تبیان، دستیار زندگی
هر که بامش بیش برفش بیش تر اگر می خواهید یک جوان درست و درمان باشید و ازاین دوران لذت ببرید استفاده از این 12 اکسیر را از دست ندهید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

12 اکسیر جوانی

"هر که بامش بیش برفش بیش تر"  اگر می خواهید یک جوان درست و درمان باشید و ازاین دوران لذت ببرید استفاده از این 12 اکسیر را از دست ندهید.

امیر رضوانی - بخش اجتماعی تبیان
جوان مومن انقلابی


"هر که بامش بیش برفش بیش تر" طول عمر آدمی فراز و نشیب مختلفی دارد .کودکی ، نوجوانی، جوانی، میانسالی و پیری اما نقطه طلایی این دوران ها را می توان ایام جوانی دانست در واقع هر چه ایام جوانی پر بارتر سپری شود، بام عمر انسان پر بارتر خواهد بود.
جوانی فصل نشاط و شادابی است که یک فرد برای رسیدن به اهداف خود بیشترین انگیزه و توان را دارد  هر چند آنچه یک پیر در خشت خام می بیند جوان در آیینه نمی بیند اما یک جوان این توانایی را دارد تا با تلاش  پیچش مو ها را هم ببیند این بستگی دارد که جوانی را چگونه بگذارند.
جوانی برخی به غرور قدرت و شادابی می گذرد، توامان می شود با تمسخر دیگران، با زورگویی، خودنمایی، خودخواهی، آزار رسانی و... اما برخی نیز می دانند پاک بودن در جوانی شیوه پیغمبری است  و بیشتر این دوران را با تهذیب، تحصیل و ورزش می سازند. این افراد از زندگی لذت می برند و هم  لذت زندگی را نیز به دیگران می چشانند.
 قشر جوان 20 میلیون از  73 میلیون ایرانی را تشکیل می دهند جوان ایرانی جوانی است که در ایام مختلف ثابت کرده است متکی به مذهب و ملیت خود می تواند حماسه ها بیافریند جوانان ایران زمانی در جهادهای نظامی و انقلابی، در دوران انقلاب و دفاع مقدس در صف اول بودند و اکنون درجهاد های علمی و ورزشی افتخار می آفریند.
جوان ایرانی که بخواهد همچنان در صف اول باشد باید سبک زندگی مطلوب خود را بداند و آن را بسازد مقام معظم رهبری همیشه نگاه ویژه ای به این قشر داشتند ،همواره ارتباط خود را با آنها حفظ کرده و از مسئولین خواسته اند به نیازهای این افراد توجه کنند و شرایط رشدشان را فراهم و از آنها در برابر تهدیدهای فرهنگی محافظت نمایند.
وقتی سیری در توصیه های رهبری به جوانان می کنید چند مورد شاخص قابل مشاهده است که یک جوان مومن و انقلابی برای رسیدن به کمال، زندگی مطلوب و سرشار از انرژی و آگاهی بدان نیازمند است.
1-  با تقویت (ارتباط با خدا) بر محیط خود اثر بگذارید نه با (سیاسی کاری)

زندگی این روزهای ما  درگیر روابط ماشینی شده و پول معیار آن قرار گرفته و ممکن است جوان نیز  موفقیت و آرامش  خود را  در خانه مجلل، ماشین مدل بالا و روابط مبتنی بر سیاسی کاری ببیند در حالی که جوانی بهترین زمان برای ارتباط یک جوان با خدا و کسب معنویات است آنچه که یک جوان را با دست خالی به قله های موفقیت خواهد رساند سیاسی کاری و دوری از ارتباط با خدا تنها  روحیه یک جوان را پژمرده و سرعت او را به سوی آرمان ها خواهد گرفت.
2-  با معنویت بنیه ی دینی و انقلابی خود را قوی کنید

ارتباط با خدا و معنویت حاصل از آن تنها عامل تقویت بینه دینی و انقلابی می باشد  و انگیزه جوان را در این راه تقویت خواهد کرد اگر جوان نتواند این بنیه را تقویت کند کم کم از  این ارزش ها فاصله خواهد گرفت و همرنگ جوانانی خواهند شد که فقط درگیر روزمرگی خود هستند
3- پرچم گفتمان عدالت خواهی را بالا نگه دارید
جوان ها بیش از هر فرد دیگری در جامعه می توانند احیاگر و مطالبه گر ارزش های گوناگون در جامعه باشند اگر جوانان یک جامعه نسبت به ارزش ها بی تفاوت شود می توان حال و آینده آن جامعه را مرده به حساب  آورد اما در میان  ارزش های گوناگون  این عدالت است که زمینه های رشد افراد و جامعه را فراهم می آورد به همین جهت زنده نگه داشتن گفتمان عدالت خواهی توسط این قشر از اهمیت خاصی برخوردار است و شاید کسی چون آنان نتواند در این راه ثابت قدم و موثر باشد.
4- امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنید
جوانی دوران خوبی برای تثبیت پاکی ها در وجود انسان است اگر فردی در جوانی شیوه پاکی را برگزید نتیجتاً در سایر نقاط زندگی هم خواهد توانست در جهاد اکبر بر نفس خود غلبه نماید اما این موضوع می تواند جنبه اجتماعی هم داشته باشد جوانان می توانند در تثبیت خوبی ها در جامعه نیز دارای تاثیر باشند و در این راه امر به معروف و نهی از منکر تاثیر ویژه ای دارد به خصوص اینکه یک جوان با خلاقیت و انرژی خود می تواند در تحقق این فریضه در خط مقدم قرار گیرد.
5-  بت های علوم انسانی را پرستش نکنید

خیلی از جوانها که در رشته علوم انسانی تحصیل می کنند یا در مطالعات خود با نظریات و اندیشمندان این  رشته سرو کار دارند  بدون آگاهی  از بن مادی و  انسان محور این موارد انچنان غرق در انها می شوند و از این نظریات و نظریه پردازان برای خود بت می سازند که  همه رفع مشکلات کشور و خود را در پیاده سازی این نظریات می بینند نظریاتی که حتی در بسیاری از زمینه ها غرب را به بن بست اخلاقی، مالی و  سیاسی کشانده است یک جوان باید بداند که دانشگاه و تحصیل علم برای او بهترین موقعیت است تا  بتواند از درون و با تکیه بر ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و... به فکر حل مسائل داخلی و تولید علم باشد در واقع او می تواند با تکیه بر این موارد در خط مقدم بومی سازی علم باشد
6- کار فرهنگی را گسترش دهید
جهاد فرهنگی در مقابل تهدیدهای فرهنگی که  همه جامعه را تهدید می کند یک فرضیه است که جوان با خلاقیت، پشتکار، علم می تواند پیشتاز عرصه کار فرهنگی باشد.جوان دغدغه مند علاقمند به اسلام و انقلاب و تاریخ این کشور  باید در گسترش زیر ساخت ها و فرآیندهای کار فرهنگی نقش اساسی ایفا کند
7- نظام سلطه را تحلیل کنید
زندگی متفاوت در دنیایی که غرب در ابعاد گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی سعی در تسلط بر افکار و زندگی افراد دارد، نیازمند شناخت نرم افزار  و سخت افزار ابزار این تهاجم است این مسئله به جوان کمک می کند که هم خود از حربه های این تهاجمات آگاه شود و بتواند از خود در برابر این تهدید ها صیانت کند و هم در حفظ جامعه کوشا باشد این تحلیل می تواند در  راه های گسترش کار فرهنگی نیز به او کمک کند.
8- با هم دوست و رفیق باشید
دوست  در جوانی همه وجود داشته است و تاثیر خارق العاده ای در سبک زندگی فرد دارد اما اینکه جوانان بتوانند از این پتانسیل در نیل به اهداف و استفاده بهتر از این دوران استفاده کنند بسیار حائز اهمیت است، علاوه بر این از نگاه دیگر حفظ دوستی و رفاقت میان جوانان فارغ از اختلاف سلیقه ها به نشاط و بالندگی این نسل کمک خواهد کرد.
9- به هیچ کس ظلم نکنید
جوانان مست غرور جوانی و توانایی های خود ممکن است مرتکب ظلم و ستم و آزار رسانی به دیگران شوند موردی که بسیار به روحیه آنان ضربه خواهد زد یک جوان انقلابی به جای ظلم با کمک به دیگران، دستگیری  و دلسوزی به خوب تر شدن جامعه کمک خواهد کرد .نباید توانمندی و  روحیه جوانی ما باعث شود نسبت به دیگران در فکر، عملکرد و زبان و قلم خود تعدی کنیم و حق را نادیده بگیریم.
10- تاریخ معاصر را بخوانید
بصیرت از بهترین ویژگی  های یک جوان برای زیست انقلابی می باشد .دانستن تاریخ معاصر و آنچه در اطراف او می گذرد زمینه تحلیل مسائل را بهتر پیش روی او باز می کند دانستن تاریخ ذهن جوان را روشن می کند و او را در جوانی با کوله باری از تجربه همراه می کند.
11- با مشکلات  بسازید
جوانان در جوانی با مشکلات بسیاری روبرو می شوند حتی گاهی موضوعاتی که از دید بزرگ تر ها امری ساده است برای آنها مشکلی بزرگ جلوه می کنند آنها در برابر  مشکلات بی انگیزه می شوند روحیه خود را می بازند و از حرکت  و رشد باز می ایستند اما آنها باید بدانند جوانی بهترین دوران برای مقابله با مشکلات است مشکلات مالی، خانوادگی، ازدواج و... همه و همه برای جوانان نباید مانع باشد بلکه جوانان باید با آن بسازد و بر طرف کنند. دشمن می خواهد جوان انقلابی ما مایوس باشد
12- زود رنجی ممنوع!
روحیه جوانی  و کم تجربگی یک جوان باعث زود رنجی آن می شود اما جوان باید بداند که زود رنجی برای او یک سم است  زود رنجی همانطور که اشاره شد می تواند یک جوان را منزوی کند  و او را در چاه ایستایی بیندازد و یقینا دشمن برای  به وجود آوردن چنین شرایطی نقشه دارد و جوان باید نسبت بدان آگاه باشد و نگذارد هیچ مانعی مسیر رشد و تلاش او را سد کند.

فرق جوان ایرانی و اروپایی

جوان ایرانی؛ فرصت یا تهدید

8 راه برای جذب جوانان به مساجد

مرتبط تصویری:

 تقویت ارتباط با خدای متعال

 مستند چی بپوشم