تبیان، دستیار زندگی
امروز شنبه سیزدهم تیر 1394 هجری خورشیدی، هفدهم رمضان 1436 هجری قمری، چهارم جولای 2015 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سیزدهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

رخداد های تاریخی

امروز شنبه سیزدهم تیر 1394 هجری خورشیدی، هفدهم رمضان 1436 هجری قمری، چهارم جولای 2015 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

13 تیر 1359

به دنبال شکست های سیاسی و نظامی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران، جیمی کارتر رییس جمهوری وقت آمریکا دستور توقیف تمامی دارایی های ایران را در بانک های آن کشور صادر کرد.

13 تیر 1350

محمد معین استاد بزرگ ادب فارسی در 53 سالگی درگذشت. وی در نهم آذر 1345 خورشیدی در دفتر گروه زبان و ادبیات فارسی دچار بی هوشی موقت و در بیمارستان بستری شد. از این ادیب سرشناس اثرهای ارزشمندی بر جای مانده که فرهنگ معین از مهم ترین آنها به شمار می رود.

13 تیر 1335

به دنبال گفت و گوی دولت ایران با شرکت های نفتی و پس از اعلام توافق دولت ایران، نفت کشور به نسبت های متفاوت میان اعضای کنسرسیوم تقسیم شد. عامل امضای این توافقنامه علی امینی وزیر دارایی وقت بود.

13 تیر 1332

روزنامه های ایران اعلام کردند که دوایت دیوید آیزنهاور رییس جمهوری آمریکا در پاسخ به نامه ی محمد مصدق تاکید کرد؛ تا زمانی که رضایت دولت انگلیس جلب نشود، آمریکا از خرید نفت ایران خودداری خواهد کرد.

13 تیر 1316

ایران و عراق قرارداد تازه ای را امضاء کردند که در آن مرز آبی 2 کشور از قلمرو ساحل طرفین به عمیق ترین خط طولی اروند رود ـ خط القعرـ انتقال داده شد.

13 تیر 1302

روحانیون تهران در مسجد شاه(مسجد امام خمینی کنونی) گردهم آمدند و برای رویارویی با اقدام انگلیس نسبت به اخراج مراجع تقلید و علما از عراق و تبعید آیت الله خالصی رایزنی کردند. مشیرالدوله رییس الوزرا به دیدار علما رفت و به آنها اطمینان داد که با وزیر مختار انگلیس گفت و گو کرده است تا درصدد یافتن راه حل مناسب برآید.

13 تیر 1300

نیروهای روسی شهر رشت را اشغال و در اطراف آن پست های نگهبانی دایر کردند.

13 تیر 1300

روتشتین وزیر مختار روسیه در ایران در یادداشتی به وزارت امور خارجه پیشنهاد داد که برای جلوگیری از سرایت بیماری وبا از سرخس به ترکستان و همچنین برای آنکه با برنامه صحیحی از شیوع این بیماری جلوگیری به عمل آید در کهریز، تربت حیدریه، مشهد و بیرجند مرکزهای صحی روسی ایجاد شود.

13 تیر 1264

حاکمان عراق زیر فشار دولت انگلیس دستور تبعید علمای بین النهرین را به ایران را صادر کردند. آیات عظام سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا حسین نایینی و 30 تن دیگر از بزرگان دینی از علمای تبعید شده بودند.

تنظیم: هومن بهلولی