تبیان، دستیار زندگی
« اندیشه معماران معاصر ایران جلد سوم» مجموعه مصاحبه هایی است با اساتید معماری و معماران معاصر که نشان دهنده دغدغه ها و نگرش معماران و شهرسازان معاصر ایران است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : فاطمه شفیعی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اندیشه معماران معاصر

« اندیشه معماران معاصر ایران جلد سوم» مجموعه مصاحبه هایی است با اساتید  معماری و معماران معاصر که نشان دهنده دغدغه ها و نگرش معماران و شهرسازان معاصر ایران است

فاطمه شفیعی- بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
اندیشه معماران معاصر ایران جلد سوم


اندیشه معماران معاصر. علیرضا عظیمی حسن آبادی و همکاران. انتشارات موسسه مطالعاتی فرزان زهرا حقیقی برای انجمن مفاخر معماری ایران. چاپ اول. تهران: 1393. 2000 نسخه.288صفحه. قیمت: 18000تومان.

« اشتباه در اینجاست که هر زمان صحبتی از ارزش های معماری گذشته به میان می آید، نمی دانیم که آیا در آن فضا خوش بخت بوده اند یا خیر! و تنها درباره تقسیم بندی کالبد بنایی به قضاوت می پردازیم که با توجه به باورهایشان ایجاد می شده که به خوبی نیز، پاسخگوی نیازهای زمان خود بوده است. اما در حال حاضر فاقد چنین طراحی هایی هستیم، که موجب گردیده برخی قادر به زندگی در آپارتمان های کوچک نباشند.»
کتاب اندیشه معماران معاصر ایران جلد سوم مجموعه مصاحبه هایی است از معماران معاصر ایران. جلد اول این مجموعه در سال 89 بیرون آمده و خیلی زود مورد استقبال قرار گرفت. یکی از دلایل آن نبود منابع کافی درباره فضای معماری معاصر ایران بود. زمینه ضبط و ثبت تفکر و جهان بینی صاحبنظران حوزه معماری و شهر سازی مسئله مهمی است که تا کنون اقدام جدی درباره آن صورت نگرفته است. آشنایی با بزرگان این حوزه و معرفی معماری کشور این روزها از همه چیز جدی تر به نظر می رسد. شهر ها و به خصوص پایتخت به سرعت در حال تغییر چهره است و نیاز است مردم بیشتر با شهری که در آن زندگی می کنند آشنا شوند و روند تحولات ان را پی گیری کنند. شهروند یک شهر بزرگ و یا کلان شهر ساعات طولانی را در بیرون از خانه و در ساختمان های اداری و تجاری می گذارند و شب ها به خانه هایی پناه می برد که شاید این روزها محل چندان آرامی برای استراحت نیز نباشد و این ضرورت را شکل می دهد تا شهروندان توقع خود را درباره مکان هایی که باید در همه ساعات در آن زیست کنند بیان کنند و این همه نیاز به آشنایی هر چه بیشتر عموم با معماری دارد. چه کسانی برای تغییر چهره شهر تصمیم می گیرند؟ چه اندیشه ای این تغییرات را جهت می دهد؟ رشد شهر ها از چه ایده هایی پیروی می کند؟ فرزندان ما در آینده در چگونه شهری زیست خواهند کرد؟ این ها سوالاتی است مهمی است که وقت آن فرا رسیده که همه درباره اش اندیشه کنند. همانطور که معماران و شهر سازان به آن می اندیشند. 

این کتاب که به هوشنگ سیحون پدر معماری ایران تقدیم شده است حاوی 15 مصاحبه با بزرگان معماری است.

امروزِ روز موضوع معماری دیگر دغدغه منحصر به فرد معمار نیست و جامعه نیز در آن شریک است. از میان رفتن مکان ها و بناهای خاطره انگیز، میادین و فضاهای شهری و به طور کلی چهره شهر متعلق به عموم جامعه است. گفتگو ها و مصاحبه ها و یاداشت ها و نشست هایی که در این کتاب جمع آوری شده است می تواند اندکی حساسیت مردم را تحریک کند و آنها را با مقوله مهم معماری آشنا نماید. مصاحبه ها و نشست ها در این کتاب با زبانی ساده و قابل فهم برای عموم نوشته شده و کسی که دانش تخصصی از معماری ندارد می تواند با آن ارتباط گرفته و اشراف بهتری نسبت به وضعیت معماری معاصر کشور پیدا کند. مشکلات معماران، ساخت و سازها، مسائل مربوط به اموزش معماری، دفاترمعماری و مشاوره، وضعیت رشته های معماری در دانشگاه ها موضوعاتی است که در این کتاب به بحث و تبادل نظر گذاشته می شود. گزارش ها و مصاحبه های این کتاب با معماران سرشناس و شهرسازان معاصر توانسته است گوشه ای از نگرش و ارزش گذاری در اندیشه های بارور معاصر در این حوزه را نمایش دهد. همچنین این کتاب می تواند ادامه تاریخ شفاهی دوران معاصر باشد که جای خالی آن به خصوص در حوزه معماری احساس می شود. این کتاب توسط علی رضا عظیمی حسن آبادی جمع اوری شده است و موسسه تاریخ شفاهی معماری و شهرسازی اندیشه معاصر و موسسه مطالعاتی فرزان زهرا حقیقی با نظارت سید علیرضا قهاری رییس انجمن مفاخر معماری ایران  و مدیریت انوشه منصوری آن را به بازار کتاب عرضه کرده اند.
این کتاب که به هوشنگ سیحون پدر معماری ایران تقدیم شده است حاوی 15 مصاحبه با بزرگان معماری است. کامبیز آرامی، فرح باور، سیروس بزرگ گرایلی، ثریا بیرشک، سیاوش تیموری، محمد حسین جهانشاهی، داراب دیبا، عبدالرضا زکایی، عباس زنوزی، ایرج شهروز طهرانی، فاطمه کاتب، خوبچهر کشاورزی، حمید ماجدی و یزدان هورشور معماران معاصری هستند که مصاحبه هایشان در این کتاب درج شده است.
مصاحبه های این کتاب می تواند برای دانشجویان رشته معماری نیز راهگشا باشد تا بهتر و بیشتر با اندیشه استادانشان آشنا شوند.