تبیان، دستیار زندگی

12+1 درمان طبیعی خارش پوست

خارش پوست بسیار آزاردهنده است و در اثر اگزما، کهیر، گزش حشرات و یا هر نوع تحریک پوستی بروز می‌کند. در هر حال گاهی به قدری شدید است که کار و حتی خواب را مختل می‌کند. در این مطلب چند گیاه و ماده طبیعی را به شما معرفی می‌کنیم که در کاهش این مشکل پوستی کارساز هستند. لطفا با ما همراه باشید
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خاراندن پوست ، خارش پوست ،  خاریدن پوست ،

گلیسیرین

گلیسیرین یک ماده ی تسکین دهنده و مفید برای پوست است که خاصیت رطوبت بخشی دارد و پوست های خشک و حساس را خنک می‌کند.


اگر از مشکل اگزمای پوست رنج می برید، گلیسیرین بسیار مفید است. توصیه می کنیم روزانه چند بار به مناطقی که دچار اگزما و خارش هستند، گلیسیرین مالیده و به آرامی ماساژ دهید.

 

نعنا

اثرات مفید نعنا در دستگاه گوارش شناخته شده است. در واقع «منتول» موجود در برگ های این گیاه خاصیت ضدالتهابی دارد و باعث تسکین دستگاه گوارشی می‌شود. منتول همین خاصیت را روی پوست نیز دارد.


برای این کار کافیست که مقداری برگ نعنای خشک را در آب جوش ریخته و اجازه دهید خنک شود. سپس محلول را صاف کرده و روی پوست تان بزنید.

 

جوش شیرین

حمام کردن با جوش شیرین برای تسکین خارش پوست فوق العاده است. برای این کار لازم است که یک فنجان جوش شیرین را در آب وان حل کرده و مدت نیم الی یک ساعت در آن بخوابید. بعد از حمام پوست را با حوله ی نرم به آرامی خشک کنید.


برای تسکین خارش های موضعی کافیست سه قاشق جوش شیرین را در یک فنجان آب حل کرده و به مناطق مورد نظر بزنید.

هویج سرشار از ویتامین A است و برای مقابله با اگزما و خارش پوست مفید است

 

 

بلغور جودوسر

جوی دو سر در ترکیب اکثر کرم ها استفاده می‌شود و برای تمیزی پوست بخصوص پوست های حساس بسیار مناسب است.


ترکیب جودوسر طبیعی با آب برای پوست های حساس و خارش دار بسیار موثر است.
شما می توانید با ترکیب بلغور جودوسر و آب خمیری تهیه کرده و روی مناطق دچار خارش قرار دهید.
همچنین می توانید مقداری از آن را داخل وان حمام ریخته و در آن دراز بکشید. این کار باعث تسکین خارش پوست و نرمی آن می‌شود.

 

رزماری

رزماری سرشار از «تیمول» است. این ترکیب طبیعی خواص مسکنی و ضدالتهابی دارد و باعث کاهش التهاب و تسکین خارش پوست می‌شود.


برای اینکار کافیست مقداری برگ خشک رزماری را در آب جوش دم کرده و اجازه دهید خنک شود. محلول را صاف کرده و با پنبه به پوست تان بزنید.

 

ریحان

ریحان یکی دیگر از گیاهان مفید برای تسکین خارش پوست است. این سبزی معطر حاوی ترکیب مفیدی به نام «اوژنول» است که التهاب و تحریکات پوستی را از بین می برد.


مقداری برگ ریحان خشک را در آب جوش ریخته و بگذارید خنک شود. سپس محلول را به آب حمام اضافه کرده و یا به طور مستقیم روی پوستتان بزنید.

 

روغن نارگیل یا روغن بادام شیرین

روغن نارگیل و روغن بادام به عنوان روغن ماساژ و لوسیون های مرطوب کننده استفاده می‌شود. به خاطر اینکه خاصیت نرم‌کنندگی و رطوبت بخشی فوق‌العاده‌ای دارند.


مقداری از این روغن‌ها را روی پوست دست زده و به هم بمالید تا گرم شود. سپس روغن را روی پوست بزنید. بهتر است این کار را بعد از حمام انجام دهید تا خارش پوست تسکین پیدا کند.

 

گیاه آلوئه ورا 

گیاه آلوئه ورا را دوست شماره یک پوست بدانید. به خاطر اینکه خواص آنتی باکتریایی دارد و ضدعفونی کننده است.


این گیاه سرشار از ویتامین E است که برای تسکین سوزش و خارش پوست موثر است. برای استفاده از خواص این گیاه، کافی است ژل (شیرابه) برگ آن را خارج کرده و روی پوست تان بزنید.

 

لیموترش

شاید باورتان نشود، اما لیمو ترش باعث تسکین خارش پوست می‌شود. احتمالا تصور می کنید که لیموترش به دلیل داشتن اسید سیترین و استیک باعث سوزش پوست می‌شود. اما با این حال این دو اسید خواص ضدعفونی کنندگی و ضدالتهابی دارند و برای تسکین خارش و نابودی باکتری ها موثرند.


کافیست مقداری آب لیموترش را گرفته و با پنبه به محل خارش بزنید.

 

برگ درخت گردو

برگ درخت گردو خواص ضدالتهابی، ضدعفونی کنندگی و قابضی دارد و برای درمان مشکلاتی مانند بیماری گال (بیماری خارش دار و مسری پوستی)، زخم های پوستی و همچنین اگزما مفید است.


می توانید از جوشانده، دم کرده و تنتور برگ های درخت گردو برای پیشگیری از عفونت پوست مبتلا به اگزما استفاده کنید.

برای اینکار کافیست دو تا سه گرم برگ درخت گردوی خشک شده را در یک استکان آب سرد ریخته و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و خنک کنید و به طور مستقیم روی پوست تان بزنید.

رزماری سرشار از «تیمول» است. این ترکیب طبیعی خواص مسکنی و ضدالتهابی دارد و باعث کاهش التهاب و تسکین خارش پوست می‌شود

 

گل گاوزبان

گل گاو زبان گیاهی علفی، با ارزش دارویی بالاست. در واقع قرن‌هاست که از گل، برگ و سرشاخه های گلدار آن برای درمان بسیاری از مشکلات و ناخوشی‌ها استفاده می‌شود.


این گیاه منبع خوب اسیدهای چرب ضروری است و برای درمان مشکلات پوستی مانند اگزما و همچنین مشکلات دیگری مانند افسردگی، فشار خون بالا، بهبود گردش خون، تسکین دردهای زنانه و غیره موثر است.


این گیاه ملین، التیام بخش، ضدخارش و ضدالتهاب است و تاثیر زیادی در درمان و بهبود اگزما دارد.
میتوانید روزانه یک تا دو بار قبل از غذا، از کپسول های گل گاوزبان استفاده کنید. همچنین می توانید از روغن گل گاوزبان برای ماساژ پوست مبتلا به اگزما استفاده کنید.

 

گیاه دم اسبی

گیاه دم اسبی حاوی سیلیس، اسید سیلیسیک، فلاوونوئیدها، اسید مالیک، اوگالیک، سینامیک، اسیدهای چرب، ویتامین C و  E، تانین، رزین و مواد معدنی مختلفی از جمله پتاسیم، کلسیم، آلومینیوم، منگنز، آهن و غیره می باشد.


در نتیجه این گیاه را برای افزایش سلامت پوست، مو و حتی ناخن مفید می دانند. حمام کردن با جوشانده ی این گیاه باعث نرمی و التیام پوست های مبتلا به اگزما می‌شود.


برای اینکار کافیست 50 گرم گیاه دم اسبی را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. این جوشانده را به آب وان اضافه کرده و به مدت  10 دقیقه در آن دراز بکشید.

 

هویج

هویج سرشار از ویتامین A است و برای مقابله با اگزما و خارش پوست مفید است.


سه عدد هویج را پوست گرفته و در آب بجوشانید تا نرم شود. سپس هویج ها را رنده کنید تا خمیری نرم حاصل شود.


ترکیب به دست آمده را روی قسمت های مبتلا به اگزما بگذارید و بعد از 15 دقیقه بشویید. این کار باعث تسکین خارش پوست و کاهش التهاب آن می‌شود. 


مطالب مرتبط:
چرا خاراندن محل خارش، آن را بدتر می‌کند؟
احساس خارش هم مسری است
خارش می تواند نشانه یک بیماری باشد
مثل این‌ که تنت می‌خارد!
دلایل خارش پوست چیست؟
نیمه پنهان خارش پوست
خارش پوست آزاردهنده است
چرا سرتان می‌خارد؟
تسکین دهنده های خارش سر
خارش پوست در بارداری؛ علل و درمان
خارش دست‌ها و چشم در فصل گرما
چگونه خارش زمستانی را درمان کنیم؟
خارش پوست و علل آن
سلول‌های عامل خارش شناسایی شد

 

فیلم مرتبط:
کهیر، مشکل پوستی خارش دار
سخنان دکتر محمدجواد نخعی درباره اگزمای پوست

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.