است. دلیل آن نیز ساده است.

دستگاه های سولاریوم که جوانان خود را به امید تغییر رنگ پوست و برنزه شدن به آن می سپارند، سرطان‌زا است. اشعه‌های ماورای بنفش ساطع شده از این دستگاه‌ها روی پوست باعث بروز ملانوم یا همان سرطان پوست می‌شود.

آرسنیک داخل آب شیر

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، آرسنیک به طور طبیعی در آب های زیرزمینی برخی کشورها وجود دارد. قرار گرفتن زیاد و افراطی در معرض این ماده باعث بروز سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های پوستی می‌شود.

به گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی، میزان بالای آرسنیک در نوشیدنی‌ها و گاهی در آب شرب تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است. اینجاست که نقش مسئولین ذیربط هر کشوری در جهت مقابله با این عوامل پررنگ می‌شود.

رنگ پارچه ها

اورامین نام یک ماده ی شیمیایی است که در برخی رنگ ها و برای رنگ کردن پارچه ها استفاده می‌شود.

استفاده از این ماده در برخی کشورها مانند فرانسه ممنوع است. اما در برخی از کشورهای دیگر در کارخانجات و برای رنگ کردن پارچه هایی که از آنها لباس و ملافه و غیره تهیه می‌شود، استفاده می‌کنند. متاسفانه این ترکیب خطر سرطان را افزایش می‌دهد.

مواد استفاده شده در تولیدی های کفش

اکثر سرطان‌ها ناشی از قرار گرفتن افراطی در معرض ترکیبات سمی و شیمیایی در محیط های کاری است.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که برخی از ترکیبات استفاده شده در کارخانه ها و کارگاه های تولید کفش و چکمه خطر ابتلا به سرطان خون و سرطان مثانه را در کارگرها افزایش می‌دهند.

آتش شومینه برای ریه ها مضر است

در سال 2015 سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که تماس داشتن با آتش شومینه های هیزمی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه و همچنین مشکلات قلبی می‌شود.

به همین دلیل نیز هم اکنون تعبیه کردن شومینه های هیزمی در شهر پاریس فرانسه و سه استان دیگر این کشور ممنوع است.

به گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی، میزان بالای آرسنیک در نوشیدنی‌ها و گاهی در آب شرب تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است. قرار گرفتن زیاد و افراطی در معرض این ماده باعث بروز سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های پوستی می‌شود

 

ذرات آزاد شده از زغال

سازمان بهداشت جهانی در گزارش ماه مارس سال 2014 خود در خصوص خطرات آلودگی هوا تاکید بیشتری روی خطرات ذرات آزاد شده از ذغال (برای گرم کردن محیط زندگی یا طبخ غذا) داشته است.

به عقیده ی متخصصان دودی که از زغال ناشی می‌شود سرشار از ذرات ریزی است و خطر ابتلا به سرطان ریه را 6 درصد افزایش می‌دهد. بدون شک با یک یا دو مرتبه کباب درست کردن روی منقل اتفاقی نمی‌افتد. مشکل زمانی است که به طور مداوم و مرتب در معرض چنین ذراتی قرار بگیرید.

آلومینیوم: سرطان‌زای آشپزخانه

مرکز بین المللی بررسی های سرطان سازمان بهداشت جهانی، 107 نوع ماده ی سرطان‌زا را برشمرده است که آلومینیوم در جایگاه سوم سرطان‌زاترین این مواد قرار دارد.

عناصر آزادشده از محصولات آلومینیومی مانند کاغذ فویل و غیره خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. متاسفانه برخی خانم‌ها در آشپزخانه از این کاغذهای آلومینیومی زیاد استفاده می‌کنند. باید بدانید که گرم شدن این کاغذها عناصر آنها را فعال‌تر می‌کند.

رنگ های آلوده به سرب

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که سرب یک ماده ی سرطان‌زا است. متاسفانه افرادی که در حرفه‌ی نقاشی ساختمان فعالیت دارند و یا در انبار رنگ کار می‌کنند، بیشتر در معرض این مواد بوده و در معرض خطر هستند.

شوفاژهای خانگی

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، قرار گرفتن زیاد در معرض دی اکسید گوگرد در طولانی مدت برای مجاری تنفسی مشکل‌زا بوده و احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهد.

این گاز بی‌رنگ بیشتر از سوزاندن سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ یا نفت بویژه از طریق ماشین‌ها یا شوفاژهای خانگی منتشر می‌شود. به همین دلیل لازم است که در فصل سرما برای پیشگیری از مسمومیت، به خوبی هوای منزل را عوض کنید.


 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.