تبیان، دستیار زندگی
معرفی کتابهای «فرهنگ مشاغل سنتی» و «بازی ثروت».
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازی ثروت

معرفی کتابهای «فرهنگ مشاغل سنتی» و «بازی ثروت».

فرآوری: زهره سمیعی- بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
فرهنگ مشاغل سنتی


«فرهنگ مشاغل سنتی»
فرهنگ مشاغل سنتی اثری در توضیح مشاغلی همچون شغل های درباری، نظامی، اداری، فنی، تجاری، خدماتی و کشاورزی است .
به دست آوردن آگاهی دربارۀ شغل هایی که در گذشته وجود داشت دارای چندین فایده است، از جمله شناخت سطح مهارت های فنی گذشتگان و ابزارها و وسیله هایی که به کار می بردند.
در این فرهنگ که به کوشش غلامحسین صدری افشار گردآوری شده است. به گفتۀ مولف این فرهنگ منظور از شغل این هاست: 1 – فعالیت هدف مند معینی که شخص به طور روزمره انجام می دهد (مانند تحصیل، تدریس، نقاشی و ...) 2 – مقام یا جایگاهی که مستلزم انجام دادن وظیفه های معینی است (سرپرستی، سلطنت، رهبری...) 3. چنین مقام یا جایگاهی که موجب کسب درآمد یا تأمین گذران زندگی می شود (بازنشستگی، جیره خواری و ...) منظور از مشاغل سنتی هم در این فرهنگ شغل هایی است که پیش از آغاز سدۀ 14 هجری قمری (سال 1300 خورشیدی) در ایران وجود داشته است یا در اواخر آن دوره به وجود آمده است (مانند تلگراف چی، تلفن چی، پلیس) و برخی هنوز وجود دارد. ذکر این نکته هم لازم است که در این فرهنگ عنوان دارندگان شغل ها آمده است (بقالی، نجاری ، ...)
از این رو سرگرمی هایی مانند کبوتربازی، خروس بازی یا قماربازی شغل شمرده نمی شود.
صدری افشار در بخشی دیگر از این فرهنگ می گوید: نام بسیاری از شغل ها در دوره های مختلف تغییر کرده است. همچنین گاه برای شغلی در نقاط یا زمان های مختلف چندین نام به کار رفته است. از این رو، هر شغل در عنوان رایج آن تعریف و عنوان های کمتر رایج به آن ارجاع شده است. برای برخی شغل ها که نیازمند توضیحی اضافه بوده آن توضیح در پرانتز آمده است.
برای مشاغل سنتی ناگزیر باید به منابع مکتوب اتکا کرد. ولی این منابع در مورد مشاغل قدیم بسیار فقیر و اطلاعات موجود در آن ها اغلب مبهم است.
کتاب فرهنگ مشاغل سنتی نوشته غلامحسین صدری افشار از سوی انتشارات آگه در 180 صفحه منتشر شده است.

بازی ثروت


 «بازی ثروت»
لیلا وطن‌‌دوست،‌ برگزیده بیست و ششمین جایزه کتاب فصل؛ درباره ترجمه کتاب «بازی‌ ثروت» اظهار کرد: کتاب «بازی‌ ثروت» نوشته رابرت کیوساکی مولف کتاب معروف «بابای پولدار بابای بی پول» است. کیوساکی، نظریات نوآورانه در عرصه اقتصاد دارد که مهم‌ترین ویژگی‌ آن، ارتباط بسیار نزدیک با زندگی مردم است.  
 
وی در معرفی نویسنده «بازی ثروت» افزود: رابرت کیوساکی، دو رگه آمریکایی ژاپنی است که بعد از جنگ ویتنام، با تأسیس شرکت تولیدی کیف پول مردانه، وارد دنیای تجارت شد. محصولی که بعد از چند سال، به کالایی مولتی میلیون ‌دلاری در جهان تبدیل شد.
 
وطن‌دوست درباره فعالیت‌‌های آموزشی رابرت کیوساکی گفت: این نویسنده بعد از مدتی از فعالیت‌های تجاری دست کشید و موسسه‌ای به نام موسسه بین‌المللی آموزشی را با همکاران خود تأسیس کرد. نویسنده «پدر پولدار پدر بی‌پول» در این موسسه به آموزش مباحث تجارت و سرمایه‌گذاری پرداخت. دانشجویان وی را علاقه‌مندانی از هفت کشور جهان تشکیل می‌دادند. کیوساکی بعد از بازنشستگی در سن 47 سالگی به سرمایه‌گذاری یعنی موضوعی که همیشه به آن علاقه داشت مشغول شد.
 
مترجم کتاب «بانکدار فقرا» در ادامه عنوان کرد: رابرت کیوساکی می‌گوید که علت عمده‌ای که موجب می‌شود، غالب مردم در تنگناهای مالی به‌سربرند این است که آنان سال‌های سال از عمر خود را در مدارس به‌سر می‌برند؛ اما درباره پول هیچ چیز یاد نمی‌گیرند. نتیجه این است که فقط یاد می‌گیرند برای پول کار کنند؛ اما هیچ‌گاه یاد نمی‌گیرند که چه کنند تا پول برایشان کار کند. 
 
وی ضمن اشاره به برخی موضوعات کتاب ادامه داد: ترجمه کتاب «بازی‌ ثروت» را در نزدیک به دو ماه و نیم به پایان بردم. «رفتن به مدرسه همان و به دام افتادن همان»، «با پولم چه کنم؟»، «برای مشورت کردن در زمینه امور مالی سراغ چه کسانی می روید؟»، «ارزش آموزش مالی»، «فقر آدمی را از پا در می‌آورد»، «سرمایه‌دار واقعی» و «داشتن یک شغل، کجایش اشتباه است!؟» از جذاب‌ترین مطالب کتاب است.
 
وطن‌دوست در معرفی مخاطبان کتاب «بازی‌ ثروت» گفت:‌ به نظرم، مطالعه هر مطلبی حتی به‌صورت تصادفی موثر است و جرقه‌ای در ذهن خواننده ایجاد می‌کند که شاید هیچ‌گاه انتظارش را نداشته باشد. مقالات کارآفرینی بسیاری را مطالعه کرده‌ام، اما تقریباً در هیچ کدام از آن‌ها به صراحت کیوساکی، درباره درآمدزایی بحث نشده است. حتی افرادی هم که روش درآمدزایی کیوساکی را نمی‌پسندند، می‌توانند با مطالعه این کتاب از واقعیت‌هایی آگاه شوند که برایشان تکان‌دهنده خواهد بود.

این مترجم در بیان هدف کیوساکی برای تألیف کتاب «بازی ثروت» اظهار کرد: کیوساکی در تشریح هدفش برای تألیف کتاب «بازی ثروت» آورده است: «با اینکه می‌ترسیدم تصور کنید اهل خودنمایی و پُز دادن هستم، اما تصمیم به نگارش این کتاب گرفتم تا در مورد‌ سرمایه‌گذاری‌های واقعی صحبت کنم. به عقیده من خوشایند نیست که اطلاعات و یافته‌های خود را با دیگران در میان نگذاریم. این کارِ طمعکاران است. من دست به نگارش این کتاب زدم چون معتقدم برای اینکه اقتصاد جهانی حقیقتاً بهبود یابد، وجود «آموزش‌های مالی واقعی» ضروری است. مهمتر از همه اینها اینکه معتقدم بهتر است به جای ماهی، ماهی‌گیری یاد مردم دهیم.»
 
نخستین چاپ کتاب «بازی‌ ثروت» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 327 صفحه، به بهای 21 هزار و 900 تومان از سوی انتشارات «گرایش تازه» به بازار کتاب عرضه شده است.



منابع:
جام جم آنلاین
ایبنا