تبیان، دستیار زندگی
اخیرا خبرهایی مبنی بر مفصل تر شدن مراسم جشن طلاق و حتی برگزاری آن در آنتالیا به گوش می رسد!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جشن طلاق ایرانی ها در آنتالیا!

اخیرا خبرهایی مبنی بر مفصل   تر شدن مراسم جشن طلاق و حتی برگزاری آن در آنتالیا به گوش می   رسد!

فرآوری : لواسانی - بخش اجتماعی تبیان
جشن طلاق

روزی روزگاری اگر در جراید و محافل صحبت از طلاق می شد همگان زبان می گزیدند و با "استغفرالله" و "پناه بر خدا" و گفتن "به حق چیزهای نشنیده و ندیده" از زیر بار سنگینی صحبت از نکوهیده ترین حلال خدا به طریقی در می رفتند و تا جایی که امکان داشت فرار را بر قرار ترجیح می دادند تا مبادا صحبت از طلاق روزی روزگاری خدایی ناکرده دامنگیر خود یا خانواده شان شود.
کمی گذشت و تابوی صحبت از طلاق در محافل علمی و تصمیم گیری باز شد آن هم به دنبال افزایش طلاق در جامعه و آرام آرام طلاق و ابراز نگرانی بابت آن تبدیل به نقل محافل خانوادگی و فامیلی شد. به مرور زمان و با افزایش آمار طلاق در جامعه هرچه گستره این آسیب پهن تر شد دل و جرات مردم هم برای ابراز عقیده بابت آن بیشتر شد.
بعد از شکسته شدن کامل تابوی طلاق در جامعه کم کم خبرهای عجیب در حوزه امر ازدواج رخ نمایاند.بعد از ماجراهای تامل برانگیز مهریه های عجیب و غریب؛ از ده راس آهوی وحشی و 5 هزار مرجان دریایی و چشم های آقای داماد! تازه عده ای از خواب زمستانی و سرخوشانه خود بیدار شده و می خواستند آستین برای سامان دادن به بازار مکاره مهریه های عجیب و سنگین بالا بزنند که "خبر خواستگاری در ایران، مراسم ازدواج در آنتالیا" و استفاده از بالگرد به جای ماشین عروس و... آب از لب و لوچه بسیاری از جوانان دم بخت و   رویاپرداز اما بیکار و بی پول و... به راه انداخت و شد قوز بالای قوز برای دلواپسان .این بار به حوزه جوانان و خانواده که هنوز از پس مشکل قبلی برنیامده بودند، مشکل جدید اضافه شد.

حرف از «جشن طلاق» است. این روزها برخی از زوج ها برای جدایی از هم جشنی برپا می کنند و دوستان و اقوامشان را دعوت می کنند تا جدایی شان را به دیگران اعلام کنند  که این روزها گویا دیگر گرفتن جشن طلاق هم تجملاتی شده است و به گرفتن تالاری در تهران اکتفا نمی شود!!!

از آنجا که سیر مشکلات در جامعه ما زنجیره وار به هم متصل اند و مشکلی نیامده مشکل دیگری را به دنبال خود می آورد در حوزه ازدواج و جوانان نیز همزمان با رشد جت وار افزایش طلاق در کشور، خبر از ورود سوغاتی فرنگی به کشور به مسئولان کشور تنها در حد ابراز نگرانی، تلنگری زد؛ سوغاتی که دقیقا 180 درجه مخالف با فرهنگ دینی و اسلامی ماست. پای انواع جدید ازدواج که به زندگی برخی جوانان باز شد ما را بر آن داشت تا باور کنیم که دوره و زمانه عجیب و ناجوری شده و یادی کنیم از روزگارانی که ازدواج برای خود قداست و متر و معیاری داشت اما حالا امروز روی هر نوع رابطه ای خلاف قوانین شرعی و عرفی نام ازدواج نهاده و به خورد جوانانی می دهند که در تب و تاب روشنفکری و زندگی های غربی رفته اند فارغ از اینکه بوی کبابی که به مشامشان رسیده بوی کباب نیست بلکه خر داغ می کنند.
از جمله این نوع روش های جدید زندگی من درآوردی ازدواج سفید است که این روزها مایه نگرانی بسیاری از آسیب  شناسان و کارشناسان حوزه اجتماعی شده و به اعتقاد برخی برخلاف نامش نه از ازدواج در آن خبری است و نه اثری از سفیدی و سفیدبختی درآن دیده می شود بلکه تماما سیاه است.
هنوز هضم این سوغات تازه رسیده برایمان سهل نشده بود که عکس مراسم جشن طلاق همچون پتکی چند صد کیلویی روح و روانمان را به بازی گرفت و ما را روانه جنگ اعصابی کرد که فارغ از فاجعه ریختن قبح طلاق در دورانی که دو جوان دم بخت یارای تهیه ساده ترین مقدمات یک زندگی دونفره را ندارند عده ای جدایی خود را جشن گرفته و میهمان دعوت می کنند، سور و سات به راه می اندازند، ماشین گل می زنند و... و در نهایت با یک شمشیر به جان کیک طلاق خود افتاده و تا جایی که توان دارند مجسمه یکدیگر را تکه و پاره می کنند و بعد هم زن و مرد را به خیر و میهمانان را به سلامت تا این جدایی خاطره و عکس و فیلمی شود برای دوستان و آشنایان زوجی که تظاهر می کنند کم مانده از جدایی و طلاق از هم بال درآورند!

«تلخ ترین و تاسف آورترین جشن»؛ این توصیفی است که می توانم از این مراسم داشته باشم. مراسمی که متاسفانه مدتی است بین برخی از خانواده ها رواج پیدا کرده. این مراسم مانند خیلی چیزهایی که مد می شود و هیچ ریشه ای ندارد، دارد مثل یک بختک رشد می کند و زیاد و زیادتر می شود.
"جایت هم اصلا خالی نیست" این عنوان کارتی شکیل است با عکسی زیبا از یک زن و مرد که از هم فاصله گرفته اند و لبخند می زنند! در داخل این کارت زیبا  که به کارت دعوت مراسم میهمانی می ماند نوشته شده است

دیگه پشت دستمو داغ میکنم"/ که تا زندم عاشق هیشکی نشم/ عاشق هرکی بشم خیالی نیست/ لااقل اسیر تو یکی نشم

عروسکی بودم برات/ که تو بهم نفس دادی/ دلم رو یه روز خریدی/ فرداش آوردی پس دادی
 
  بدینوسیله از شما دعوت می شود که  به جشن آزادی مریم و محمد قدم بگذارید!"

این  شیوه جدید اعلام طلاق و از هم پاشیدگی خانواده های ایرانی است که هر چند ابتدا فقط در تهران رواج داشت اما این روزها در همه کلان شهرهای بزرگ کشور باب شده است.

حرف از «جشن طلاق» است. این روزها برخی از زوج ها برای جدایی از هم جشنی برپا می کنند و دوستان و اقوامشان را دعوت می کنند تا جدایی شان را به دیگران اعلام کنند  که این روزها گویا دیگر گرفتن جشن طلاق هم تجملاتی شده است و به گرفتن تالاری در تهران اکتفا نمی شود!!! اخیرا خبرهایی مبنی بر مفصل تر شدن مراسم جشن طلاق و حتی برگزاری آن در آنتالیا به گوش می   رسد!
فاجعه ای که مجید ابهری، آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری، ضمن تایید وقوع آن نسبت به عوارضش هشدار می دهد و تاکید می کند که این آسیب در حال همه گیر شدن است.

اینها تغییر سبک معیارهای زندگی است وقتی هم که سبک زندگی عوض می شود معیارهای ازدواج هم عوض میشود؛ خواستگاری می شود اینترنتی و سایتی، ازدواج میشود ازدواج سفید و همباشی های سیاه و طلاق هم میشود جشن طلاق و ...

هشدار نسبت به تغییر سبک زندگی در جامعه
وی در بیان علل پیش آمدن چنین آسیب هایی که در جامعه فورا مد و فراگیر می شود می   گوید: یکی از مهم ترین علل این موضوع تغییر سبک زندگی است. سال 68 رهبری به مسئله ناتوی فرهنگی، جنگ نرم، رخنه و تهاجم فرهنگی اشاره کردند که من هم اسب تراوای جنگ نرم را به این لیست می   افزایم؛ به این معنا که دشمن امروز دیگر رو در رو به مبارزه با ما اقدام نمی کند بلکه از پشت سر در حال رخنه در فرهنگ جامعه ماست. ابهری در ادامه می   افزاید: منظور از دشمنان پشت سر نیز همین نرم افزارها و برنامه   هایی هستند که بسیاری این روزها به آن اعتیاد پیدا کرده اند. در تغییر سبک زندگی تحت تاثیر شبکه   های ماهواره ای و تبلیغات جورواجور در شبکه های موبایلی اینستاگرام و فیسبوک و... نیازهای کاذبی در مردم شکل گرفته است؛ نیازهایی که ولع افراد برای خرید را به شدت افزایش داده و مردم را مسخ خود کرده است. این متخصص علوم رفتاری با تاکید بر اینکه من سال ها روی بحث خرید و تبلیغات مطالعه و تحقیق کرده ام، خاطر نشان می کند: وقتی سبک خرید، تغذیه، موسیقی و... در جامعه ما عوض می شود و کودک ما به جای شناخت تار و سه تار و تمایل به مصرف غذاهای سنتی ایرانی انواع و اقسام سلاح ها و شبکه ها و سریال های ماهواره ای را می شناسد این نشان می دهد سبک زندگی در جامعه ما عوض شده است. این آسیب شناس در توضیح بیشتر تاکید می کند: وقتی ما بزرگترها و مسئولان الگوها و معیارهای سبک زندگی درست و منطقی مورد قبول مکتبمان را به کودکان و جوانان ارائه نمی دهیم، از آنجا که انسان ذاتا نیازمند الگو و معیار است او لاجرم جذب معیارهایی می شود که از سایر منابع به او تحمیل می شود. در نتیجه وقتی به موسیقی های راک و هیپ هاپ جذب می شود در کنارش شیشه هم مصرف می کند و... وی در بیان رواج موسیقی گران و هنرمندان متکدی و خیابان گرد آن را در مسیر تقبیح موسیقی دانست و گفت: اینها تغییر سبک معیارهای زندگی است وقتی هم که سبک زندگی عوض می شود معیارهای ازدواج هم عوض می شود؛ خواستگاری می شود اینترنتی و سایتی، ازدواج می شود ازدواج سفید و همباشی های سیاه و طلاق هم می   شود جشن طلاق و ... به نظر می رسد از هم گسیختن ارزش ها به ماجرای زشت طلاق که روزی روزگاری برای مردم جامعه نکوهیده و ناپسند بود نیز باز شده است.


منبع : انتخاب / فارس / بولتن نیوز