تبیان، دستیار زندگی
چند روز بیشتر به زمان برگزاری كنكور باقی نمانده است . د ر روزهایی كه مقابل روی خود د ارید، باید د ر نهایت د قت و هوشیاری مطالعات خود را جمع كنید. ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تا کنکور (1)

کنکور

چند روز بیشتر به زمان برگزاری كنكور باقی نمانده است . د‌ر روزهایی كه مقابل روی خود‌ د‌ارید، باید‌ د‌ر نهایت د‌قت و هوشیاری مطالعات خود‌ را جمع كنید. یاد‌گیری بس است، د‌وره كنید! اغلب د‌اوطلبان تصور می‌كنند‌ تا روز قبل از كنكور باید‌ د‌ائم د‌ر حال مطالعه مباحث جد‌ید‌ باشند،‌ د‌ر حالی‌كه حتی برای كسب بهترین رتبه‌ها د‌ر كنكور هم لازم نیست د‌اوطلب به تمام سوالات هر د‌رس پاسخ د‌هد‌.


در ادامه به كارهایی كه لازم است این روزها بیشتر به آن ها بپردازید، اشاره می‌كنیم :

درس جدید نخوانید

دیگر بس است. اگر شما 80% از مباحث کنکور را با کیفیت 100% خوانده باشید، بهتر از داوطلبانی هستید که 100% مباحث کنکور را با کیفیت 80% خوانده‌اند. خلاصه اینکه ماه آخر، وقت "جدید‌خوانی" نیست، بلکه وقت"دوباره‌خوانی" است. فقط باید مرور کنید. اما چگونه؟ جواب این سوال برمی‌گردد به این که شما موقع درس‌خواندتان طی سال تحصیلی، چگونه درس خوانده باشید.

اگر در طول سال، جزو آن دسته از داوطلبانی بودید که موقع درس‌خواندن و تست‌زدن، با علامت‌گذاری جلو می‌رفتید و مشخص می‌کردید که کجاها ضعفتان بیش‌تر است و کدام تست‌ها را اشتباه زده‌اید، خوش به حالتان. کارتان ساده می‌شود . برای "دوباره خوانی" می‌توانید از مرور همان تست‌های نشانه‌گذاری شده استفاده کنید. البته اهمیت تست‌زنی در دروس اختصاصی بیش‌تر از دروس عمومی است. دروس عمومی(به ویژه دو درس ادبیات و معارف) را می‌توانید با خلاصه‌نویسی و یا نشانه‌گذاری‌هایی که در کتاب ایجاد کرده‌اید، دوره کنید.

مرور کنید

هنگام مرور یا به اصطلاح دوره‌ی مباحث درسی باید به دو نکته مهم توجه کنید. اول این که همیشه از درس‌ها و مباحثی شروع به دوره کنید که ضعف بیشتری در آن‌ها احساس می‌کنید و دوم این که اولویت را بدهید به مرور درس‌ها و مباحثی که مدت بیشتری از مطالعه‌شان گذشته است. اما حواستان به این نکته هم باشد که برای مرور لازم نیست که کل مطالب با همه‌ی جزئیات آن را بخوانید. اگر خلاصه‌نویسی کرده‌اید، بهترین زمان استفاده از آن‌ها، همین الان است.

کنکور

همیشه مطمئن‌ترین راه این است كه یك‌بار دیگر، درست سعی كنیم

برای درس‌هایی مانند ریاضیات و فیزیک، اهمیت تست‌زنی بیش‌تر از مطالعه‌ی متن کتاب و جزوه درسی است. حل مفهومی تست‌های کمتر و یادگیری عمیق‌تر مفاهیم درسی، به حل سطحی و روخوانی تست‌های فراوان ارجحیت دارد، یعنی اگر شما 100 تست فیزیک را 10 بار بزنید و مرور کنید و با ریزه‌کاری‌های طرح تست آشنا شوید، خیلی مؤثرتر است از این که، 1000 تست فیزیک را یک بار و یکجا بزنید و بگذرید. برای ریاضی و فیزیک دست به قلم شوید و تا رسیدن به جواب نهایی، تست را دنبال کنید.

اما در مرور درس‌هایی مانند معارف، ادبیات و زیست‌شناسی، اهمیت مطالعه‌ی متن کتاب و جزوه‌ی درسی بیش‌تر است از حل تمرین یا تست‌های متعدد. البته در مباحثی از دروس شیمی یا زیست‌شناسی که با حل مسأله سر و کار دارید (مثلاً مبحث استوکیومتری در درس شیمی یا مبحث ژنتیک در درس زیست‌شناسی)، به تست‌زنی بیش‌تری احتیاج خواهید داشت. در مرور درس‌هایی مانند عربی و زبان انگلیسی هم بهتر است که تست‌های ترکیبی از قواعد، متن و ترجمه کار کنید.

به تست‌های جامع، یورش ببرید

تست‌های موضوعی، دیگر بس است. اگر می‌خواهید آنچه خوانده‌اید، به بهترین شیوه مرور شود ( به ویژه در دروس اختصاصی )، بروید سراغ "تست‌های کلی" و در میان مجموعه‌های موجود، روی "تست‌های کلی"، فقط و فقط وقت‌تان را بگذارید، هر چند که دفترچه‌ای زدن تست‌ها ( اول عمومی‌ها و بعدش هم دروس اختصاصی به همان ترتیب دفترچه )، جلسه‌ی کنکور را بیش‌تر برای‌تان شبیه‌سازی می‌کند.

اما حقیقت این است که چندان فرق نمی‌کند. این "تست‌های کلی" را یا درس به درس بزنید و یا دفترچه‌ای. مهم این است که وقت پیشنهادی را برای هر درس رعایت کنید و تا آنجا که برای‌تان ممکن است، خودتان را در وضعیتی قرار دهید که جلسه‌ی کنکور در ذهن‌تان تداعی شود. مثلاً در یک اتاق خلوت روی صندلی بنشینید و همان طور رسمی (یا اسپرت) لباس بپوشید که قرار است روز امتحان بپوشید. بعد هم وقت بگیرید و شروع کنید به تست زدن. تکرار و تمرین مداوم این کار، روز کنکورتان را به مراتب کم استرس‌تر و قابل تحمل‌تر می‌کند.

ادامه دارد ...


مرکز یادگیری سایت تبیان - منبع:  انتشارات بین المللی گاج
تهیه و تنظیم: مریم فروزان کیا