تبیان، دستیار زندگی
هنرمندان هنرهای تجسمی، اهالی تئاتر، ناشران و طراحان حوزه مد و لباس امسال نیز میزبان علاقه مندان در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن هستند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فعالیت های هنری نمایشگاه قرآن

هنرمندان هنرهای تجسمی، اهالی تئاتر، ناشران و طراحان حوزه مد و لباس امسال نیز میزبان علاقه‌‏مندان در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن هستند.

بخش هنری تبیان
فعالیت‎های فرهنگی و هنری نمایشگاه قرآن


بخش‎های هنری بیست و سومین نمایشگاه‌ بین‌المللی قرآن کریم همزمان با افتتاح نمایشگاه امسال کار خود را آغاز کرده‎اند.

نمایش ۴۶۴ اثر تجسمی در نمایشگاه قرآن

علی ثابت مدیر کمیته هنری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم درباره فعالیت‎های این کمیته در زمینه هنرهای تجسمی  گفت: امسال فعالیت‏‌های کمیته‎ هنری در زمینه هنرهای تجسمی با توجه بیشتری همراه بوده است سالن شیشه‎ای باغ کتاب، میزبان تعداد قابل توجهی از هنرمندان رشته‎های مختلف هنرهای تجسمی است. آثاری که در نمایشگاه امسال به نمایش گذاشته شده است دارای دو بخش هنرمندان مدعو و بخش مسابقه است؛ در بخش مدعو ۱۱۴ اثر به نمایش گذاشته می‎شود که در میان آنها آثاری در همه زمینه‎های نقاشی، حجم، خوشنویسی، نقاشی‎خط، عکس و ... دیده می‏‌شود. وی همچنین درباره بخش رقابتی این کمیته نیز توضیح داد: بخش مسابقه‏‌‌ای ما در کمیته هنری نمایشگاه قرآن چند سال بود که برگزار نمی‌شد به همین دلیل امسال سعی کردیم که با شرایط حرفه‏‌ای‌تر آن را برگزار کنیم. احیای این بخش به دلیل ترغیب هنرمندان و به ویژه هنرمندان جوان برای کار هنری در این حوزه بسیار ارزشمند بود به همین دلیل پس از برنامه‎ریزی‎های لازم فراخوان در رشته‎های تصویرسازی کتاب‎های قرآنی، عکاسی، هنرهای سنتی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی و هنر مفهومی اعلام شد و هنرمندان در یک ماه فرصتی که در اختیار داشتند ۲هزار اثر را به دبیرخانه کمیته هنری نمایشگاه قرآن فرستادند. پس از داوری اولیه ۳۵۰ اثر انتخاب شد که اکنون به نمایش گذاشته شده است و در داوری نهایی از میان آنها برگزیدگان هر رشته انتخاب می‌شوند.

برگزاری دوباره مسابقه عکس قرآنی

همچنین حسن غفاری هنرمند عکاس و دبیر عکس بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم درباره مسابقه بخش عکس گفت: بعد از یک وقفه امسال دوباره مسابقه عکس بیست‌وسومین نمایشگاه قرآن کریم در سطح ملی برگزار می‌شود.  داوری این آثار به پایان رسیده و نفرات برگزیده انتخاب شدند و عکس‌ها به‌زودی به نمایش در می‌آید.وی ادامه داد: همان‌طور که در فراخوان این مسابقه نیز آمده بود، همه علاقه‌مندان به عکاسی باید عکس‌هایی با محورهای اخلاق و معنویت و مفاهیم قرآنی را در زندگی روزمره مردم٬ آئین‌ها و مراسم مذهبی مانند اعیاد٬ سوگواری‌ها٬ جشن‌ها و نیایش‌ها و نیز فرهنگ‌عامه مردم مدنظر قرار داده و همچنین به فضاها و معماری اسلامی بپردازند به‌طوری‌که در عکس‌های آنان صفات قرآنی نمود داشته باشد.

فعالیت‎های فرهنگی و هنری نمایشگاه قرآن

چهار تعزیه در شب های قدر

برگزاری نمایش‌ها و آیین‎های سنتی از برنامه‎هایی است که هر سال همراه نمایشگاه قرآن کریم بوده است. این بخش به همت مرکز هنرهای نمایشی در نمایشگاه امسال جایگاه ویژه‌ای دارد و برنامه‌های بسیاری برای آن در نظر گرفته شده است. داود فتحعلی بیگی مسئول کانون نمایش‌های آیینی سنتی گفت: چهار تعزیه‌خوانی همزمان با شب‌های قدر در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اجرا خواهد شد.فتحعلی بیگی درباره سایر برنامه‌هایی که بخش امور نمایشی نمایشگاه قرآن برگزار می‌شود گفت: تعزیه خاتم بخشی ۱۸ رمضان، تعزیه مسلمان شدن مالک اشتر ۱۵ رمضان، مجلس جنگ خندق ۱۶ رمضان و مجلس شهادت امیرالمومنین (ع) ۲۱ رمضان در ورودی سالن همایش‌های باغ موزه اجرا می‎شود.این پژوهشگر و مدرس دانشگاه، محور همه برنامه‌های بخش نمایش‌های آیینی و سنتی را قرآن و قصص قرآنی ذکر کرد و افزود: سعی داریم قصص قرآنی در قالب شبیه‌خوانی، گوشه‌خوانی شود. به عنوان مثال در شب‌های نخست برپایی نمایشگاه قرآن موضوع میهمان کردن گبر توسط حضرت ابراهیم، ذبح اسماعیل، به آتش افتادن حضرت ابراهیم، گوشه‌خوانی شده است. فتحعلی‌بیگی با اشاره به این که بخشی از برنامه‌های نمایشگاه قرآن به شخصیت امیرالمومنین علی علیه‌السلام اختصاص دارد اظهار کرد: بخشی از نقل ها را به شجاعت‌های حضرت علی (ع) یا قضاوت‌های امیرالمومنین(ع) اختصاص دادیم چرا که رمضان ماهی است که متعلق به امام علی (ع ) و شهادت آن امام بزرگوار است.

"محفل مهر و ماه˝ در نمایشگاه بین‌المللی قرآن

"محفل مهر و ماه" عنوان مجموعه‌ای از برنامه‌های نمایشی است که با هدف ترویج فرهنگ علوی و آشنایی با گونه‌های متفاوت نقل و نمایش مرتبط با آن در فرهنگ سنتی، از سوی اداره کل هنرهای نمایشی در کنار قبور مزار شهدای گمنام در بیست‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار می‌شود.به این ترتیب در این بخش پرده‌خوانی سقاخانه اسماعیل طلایی، نظام‌الدین قصاب، دختر یهودی، امن آهو،‌ جاصم عرب، جوانمرد قصاب،‌ متوکل بنی‌عباس،‌ سیدابراهیم قهوه‌چی،‌ حاج محمد بصره‌ای و عاق والدین خوانده می‌شود.

در بخش اجرای نمایش‌های خیابانی نیز نمایش‌های "شمیم" کاری از روح‌الله سنایی، "نذر" کاری از احمد صمیمی،‌ "حشمت سلیمان نبی" کاری از شهاب راحله،‌ "روایت‌های از توبه" کاری از فیروز حیدرزاده، "مسافر" کاری از فرامرز قلیچ خانی،‌ "من بچه شیعه" کاری علی رحیمی،‌"از سنگ و خرما" کاری کاوه مهدوی، "بیداری" کاری رضا منصوری،‌ "جان و جن" کاری از علی‌محمد رادمنش اجرا خواهد شد. این ویژه‌برنامه در این ایام از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳ برگزار می‌شود.

بخش "شهر فرشته‌ها" نیز ویژه نمایش‌های کودکان و نوجوانان است و به ارائه آثار نمایشی بر اساس قصه‌های قرآنی می‌پردازد. برنامه‌های "محفل مهر و ماه" با مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی، در تهران و ۲۰ استان کشور برگزار می‌شود.

فعالیت‎های فرهنگی و هنری نمایشگاه قرآن

عرضه ۲۱ هزار عنوان کتاب در بخش فروش نمایشگاه قرآن

فروش کتاب و برگزاری نمایشگاه‏‌های کتاب یکی دیگر از بخش‌های پرطرفدار نمایشگاه قرآن است که هر سال مخاطبان بسیاری را به خود جلب می‎کند. رجبعلی سالاریان مدیر بخش فروش نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: امسال در نمایشگاه قرآن ۲۱ هزار عنوان کتاب در معرض فروش گذاشته شده است که از این تعداد ۱۶ هزار و ۸۵۴ عنوان کتاب‌های داخلی هستند و بیش از ۳ هزار عنوان به گروه کتاب‌های بخش بین‌الملل اختصاص دارد.


برگزاری 10 کارگاه آموزشی و نشست تخصصی عفاف و حجاب

بخش عفاف و حجاب نیز یکی از موضوعات فرهنگی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن است که به همت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برگزار می‌شود.به گفته دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور؛ کارگاه‌های آموزشی طراحی و دوخت لباس‌های حجاب به صورت یک روز در میان از ساعت 19 تا 21 در سالن عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن برپا می‌شوند.حمید قبادی، رئیس کمیته عفاف و حجاب بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افزود: در نمایشگاه قرآن امسال فضایی بالغ بر هزار و 800 متر مربع برای کمیته عفاف و حجاب در نظر گرفته شده و 100 غرفه در این بخش مشغول ارائه خدمات به بازدیدکنندگان هستند.

چهره‌های تلویزیونی در بخش کودک و نوجوان نمایشگاه قرآن

عمو اکبری و عمو‌ فیضی دو چهره تلویزیونی در بخش کودک و نوجوان بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ویژه‌برنامه‌هایی را برای بازدیدکنندگان اجرا و قصه‌های قرآنی را برای بچه‌ها بازگو می‌کنند.مهدی اکبری معروف به عمو اکبری و معروف فیضی یا همان عمو فیضی با استفاده از تکنیک‌های ساخت کاردستی، نقاشی و استفاده از عروسک‌ها به قصه‌گویی و اجرای برنامه‌های شاد و متنوع با محوریت قرآن و خانواده می‌پردازند و لحظه‌های جذاب و در عین حال آموزنده‌ای را برای بازدید‌کنندگان کودک و نوجوان نمایشگاه قرآن فراهم می‌آورند.برگزاری مسابقه‌های معلومات عمومی بین خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان بخشی از برنامه این غرفه را به خود اختصاص می‌دهد. برپایی برنامه‌ها و کارگاه‌های متنوع فرهنگی‌هنری بخشی از برنامه‌های تدارک دیده شده برای کودکان و نوجوانان است که با سه موضوع اصلی "دوستی با طبیعت"، "مهربانی و دوستی در خانواده" و "راست‌گویی" برپا می‌شود.


منبع: هنرآنلاین