تبیان، دستیار زندگی
اگر از آن دسته افرادی هستید که هر چقدر هم لباس بپوشید باز هم سردتان می شود، پس سرمایی هستید. معمولا سرمایی ها از کنار وسایل گرمایشی در زمستان...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چرا همیشه سردمه؟


اگر از آن دسته افرادی هستید که هر چقدر هم لباس بپوشید باز هم سردتان می شود، پس سرمایی هستید. معمولا سرمایی ها از کنار وسایل گرمایشی در زمستان تکان نمی خورند.

احساس سرما

بر اساس بررسی های پژوهشگران، ایمنی بدن افرادی که بیش از حد سرمایی هستند پایین است. به همین دلیل آنها در مقایسه با دیگران آسیب پذیرتر هستند و بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ها قرار می گیرند.


البته متخصصان می گویند به کمک روش های درمانی طبیعی می توان با مشکل سرمایی بودن بیش از حد مقابله کرد.


شاید یکی از بهترین توصیه ها این باشد که هر روز صبح یک قاشق عسل طبیعی بخورید. با این اقدام نه تنها از بروز سرماخوردگی های سخت پیشگیری می کنید، بلکه در صورت ابتلا نیز علائم بیماری بسیار خفیف خواهد بود.


همچنین به کمک این راهکار ساده بتدریج حس سرمایی بودن شما از بین می رود و راحت تر سرمای هوا را تحمل می کنید.

البته در صورتی که دیابتی هستید یا از مشکل اضافه وزن رنج می برید، نباید در مصرف عسل زیادی روی کنید تا به اصطلاح از آن سوی پشت بام پرتاب نشوید.

دلایل احساس سرمای دائمی
- زیاد لاغر هستید. کسانی که شاخص توده بدنی یا BMI آن‌ها حدود 18.5 یا کمتر است، لاغر محسوب می‌شوند. آدم‌های لاغر به دلیل چربی کم بدن و در نتیجه عایق نشدن بدنشان در برابر سرما، یا به دلیل کم غذا خوردن و در نتیجه نداشتن توان لازم برای تولید گرمای کافی در بدن،‌ سردشان می‌شود.


- غده تیروئیدتان کم کار است و به اندازه کافی هورمون تیروئید ترشح نمی‌کند.

احساس سرما و خستگی از علائم نوعی کم کاری تیروئید هستند. اگر دچار اضافه وزن بی دلیل هم شده اید و ضربان قلب تان کند است، به احتمال قوی، در این میان غده تیروئیدتان مقصر است

- آهن بدنتان کم است.


- اگر دست و پایتان همیشه سرد است، اما بقیه بدنتان مشکلی ندارد، ممکن است مشکل گردش خون داشته باشید.

- خواب کافی ندارید.


- آب بدن تان کم شده است.


- خانم هستید. اندام داخلی بدن خانم‌ها مثل قلب و مغزشان از آقایان کمی گرم تر است، اما دست‌ها یا پاهایشان سردتر است.


- دیابت دارید.


- ماهیچه های بدنتان کم است. عضلات کمک می‌کنند تا دمای بدن حفظ شود و اگر عضلات بدن کم باشد، سردتان می‌شود.

حال در قسمت زیر، برخی از دلایل احساس سرمای دائمی را به طور مفصل تر شرح می دهیم.


علاوه بر سرما، رنگ صورت تان هم پریده است
اگر علاوه بر اینکه همیشه سردتان است، پوستتان هم رنگ پریده است خصوصا صورتتان و اغلب هم احساس خستگی می کنید، ممکن است دچار کم خونی ناشی از کمبود آهن باشید.


کم خونی در میان خانم ها به خصوص به دلیل عادت ماهانه بسیار رایج است. اشخاص مسن نیز در معرض کمبود آهن قرار دارند.


پزشک برای تشخیص کم خونی، دستور آزمایش خون می دهد. سپس در صورت نیاز، قرص آهن تجویز می کند. اگر مکمل آهن برایتان تجویز نشد، مصرف غذاهای غنی از آهن را افزایش دهید.

هم سردتان است و هم احساس خستگی می کنید
احساس سرما و خستگی از علائم نوعی کم کاری تیروئید هستند. اگر دچار اضافه وزن بی دلیل هم شده اید و ضربان قلب تان کند است، به احتمال قوی، در این میان غده تیروئیدتان مقصر است.


در واقع عملکرد نامناسب غده تیروئید بر بسیاری از عملکردهای بدن اثر می گذارد. در صورت کم کاری تیروئید، دیگر بدن قادر به تنظیم دمای داخلی نیست.


یک آزمایش ساده خون این فرضیه را ثابت می کند. در موارد کم کاری تیروئید، درمان توسط داروهای حاوی هورمون تیروئید می تواند این کمبود را جبران کند.

خصوصا دست ها و پاهایم سرد هستند
بی شک این مشکل، سندرم رینود است. این عارضه اغلب زنان و بیشتر، زنان لاغر را تحت تأثیر قرار می دهد. در این سندرم به علتی ناشناخته، جریان گردش خون در دست و پاها دچار اختلال می شود. به علت این جریان خون مختل شده، انگشت های دست و پا، سفید، سرد، بی حس و دردناک می شوند.


برای حل این مشکل با پزشک صحبت کنید. در غیر این صورت، اگر سندروم رینود شما خفیف است، کافیست دست و پاهایتان را با دستکش و جوراب ضخیم، خوب بپوشانید.

همیشه سردم است، رژیم لاغری هم دارم
ممکن است رژیم تان بیش ازحد کم کالری باشد. این یک موضوع ساختاری است که هر چقدر قدتان بلندتر باشد و هر چه لاغرتر باشید، گرمای بیشتری از دست می دهید. بنابراین سیستم مصرف انرژی بدن شما برای حفظ دمای بدن، باید به اندازه کافی تغذیه شود.


منطقی باشید، بیهوده خود را گرسنه نگه ندارید و در پوشیدن چند لایه لباس روی هم شک نکنید. خصوصا دست و پاهایتان را خوب بپوشانید. دست ها و پاها و خصوصا سر، 50 درصد گرمای بدن را به هدر می دهند.

فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان

منابع:
سیمرغ
سلامانه
سلامت نیوز


مطالب مرتبط:
گرمایی هستید یا سرمایی؟
طبع گرم دارید یا سرد؟
هیپوترمی؛ سرد شدن بدن در هوای سرد
پدیده یا بیماری رینود چیست؟
کاهش خطرناک دمای بدن

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.