تبیان، دستیار زندگی
بارسلونا در هفته ششم رقابت های لالیگا توانست در یک بازی سخت و نفس گیر با نتیجه 2 - یک از سد لاس پالماس عبور کند اما مصدومیت شدید لیونل مسی در این بازی باعث شد تا شیرینی این برد به کام آبی و اناری ها تلخ شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نگاهی به بارسای بدون مسی

بارسلونا در هفته ششم رقابت های لالیگا توانست در یک بازی سخت و نفس گیر با نتیجه 2 - یک از سد لاس پالماس عبور کند اما مصدومیت شدید لیونل مسی در این بازی باعث شد تا شیرینی این برد به کام آبی و اناری ها تلخ شود.

بخش ورزشی تبیان
مسی

بعد از تعویض مسی در دقیقه 9 بازی و انتقال او به بیمارستان، معاینات اولیه بر روی پای این بازیکن صورت گرفت و مشخص شد که این فوق ستاره آرژانتینی 6 تا 8 هفته دور از میادین خواهد بود. با یک نگاه ساده به بازی های بارسا در سال های اخیر خیلی راحت می توان به این نتیجه رسید که نقش مسی در بارسا پررنگ تر از هر بازیکن دیگری است.
خیلی ساده است؛ بارسا را نمی توان بدون مسی و گل هایش تصور کرد. حالا بارسا باید بدون فوق ستاره آرژانتینی خود روزهای سختی را سپری کند. بارسا در بازی مقابل تیم های سویا، رایووایکانو، ایبار، ختافه و ویارئال در چارچوب رقابت های لالیگا باید بدون مسی به میدان برود و در لیگ قهرمانان اروپا هم در بازی با بایرلورکوزن و دیدارهای رفت و برگشت با باته بوریسوف از وجود ستاره خود محروم خواهد بود. لوئیز انریکه در شرایطی با این مشکل بزرگ مواجه شده که تیمش مصدومان زیادی دارد و آردا توران تازه وارد هم تا ژانویه اجازه بازی کردن نخواهد داشت. در این شرایط سخت حالا این سوال در ذهن هواداران بارسا نقش بسته که انریکه جوان چطور می خواهد این روزهای بحرانی را پشت سر بگذارد. در این مطلب سعی داریم نگاهی داشته باشیم به تغییرات احتمالی آبی و اناری ها در این شرایط ویژه و بحرانی.

تغییر سیستم

شاید اگر پدرو بارسلونا را ترک نمی کرد ، انریکه می توانست از او به عنوان گزینه مناسب برای جایگزینی مسی استفاده کند، اما حالا انریکه 2 گزینه بیشتر ندارد ؛ یکی منیر الحدادی و دیگری ساندرو که هیچ کدام تجربه و توان لازم را برای پر کردن جای خالی مسی ندارند

با حضور نیمار، سوارس و مسی در خط حمله بهترین گزینه ممکن برای لوئیز انریکه استفاده از سیستم 3 -3 -4 بود. انریکه با همین سیستم توانست خطرناک ترین و زهردارترین مثلث تهاجمی دنیای فوتبال را شکل دهد و به لطف 122 گل زده همین مثلث، به یک سه گانه تاریخی دست یابد.

حالا مثلث MSN یکی از اصلی ترین اضلاع خودش را از دست داده، در این شرایط استفاده از سیستم قبلی نمی تواند مثل گذشته کارساز باشد. در واقع انریکه هیچ گزینه ای برای بازسازی مثلث تهاجمی خود ندارد و به ناچار باید سیستمی با 2 مهاجم را اتخاذ کند.
شاید اگر پدرو بارسلونا را ترک نمی کرد ، انریکه می توانست از او به عنوان گزینه مناسب برای جایگزینی مسی استفاده کند، اما حالا انریکه 2 گزینه بیشتر ندارد ؛ یکی منیر الحدادی و دیگری ساندرو که هیچ کدام تجربه و توان لازم را برای پر کردن جای خالی مسی ندارند. به این ترتیب تغییر آرایش بارسا به سیستم 2 -4 -4 منطقی ترین راه حل پیش روی لوئیز انریکه خواهد بود. در این حالت خاویر ماسکرانو به پست اصلی خود برمی گردد و در کنار سرخیو بوسکتس در میانه میدان به بازی گرفته خواهد شد. ماسکرانو و بوسکتس با قدرت حمل توپ خود می توانند تا حدودی خلا نبود مسی را پر کنند. در این سیستم نیمار و سوارس 2 مهاجم بارسلونا هستند که باید به کنار ه ها هم بروند و توپ گیری کنند.

گزینه دوم
در صورت استفاده از سیستم 2 -4 -4 قطعا توان تهاجمی بارسا افت محسوسی خواهد داشت. انریکه برای حل این مشکل می تواند از سیستم 2 -3 -1 -4 استفاده کند. در این سیستم حضور 4 مدافع می تواند ضریب آسیب پذیری خط دفاع را کم کند و از آن مهم تر حضور 3 هافبک پشت سر سوارس و نیمار به این 2 بازیکن برای ایجاد موقعیت روی دروازه رقبا بیشتر کمک کند.
در این حالت سرخیو روبرتو در پست دنی آلوس به عنوان مدافع راست بازی خواهد کرد و آلوس یک خط جلوتر خواهد رفت تا در امر بازیسازی شرکت کند و سوارس و نیمار را در موقعیت گلزنی قرار دهد. این سیستم شبیه به همان زوج سوارس و دانیل استوریچ در لیورپول خواهد بود با این تفاوت که الان در بارسلونا نیمار نقش استوریچ را بازی خواهد کرد . این سیستم، همان سیستمی است که لوئیز سوارس در آن توانست در لیورپول بدرخشد و بازی های درخشانی را به نمایش بگذارد.


منبع: خراسان