تبیان، دستیار زندگی
روز پنج شنبه درحالی شصت و ششمین اجلاس شورای المپیک آسیا به میزبانی کشورمان در یکی از هتل های 5 ستاره تهران برگزار شد که درکمال تعجب رئیس و یا دبیر کمیته ملی المپیک در نشست اجلاس حضور نداشتند. عنوان شد طبق قوانین شورای المپیک آسیا تنها کسانی اجازه شرکت در
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

میزبانی تاریخی برای بدست آوردن کرسی


روز پنج‌شنبه درحالی شصت و‌ششمین اجلاس شورای المپیک آسیا به میزبانی کشورمان در یکی از هتل‌های 5 ستاره تهران برگزار شد که درکمال تعجب رئیس و یا دبیر کمیته ملی المپیک در‌ نشست اجلاس حضور نداشتند.
شیخ احمد فهد الصباح

عنوان شد طبق قوانین شورای المپیک آسیا تنها کسانی اجازه شرکت در اجلاس را دارند که عضوی از شورای المپیک آسیا باشند. از ایران فقط بهرام افشارزاده حضور داشت که عنوانش رئیس کمیته ارقام و آمار شورای المپیک آسیا‌ست و هیچ سمتی هم در کمیته ملی المپیک ایران ندارد.

افشارزاده را طی یک‌سال گذشته به عنوان مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شناسیم. حال این سوال پیش می‌آید که اگر قرار نبود رئیس یا دبیر کمیته ملی المپیک به عنوان میزبان این اجلاس که در کشورمان برگزار شد حداقل با عنوان عضو افتخاری اجلاس هم حضور نداشته باشند، چه دلیلی داشت که کمیته ملی المپیک کشورمان میزبانی این اجلاس تاریخی و در عین‌حال مجلل را قبول کند.

کیومرث ‌هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک در‌حالی به جمع خبرنگاران آمد تا توضیحاتی راجع به این اجلاس بدهد که کمی آن طرف‌تر و در اتاقی بزرگ‌تر، شصت و‌ششمین اجلاس شورای المپیک آسیا بدون حضور او در جریان بود: «قطعا میزبانی از چنین اجلاسی‌ می‌تواند در کسب کرسی‌های بین‌المللی موثر باشد، ما باید به دنبال کسب کرسی‌های بین‌المللی از نظر کیفی باشیم. کرسی‌های بین‌المللی ما از نظر کمی وضعیت خوبی دارد اما از نظر کیفی افت داشته است.»

کسب و یا به دست آوردن دوباره کرسی‌های بین‌المللی برای ایران، شاید تنها دستاورد این اجلاس بود. اجلاسی که شاید اعضای آن در اتاق مجاور به تنها موضوعی که فکر نمی‌کردند همین دغدغه رئیس کمیته ملی المپیک ایران بود. اما کیومرث‌ هاشمی به آن چه می‌اندیشید، قرار بود در حاشیه این اجلاس اتفاق بیفتد‌، نه در محتوای اجلاس: «کسانی که در این نشست هستند عضو هیئت اجرایی می‌باشند و به عنوان تصمیم‌گیرنده در ورزش آسیا محسوب می‌شوند و هر سیاست و نگاهی که در ورزش آسیا وجود دارد، از این نشست نشأت می‌گیرد. حضور این افراد از نگاه مدیریتی یک فرصت خوب برای ایران است. این نخستین بار است که بسیاری از اعضایی که در آسیا مسئولیت دارند و در کشورهای خود پست‌های مهمی دارند، به ایران آمده‌اند.»

اما موضوع زمانی نگران‌کننده می‌شود که در نشست خبری اجلاس شیخ احمد رئیس شورای المپیک آسیا در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا از ایران برای به دست آوردن کرسی​های بین المللی حمایت می​کند یا خیر؟ این گونه پاسخ داد: «ایران زمانی که توسط سیدمصطفی ‌هاشمی‌طبا در آسیا مطرح بود، مورد حمایت قرار داشت اما وقتی وی به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک ایران این جایگاه را از دست داد جایگاهش در IOC نیز ترک شد. فقط ۱۵ عضو در کمیته بین‌المللی المپیک حضور دارند که نماینده کمیته ملی المپیک کشورشان هستند. هیچ‌کس نمی‌گوید ایران نباید جایگاه داشته باشد. فکر می‌کنم طی چند سال آینده ایران بتواند جایگاهش را پس بگیرد.»

شیخ احمد فهد الصباح پس از بازدید از آکادمی فوتبال اظهار داشت: «واقعا از امکانات ورزشی ایران سورپرایز شدم. هر‌جا که رفتیم کشورها زمین فوتبال و فوتسال داشتند اما دیدم در این‌جا زمین فوتبال ساحلی هم دارید. حالا فهمیدم به چه دلیل فوتبال ساحلی ایران در سطح جهان قوی است.»

این جمله آخر شیخ‌احمدفهد الصباح رئیس شورای المپیک آسیا در نشست خبری با خبرنگارانی بود که تنها نیم ساعت فرصت داشتند دیدگاه‌های او در مورد ورزش آسیا و همچنین ایران را بشنوند. او حدود 15 دقیقه در مورد نتایج شصت و‌ششمین اجلاس شورای المپیک آسیا صحبت کرد و تاکیدش بیشتر در مورد تایید میزبانی‌های متعدد در قاره‌کهن بود و مابقی وقت نیز تنها در 3 سوال خلاصه شد. شیخ احمد سر وقت تنظیم شده از جایش بلند شد تا به تنها دلخوشی این روزهای خبرنگاران که گرفتن عکس سلفی است، پاسخ چند ثانیه‌ای بدهد.

او بعد از این جلسه به ساختمان کمیته ملی المپیک رفت و نکته جالبی را در مورد کرسی‌های بین‌المللی ایران گفت که انگار در نشست خبری فراموش کرده بود عنوان کند؛ جمله‌ای که روابط عمومی کمیته ملی المپیک از قول او منتشر کرد: «تمام توانم را می‌گذارم تا ایران بتواند بهترین کرسی‌ها را در مجامع بین‌المللی به دست بیاورد.»

شیخ احمد بعد از ترک ساختمان کمیته ملی المپیک راهی ساختمان وزارت ورزش و جوانان شد و جلسه مهمی با دکتر محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان برگزار کرد. قرار بود او دیداری هم با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در کاخ سعدآباد داشته باشد که لغو شد. شیخ احمد رئیس شورای المپیک آسیا که عضو فیفا نیز هست، زمانی را هم برای بازدید از آکادمی فوتبال صرف کرد و پس از آن با هواپیمای شخصی‌اش راهی کشورش شد.

در حاشیه

به گفته رئیس و دبیر کمیته ملی المپیک ایران چنین میزبانی در این سطح بعد از انقلاب اسلامی اولین بار است که در کشورمان اتفاق می​افتد.

شیخ احمد فهد الصباح پس از بازدید از آکادمی فوتبال اظهار داشت: «واقعا از امکانات ورزشی ایران سورپرایز شدم. هر‌جا که رفتیم کشورها زمین فوتبال و فوتسال داشتند اما دیدم در این‌جا زمین فوتبال ساحلی هم دارید. حالا فهمیدم به چه دلیل فوتبال ساحلی ایران در سطح جهان قوی است.»

رئیس شورای المپیک آسیا، نگرانی‌های ملی و بین‌المللی مطرح شده از سوی وزیر ورزش و جوانان درباره رژیم صهیونستی را محترم برشمرد و گفت: «موضوع محدودیت‌های فوتبال فلسطین با کمک سپ بلاتر و کنفدراسیون فوتبال آسیا حل شده و با تعهد رژیم صهیونیستی دیگر محدودیتی برای ورزشکاران و تیم‌های فوتبال در زمینه ویزا و ورود به کشور فلسطین وجود نخواهد داشت.»

شیخ احمد گفت: «خیلی خوشحالم از این‌که قوانین ورزش ایران تغییر کرده و به قوانین بین‌المللی‌ و IOC شبیه شده است. اگر یادتان باشد سال گذشته مشکلات زیادی بین وزارت ورزش و جوانان ایران با NOC داشتیم، در‌حالی که الان محیط بسیار آرام‌تر شده ‌و طبق استانداردهای کمیته بین‌المللی المپیک است.»

رئیس شورای المپیک آسیا گفت: «بعد از ۲۲ سال بسیار خوشحالم که فعالیت خانم‌های باحجاب را در بازی‌های آسیایی و المپیک تابستانی و زمستانی می‌بینیم. نه تنها بانوان به صورت محجبه در این میادین حاضر می‌شوند، بلکه مدال هم می‌گیرند.»

در حاشیه اجلاس شورای المپیک آسیا از اعضای هیئت‌اجرایی کمیته ملی المپیک ایران علیپور، شجاعی، کفاشیان، شهنازی، کیومرث‌ هاشمی حضور داشتند و پولادگر، مشحون،‌ باقرزاده، دبیر، خادم و شهریان غایب بودند. رئیس کمیته المپیک ایران در این‌باره گفت: «ما از آن‌ها دعوت کرده بودیم اما نمی‌توانستیم اجبار کنیم که حتما بیایند.»

ایران زمانی که توسط سیدمصطفی ‌هاشمی‌طبا در آسیا مطرح بود، مورد حمایت قرار داشت اما وقتی وی به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک ایران این جایگاه را از دست داد جایگاهش در IOC نیز ترک شد. فقط ۱۵ عضو در کمیته بین‌المللی المپیک حضور دارند که نماینده کمیته ملی المپیک کشورشان هستند. هیچ‌کس نمی‌گوید ایران نباید جایگاه داشته باشد. فکر می‌کنم طی چند سال آینده ایران بتواند جایگاهش را پس بگیرد

نصرا... سجادی، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره اجلاس شورای المپیک آسیا و فواید آن برای ورزش کشور گفت: «برگزاری هر رویداد بین‌المللی خوب است، اما برگزاری این رویداد بیشتر برای ورزش آسیا‌ست، نه مختص ورزش ایران.»

در حاشیه این اجلاس کیومرث ‌هاشمی جامی را به نام ارجان به شیخ احمد تقدیم کرد. در این جام نمادهایی وجود دارد که نشان می‌دهد قبل از نخستین دوره المپیک یک‌سری بازی‌ها برگزار می‌شده است.

در حاشیه اجلاس شورای آسیا توافق شد میزبانی یک دوره رقابت‌های غرب آسیا به ایران واگذار شود. قرار است این رقابت‌ها پس از بازی‌های المپیک برگزار شود.

شیخ احمد با اشاره به حضور ایران در زون آسیای مرکزی گفت: «با این موضوع موافق هستم و تایید می‌کنم در اولین فرصت با تیمورخان نایب‌رئیس شورای المپیک آسیا در زون مرکزی موضوع را مطرح کنم تا ایران و افغانستان به زون مرکزی آسیا راه پیدا کنند.» با حضور ایران در آسیای مرکزی، تعداد کشورها، 7 کشور خواهد شد که برای هر زون 7 تا 9 کشور به عنوان زون ایده آل محسوب می‌شود.

بخش ورزشی تبیان