تبیان، دستیار زندگی
ذائقه ها را عوض کرده اند؛ این مورد را از تعاملات فضای مجازی، محیط دانشگاه و کف خیابان ها می توان درک کرد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مسائل جنسی ممنوع نیست!

ذائقه ها را عوض کرده اند؛ این مورد را از  تعاملات فضای مجازی، محیط دانشگاه و کف خیابان ها می توان درک کرد.

امیر رضوانی- بخش اجتماعی تبیان
نیاز جنسی

متاسفانه آمارهایی چون طلاق و پرونده های قضایی از رشد برخی از بزه ها و ناهنجاری های بعضا غیر اخلاقی و جنسی حکایت دارند.
تغییر ذائقه  افراد را در ابعاد اجتماعی مختلف می توان مشاهده کرد همچون افزایش خانه های مجردی،  افزایش سن ازدواج، تغییر پوشش و نوع جلوه گری های  برخی از بانوان، مشتری های خاص تبلیغات محصولات جنسی،  و نوع محتوای گروهای شبکه های اجتماعی چون تلگرام و سرچ گوگلی کاربران مجازی؛ روندی که همه گیر نیست اما باید با فرهنگ سازی و اقدامات پیشگیرانه برای عدم تسری آن فکری کرد.
در این تغییر ذائقه و جنگ نرم نقش شبکه های اجتماعی، سایت های پورن و شبکه های ماهواره بی تاثیر نیست اما  بهتر است از زاویه دیگر برای پر رنگ شدن این رفتارهای غیر اخلاقی و تمایلات جنسی در نوجوانان و جوانان نقش خود را مورد بررسی قرار دهیم.
آیا اگر به هر دلیل، جوانان درگیری شان با مسائل جنسی بیشتر شده و یکی ازدغدغه هایشان تنوع استفاده از محصولات جنسی باشد این امری نامطلوب است؟

بسته های مناسب آموزش جنسی ما برای افراد جامعه از سن کودکی تا دوران ازدواج و بعد از آن در کجای محصولات فرهنگی و نهادهای آموزشی ما وجود دارد؟ کدام سیاستگذاری ها فرایند مشخصی برای بررسی، قانونگذاری و فرهنگ سازی مسائل مربوط به این مسئله دارند؟

غریزه جنسی یکی از غرایز انسان است که خداوند در او قرار داده است که به ویژه در بقای نسل بشر اثر دارد. نیاز جنسی نیازی است که در اسلام  بدان بی توجهی نشده و برای آن آیات و احادیث و مبانی دینی  وجود دارد در واقع مسئله بر سر وجود چنین غریزه و نیازی نیست بلکه بر سرچگونگی برآورده سازی این نیاز است.
جنگ نرم دشمن به ویژه با رشد رسانه ها و ضریب نفود آنها  باعث شده است تا این نیاز از مسیر صحیح خود خارج شود ، تب آن به صورت نیازهای کاذب در جامعه افزوده شده  و برآورده سازی آن نیز از راه هایی که نباید انجام پذیرد. مسیری که دشمن در دشمنی و جنگ خود علیه ملت ایران و باورها و ارزش هایشان برای آن برنامه ریزی دارد. دشمن در نهایت در این مسیر از طریق رشد شبکه ماهواره ای، پیام سازی در  شبکه های اجتماعی، افزایش سایت های پورن، مانور مانکن های خیابانی و.... به رشد اباحه گری،رفتارهای غیر اخلاقی، قبح شکنی، حیازدایی و اختلاط که نقاطی از پازل جنگ نرم می باشد دست می یابد.
به عنوان مثال با انحراف و تغییر در باورها و رفتار جنسی که در پس ساخت فیلم های ماهواره ای و سایت های پورن وجود دارد از یک طرف و از طرف دیگر با تبلیغ محصولات جنسی ، افراد به نوعی نیاز کاذب و نگاه نادرست مبتلا شده اند که بعضا نه از نظر بهداشتی و فیزیولوژیکی صحیح می باشد و نه از نظر روانی. انتظارات و باور نادرست به نیاز جنسی همانقدر می تواند در جامعه و خانواده ها مخرب باشد که عدم توانایی در ارضای نیاز جنسی در خانواده مخرب است.

این تغییر ذائقه تقصیر کیست؟

نیاز جنسی یک تابو نیست ،مسئله ایست که دین هم درباره آن حرف برای گفتن دارد و باید برای آن برنامه ریزی صحیح و با دقت داشت اگر درست و تاثیرگذار با جامعه در اینباره حرف نزنیم دیگران سودجویانه جای ما را پر خواهند کرد

آیا صحیح است همه تقصیرها گردن جنگ نرم و رسانه ها انداخته شود و نهادهای تصمیم ساز و آموزشی، رسانه ها و خانواده ها در این تغییرات هیچ سهمی نداشته باشند؟
خلا وجود نگاه های ایجابی به این مسائل در ایجاد باورهای درست نسبت به این نیاز ، نوع برآورده سازی آن و فراهم سازی بسترها توسط خود ما باعث شده است که راه های برآورده سازی این نیاز توسط دیگران که اهداف سودجویانه دارند به اشکال عجیب و غریب و مخرب پاسخ داده شود.
بسته های مناسب آموزش جنسی ما برای افراد جامعه از سن کودکی تا دوران ازدواج و بعد از آن در کجای محصولات فرهنگی و نهادهای آموزشی ما وجود دارد؟ کدام سیاستگذاری ها فرایند مشخصی برای بررسی، قانونگذاری و فرهنگ سازی مسائل مربوط به این مسئله دارند؟
یکی از این رفتارها در بحث سیاستگذاری  رفتاری بود که با درس تنظیم خانواده در دانشگاه ها شروع شد. در زمانی که شیب نزولی رشد جمعیت بر خلاف دهه های گذشته زنگ خطرها را به صدا درآورد به  میزانی که باید به سیاست ها و بسته های  اقتصادی  و فرهنگی درباره مسکن و اشتغال و ازدواج بها داده شود رفتاری هایی چون تغییر درس تنظیم خانواده به درس هایی چون دانش خانواده و یا شکوه همسرداری د رسانه ها صدا کرد!

حتی نگاه ما از ابتدا به بحث تنظیم خانواده بیش از آموزش های مسائل جنسی نگاه به مسئله پیشگیری با توجه به سیاست های کنترل جمعیت بود و پتانسیل این موضوع را در هدایت این غریزه در مسیر صحیح خود در جامعه نادیده گرفتیم.
نگاه به خانواده موضوعی مهم و تاثیرگذار در رشد جمعیت است آیا مسئله جنسی با حذف درس تنظیم خانواده موضوعی است که جای مهمی در مسئله خانواده، جمعیت و مشکلات غیر اخلاقی جامعه ندارد؟ آیا به بهانه شیب کند رشد جمعیت باید به مسئله آموزش های جنسی که بیش از مسئله جمعیت مبتلا به و دارای نفوذ است، اهمیت کمی داده شود؟
کمرنگ تر کردن بحث تنظیم خانواده و بیش از آن آموزش جنبه های مختلف نیاز جنسی و محدود کردن آن به سیاست های کنترلی و پیشگیری امری است که باید کاربردی و متفاوت با توجه به تغییر ذائقه و انحراف این مسئله در جامعه بدان پرداخت. نباید در توجه به این موضوع درگیر حیای نادرست و نگاه های سلیقه ای به واقعیت های جامعه شد. نیاز جنسی یک تابو نیست ،مسئله ای است که دین هم درباره آن حرف برای گفتن دارد و باید برای آن برنامه ریزی صحیح و با دقت داشت اگر درست و تاثیرگذار با جامعه در اینباره حرف نزنیم دیگران سودجویانه جای ما را پر خواهند کرد.