تبیان، دستیار زندگی
من صبا هدایتی هستم به همراه دیگر اعضای گروهم، خانم ها فائزه شهسواری و مبینا سادات حسینی از مدرسه فرزانگان 9با همکاری دبیر راهنما سرکار خانم حمیده تقی پور در دهمین جشنواره تبیان شرکت کردیم. موضوع پروژه ما طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب دوگانه گیاهی لیزی...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه فرزانگان 9
در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب دوگانه گیاهی لیزی با استفاده از انرژی خورشیدی

تبیان: سلام و وقت به خیر، به دهمین جشنواره پژوهشی دانش آموزی تبیان خوش آمدید. لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام مدرسه شرکت کردید؟
سلام من صبا هدایتی هستم به همراه دیگر اعضای گروهم، خانم ها فائزه شهسواری و مبینا سادات حسینی از مدرسه فرزانگان 9با همکاری دبیر راهنما سرکار خانم حمیده تقی پور در دهمین جشنواره تبیان شرکت کردیم. موضوع پروژه ما " طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب دوگانه گیاهی لیزی با استفاده از انرژی خورشیدی" است.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه فرزانگان 9 در دهمین جشنواره

تبیان: لطفاً درباره کار پژوهشی تان صحبت کنید و بفرمایید علت این که این پروژه را برای تحقیق خود انتخاب کرده اید چه بود؟
با توجه به تعریف سازمان بهداشت: آب آشامیدنی آبی است که برای مصرف انسان ها و تمامی کاربرد های خانگی مورد استفاده باشد. در دهه اخیر روش های گوناگونی برای تصفیه آب آلوده و تبدیل آن به آب آشامیدنی ارائه شده است. به همین دلیل در این پژوهش ما به طراحی و ساخت روشی نوین و کاربردی برای تولید دستگاه تصفیه آب پرداختیم.


این دستگاه که برای اولین بار در ایران ساخته شده است، می تواند به عنوان یکی از عوامل موثر در تولید آب سالم در کشور ما به کار برده شود. یکی از بهترین کارکرد های این دستگاه تصفیه باکتریولوژی همچنین تصفیه میکروبی و فیزیکی آب است. این دستگاه کاملاً می تواند آب را سالم  و قابل آشامیدن کرده و تحویل ما دهد.

تبیان: برای ساخت دستگاه تصفیه آب منحصر به فرد از چه روش هایی استفاده کردید؟ و چه ابزاری برای ساخت این دستگاه تصفیه به کار بردید که آن را دوگانه نامیدید؟
ساخت این دستگاه از چهار بخش اصلی تشکیل شده است که به ترتیب برای شما شرح خواهم داد.

در بخش اول این پروژه، به طراحی و ساخت یک مخزن ویژه آب، که توانایی زیست گیاهان آبزی را دارا است پرداختیم.

در ادامه در بخش دوم به طراحی و ساخت یک شبکه لوله ای که درون محفظه ای از جنس آینه قرار گرفته است پرداختیم، سپس از LED های UV که توانایی از بین بردن باکتری ها تا حد مجاز را دارد، استفاده کردیم.

در مرحله سوم از فیلتر های گیاهی مانند "گیاه بومادران" که قابلیت به دام انداختن هرگونه ناخالصی را دارد و می تواند مقداری از فلزات سنگین را جذب نماید، استفاده کردیم.

در بخش چهارم شبکه لوله ای شامل آیینه که باعث بازتاب نور می شود و درون آن از نور UV استفاده شده که از نوع 270 نانو متر است و بازده و مقاومت این LED ها بسیار بالا است و در صورت شکستن این لامپ ها جیوه وارد آب نمی شود و ما با استفاده بهینه از کم یا بیش تر کردن فشار آب، مدت زمان قرار گرفتن آب در مقابل LED ها را کنترل کرده ایم.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه فرزانگان 9 در دهمین جشنواره

تبیان: لطفاً برای ما بفرمایید که عملکرد دستگاه تصفیه آبی که طراحی کردید به چه شکل است و "گیاه بومادران" که در ساخت آن استفاده کردید چه عملکردی دارد؟
عملکرد این دستگاه، گیاهی-لیزری بوده و به گونه ای است که در وهله اول در مخزنی از آب آلوده توسط گیاه مد نظر پاکسازی اولیه می شود و سپس وارد محفظه حاوی لامپ های تصفیه کننده لیزری می گردد.

گیاه سنبل آبی که در این پروژه پیشنهاد شده است، گیاهی آبزی، شناور، چند ساله است که در مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی به خصوص در حوزه آمازون به خوبی رشد می کند. هم چنین این گیاه در آذربایجان شرقی به فراوانی یافت می شود. این گیاه بسیار مقاوم است و ظرفیت بالایی برای جذب فلزات سنگین از جمله کروم، کبالت، نیکل، سرب و جیوه دارد که می تواند برای تصفیه فاضلاب های صنعتی و هم چنین ردودن سایر مواد سمی مفید باشد.


تبیان:  چطور با جشواره دانش آموزی تیبان آشنا شدید؟ و نظرتون در مورد این جشنواره چیست؟
ما از طریق سایت تبیان با دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی آشنا شدیم و از مطالب سایت تبیان نیز برای پیشبرد تحقیق مان بسیار استفاده کردیم. درباره نحوه ارائه جشنواره می تونم بگم کیفیت جشنواره و همچنین سطح رقابت دانش آموزی میان گروه ها خوب بود و ما توانستیم فعالیت و زحمت های چند ماهه مون رو در کنار دیگر کارهای قوی ارائه دهیم.


تبیان: بسیار ممنونم از شما دانش آموزان عزیز از این که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید. موفق و پیروز باشید.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: الهام گارسچی

تنظیم: نسرین صادقی