تبیان، دستیار زندگی
در این شب ها نه تنها ایران اسلامی حال و هوایی معنوی و الهی داردبلکه در کشورهای اروپایی هم این حال و هوا بر قرار است و به مناسبت لیالی قدر و شهادت مولی المتقیان حضرت علی (ع) مراسم سوگواری و عزاداری شیعیان در کشورهای مختلف برگزار می شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شب قدر در کشورهای اروپایی!

در این شب ها نه تنها ایران اسلامی حال و هوایی معنوی و الهی داردبلکه در کشورهای اروپایی هم این حال و هوا بر قرار است و به مناسبت لیالی قدر و شهادت مولی المتقیان حضرت علی (ع) مراسم سوگواری و عزاداری شیعیان در کشورهای مختلف برگزار می شود

فراوری : طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
شب قدر

شب های قدر فرصتی ارزنده از سوی خداوند متعال برای بهره برداری معنوی انسان است  و ما باید از این نعمت‌های ویژه الهی به بهترین نحو ممکن و در راستای تهذیب نفس و تکامل معنوی خویش بهره بگیریم.
انسان باید از دستاوردهای این شب های گرانقدر به نحو احسن استفاده و این الطاف و نورانیت خود را برای همیشه در وجودش حفظ کند.
درک حقیقت شب های قدر از اهمیت والایی برخوردار است که ان شاءالله مردم عزیز به این بعد مساله هم توجه خاصی کنند و بتوانند از لحظه های نورانی این شب ها استفاده شایسته ای را ببرند.
در این شب ها نه تنها ایران اسلامی حال و هوایی معنوی و الهی داردبلکه در کشورهای اروپایی هم این حال و هوا بر قرار است لذا به مناسبت لیالی قدر و شهادت مولی المتقیان حضرت علی (ع) مراسم سوگواری و عزاداری شیعیان در کشورهای مختلف جنوب شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام در آیین هایی که به این مناسبت در اندونزی، مالزی، تایلند، فیلیپین، برونئی، ویتنام، استرالیا و نیوزیلند برگزار شد علاوه بر قرائت دعای افتتاح و دعای جوشن کبیر، به شب زنده داری و راز و نیاز با خدای خود پرداختند.

مالزی

گزارش های دریافتی از اندونزی، ویتنام، نیوزیلند و استرالیا و سایر کشور ها حاکی است که شیعیان و ایرانیان مقیم این کشورها نیز در نخستین شب از لیالی قدر با حضور در مساجد وهیات های مذهبی مراسم این شب را برپا کرده و با خدای خویش راز و نیاز کردند.

مراسم احیا شب نوزدهم رمضان در هیات آل یاسین شهر جوهور، خانه فرهنگ ایرانیان شهر پینانگ و هیات محبان الرسول (ص) سردانگ در مالزی برگزار شد. آیین شب قدر همچنین در سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی با همکاری هیات مردمی نورالزهرا(س) و رایزنی فرهنگی کشورمان در کوالالامپور با مداحی 'حمیدرضا گالیشی' مداح اعزامی از ایران و با حضور ایرانیان مقیم برگزار شد.

تایلند

در اولین شب از لیالی پر برکت و نورانی قدر و در سایه سار غم آلود ضربت ناکثین بر فرق مولای خوبیها، مولی الوحدین امیرالمومنین علی ابن ابیطالب(ع)، طنین نغمه ها و زمزمه های یارب یارب شیعیان تایلند و ایرانیان مقیم و محبین اهل بیت(ع) فضای معنوی مساجد و حسینیه ها را در این کشور سرشار از سوز و نیاز و اشک و ماتم کرد و با قرآن های به سر گذاشته اشان، مراسم پرفیض احیاء را تا پاسی از سحر برگزار و در کشاکش پیوند دل های حزین و اشک های جاری، آرزوها و حاجات خود را از آن مطلق بی نیاز طلب کردند.
گزارش دریافتی از تایلند نیز حاکیست آیین نخستین شب قدر در برخی شهرهای این کشور از جمله بانکوک و شهرهای جنوبی برگزار شد.

ایرانیان و شیعیان مقیم تایلند نیز با حضور در مراسم ویژه نخستین شب قدر روح و دل خود را در فضای سرشار از معنویت و زلال انوار و برکات این شب با دعا طراوات بخشیدند.

مراسم نخستین شب احیاء و قرآن به سر گرفتن در حسینیه ولایت رایزنی فرهنگی ایران در بانکوک با اجرای برنامه های قرائت قرآن، تواشیح خوانی و قرائت دعای جوشن کبیر برگزار شد.

گروه قرآنی و تواشیح 'فلق' نیز برنامه هایی اجرا کردند. این گروه نیز برنامه های محفل انس با قرآن را با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و با حضور استاد امام 'شافعی ناپاکورن' امام مسجد مرکز اسلامی تایلند و 'نارونگ' مدیر اجرایی مرکز اسلامی بانکوک و جمعی از علماء و شیوخ و طلاب مدرسه المهدیه برگزار کرد.

شانگهای

شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان مصادف با شهادت امیر مومنان حضرت علی (ع) و شب قدر برنامه ویژه ای در محل سرکنسولگری كشورمان با حضور پرشور علاقمندان به اهل البیت (ع) و عزاداران مخلص آن حضرت برگزار شد. قرائت قرآن کریم، زیارت جوشن کبیر، سخنرانی ، مداحی و قرآن بر سرگرفتن از جمله برنامه های شب قدر بود.

مسکو

شیعیان و ایرانیان مقیم مسکو ، مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان را با شکوهی خاص در مسجد خاتم الانبیاء شهر مسکو با قرائت دعای جوشن کبیر، اجرای گروه تواشیح نور مازندران، سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین آزاد در رابطه با آداب و شرایط استجابت دعا ، مراسم قرآن به سرگرفتن و عزاداری شب ضربت خوردن حضرت امیرالمومنین علی (ع) برگزار کردند.

شب قدر در میان سنی مذهبان

مردم مسلمان کردستان با غنای فرهنگی و تمدنی خویش همواره حافظان آداب، فرهنگ و آیین‌های سنتی ایران اسلامی بوده‌اند و در این راستا نیز در ایام مبارک ماه رمضان با آداب و رسوم منحصربه فرد خویش اخلاص و تدینشان را به منصه ظهور می‌رسانند.

در کردستان و مناطق اهل سنت لیالی قدر را نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم و بیست و هفتم می‌دانند و تمام این شب‌ها را تا صبح بیدارند و به تلاوت قرآن و شب زنده‌داری و برگزاری مراسم مذهبی می‌پردازند

در مجموع می‌توان گفت آداب و سنن مردم اهل سنت کردستان که سنی شافعی مذهب هستند در بسیاری موارد با شیعیان جعفری مذهب که غالب مردم ایران اسلامی را تشکیل می‌دهند، از نظر فکری و عقیدتی نزدیک است.
برپایی مراسم اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان و مصادف با لیالی قدر در مساجد، حفظ چهل حدیث از احادیث نبوی و جشن نزول قرآن کریم و مولودی خوانی و قصیده بردیه خوانی از آدابی است که کردهای اهل سنت در ایام ماه مبارک رمضان به جای می‌آورند.

در کردستان و مناطق اهل سنت لیالی قدر را نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم و بیست و هفتم می‌دانند و تمام این شب‌ها را تا صبح بیدارند و به تلاوت قرآن و شب زنده‌داری و برگزاری مراسم مذهبی می‌پردازند و به طور کلی می‌توان گفت مراسم شب قدر در مناطق اهل سنت در 10 شب آخر ماه رمضان آغاز شده و مردم متدین این خطه از میهن اسلامی تمام سعی خود را برای با شکوه برگزارشدن آن به کار می‌گیرند.

به طور کلی می‌توان گفت که مراسم شب‌های قدر در ماه رمضان در مناطق اهل سنت شامل مراسم اعتکاف، جشن نزول قرآن، برگزاری مراسم مذهبی، نذر و نذورات و پرداخت فطریه است و یکی از باورهای عمیق مردم اهل سنت شافعی مذهب کردستان ارادت ویژه آنان به اهل بیت‌ رسول‌الله (ص) و بزرگان دینی است که در این ماه مبارک نیز همزمان با ایام ضربت و شهادت امیرالمومنین علی (ع) به اوج خود می‌رسد.

گزارش های دریافتی از اندونزی، ویتنام، نیوزیلند و استرالیا و سایر کشور ها حاکی است که شیعیان و ایرانیان مقیم این کشورها نیز در نخستین شب از لیالی قدر با حضور در مساجد وهیات های مذهبی مراسم این شب را برپا کرده و با خدای خویش راز و نیاز کردند.


منابع : ایرنا/ ایلنا/ فارس / خبرگزاری مهر