تبیان، دستیار زندگی
نشست خبری تشریح برنامه های سوم خرداد (روز مقاومت، ایثار و پیروزی) با حضور سردار «بهمن کارگر» رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رخداد ساعت یازده


نشست خبری تشریح برنامه‌های سوم خرداد (روز مقاومت، ایثار و پیروزی) با حضور سردار «بهمن کارگر» رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ستاد مرکزی راهیان‌نور برگزار شد.

نشست خبری تشریح برنامه‌های سوم خرداد

این نشست خبری حول محور «حفظ و نشر آثار ارزش‌های دفاع‌مقدس و ترویج فرهنگ ولایتمداری، مقاومت، ایثار، جهاد و خودباوری دینی و ملی» در ساختمان ستاد راهیان‌نور برگزار شد.

در این نشست خبری سردار بهمن کارگر، رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس بابیان مقدمه‌ای درباره تهاجم نظامی ارتش بعث عراق به خاک میهن توضیح داد: دشمن در نظر داشت تا با محاسباتی که انجام داده است، هفت‌روزه به ایران بیاید اما رزمندگان ایرانی توانستند او را 34 روز پشت دروازه‌های خرمشهر نگاه‌دارند.

سرانجام در روز 10 اردیبهشت‌ماه سال 1361 با هماهنگی‌ای که میان ارتش و سپاه انجام شد، چهار قرارگاه برای انجام عملیات «الی بیت‌المقدس» آغاز به کارکردند. فرماندهی این قرارگاه‌ها به‌صورت مشترک بر عهده شهید صیاد شیرازی و محسن رضایی بود. همچنین فرماندهی «قرارگاه قدس» بر عهده سردار غلامپور و امیرسرتیپ لطفی، «قرارگاه فتح» سرلشکر رشید و شهید منفرد نیاکی ‌، «قرارگاه نصر» شهید حسن باقری و امیر سرلشکر حسنی سعدی و «قرارگاه فجر» نیز بر عهده شهید بقایی و امیر اَزگومی بود. با فعالیت‌های این چهار قرارگاه ساعت 11 روز سوم خرداد همان سال خرمشهر از ارتش اشغالگر عراق پس گرفته شد.

ما توانستیم و همچنان می‌توانیم
سردار کارگر با تأکید بر این‌که آزادسازی خرمشهر روحیه فوق‌العاده‌ای به مردم داد و استکبار را برای قد علم کردن در مقابل انقلاب مأیوس کرد، گفت: فتح خرمشهر در وضعیت اقتصادی، فرهنگی و خصوصاً ایجاد روحیه در بین مردم تأثیر بسزایی داشت.

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر در ادامه به برنامه‌های امسال ستاد اشاره کرد و افزود: شعار امسال سوم خرداد «ما می‌توانیم» انتخاب شد که شعار امسال در حوزه دفاع مقدس و راهیان‌نور بود.

سردار بهمن کارگر در نشست خبری به تشریح برنامه‌های سالروز آزادسازی خرمشهر پرداخت و گفت: این برنامه‌ها از روز پنجشنبه (31 اردیبهشت) آغاز و تا دوشنبه (4 خرداد) ادامه خواهد داشت.
وی برنامه‌های را به این شرح اعلام کرد:

پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1394: غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا، سرکشی،‌ تجلیل و تقدیر از خانواده معظم شهدا

جمعه 1 خرداد 1394 ،گرامیداشت میلاد پربرکت حضرت اباعبدالله الحسین (ع):
- حضور گسترده پاسداران و بسیجیان بالباس‌های فرم و سازمانی در نمازهای جمعه سراسر کشور (حتی‌المقدور به‌صورت سازمانی و گروهی)
- هماهنگی سخنرانی فرماندهان ارشد در قبل از خطبه‌های نمازهای جمعه
- تجلیل از رزمندگان، پیشکسوتان و به‌ویژه پاسداران (به مناسبت روز پاسدار)


شنبه 2 خرداد 1394 ،گرامیداشت میلاد باسعادت حضرت ابوالفضل العباس (ع):
 تقدیر از جانبازان و ایثارگران تمامی سازمان‌ها و نهادهای لشکری و کشوری که در عملیات دوران دفاع مقدس به‌خصوص عملیات بیت‌المقدس به مقام جانبازی و ایثارگری نائل شده‌اند و همچنین تجلیل از همسران و خانواده‌های آنان.

یکشنبه 3 خرداد 1394 گرامیداشت میلاد باسعادت امام العارفین حضرت امام سجاد (ع):
- پخش سوت، زنگ، مارش و سرود فتح و پیروزی آزادسازی خرمشهر قهرمان در ساعت 11 صبح روز سوم خرداد
- حضور فرماندهان و رزمندگان، پیشکسوتان و کارشناسان دفاع مقدس در برنامه‌های سازمان صداوسیما و سایر سازمان‌ها و نهادها و مراکز مختلف به‌منظور تبیین عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس و بیان خاطرات دفاع مقدس
- برگزاری مراسم تجلیل و تقدیر از حماسه‌سازان، ایثارگران و شهدای عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
- برگزاری مراسم صبحگاه نیروهای مسلح، دانشکده‌ها و مراکز و پادگان‌های آموزش
- مراسم تجدید بیعت و نثار گل به مرقد حضرت امام (ره)
دوشنبه 4 خرداد 1394

- پرداختن به موضوع نبرد شهرها در رسانه ملی و تبیین حماسه پایداری و مقاومت مردم دلیر ایران‌زمین،‌ به‌خصوص مردم دزفول
- تجلیل از خانواده‌های ایثارگران و شهدای دزفول
- فرماندهان در پایگاه‌ها و مراکز بسیج و تبیین حماسه و مقاومت مردم

شعار امسال سوم خرداد «ما می‌توانیم» انتخاب شد که شعار امسال در حوزه دفاع مقدس و راهیان‌نور بود


نماد وحدت

سردار کارگر در این نشست با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان عنوان کرد: ارتش عراق از سال 58 برای تصرف خوزستان برنامه‌ریزی کرد و در 31 شهریور 59 خرمشهر و آبادان را موردتهاجم قرارداد. با توجه به تعداد کم رزمندگان ارتش، عراق پیش‌بینی تصرف سه‌روزه خرمشهر را داشت، ولی با توجه به مقاومت رزمندگان و نیروهای مردمی فاصله هشت کیلومتری مرز شلمچه تا پل نو را در هشت روز طی کرد.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بابیان این‌که موضوع خرمشهر برای عراق بسیار مهم بود، تصریح کرد: پس از عملیات ثامن‌الائمه (ع)، طریق‌القدس و فتح المبین تصمیم گرفته شد تا 5300 کیلومتر از خاک کشورمان که در تصرف عراق بود از نیروهای صدام باز پس گرفته شود. در روزهای ابتدایی اردیبهشت‌ماه سال 61 عملیات بیت‌المقدس برنامه‌ریزی و دردهم همین ماه عملیات با رمز «علی ابن ابی‌طالب» آغاز شد.

وی افزود: سه قرارگاه مشترک سپاه و ارتش مسئولیت عملیات را بر عهده داشتند؛ قرارگاه قدس به فرماندهی سردار غلامپور از سپاه و امیر لطفی از ارتش، قرارگاه فتح به فرماندهی سردار رشید و شهید منفرد نیاکی از ارتش و قرارگاه نصر به فرماندهی سردار شهید حسن باقری از سپاه و امیر حسنی سعدی از ارتش. همچنین در پایان عملیات، قرارگاه فجر به مجموعه اضافه شد.

سردار کارگر به آزادسازی خرمشهر در ساعت 11 روز سوم خرداد 61 اشاره کرد و گفت: در این عملیات پنج هزار و 300 کیلومتر از زمین‌های اشغال‌شده کشور آزاد شد، 16 هزار نفر از مزدوران بعثی کشته و 19 هزار نفر به اسارت گرفته شدند، 56 فروند هواپیما و بالگرد منهدم و 467 دستگاه نفربر و خودرو به غنیمت گرفته و نیز 165 تانک دشمن منهدم شد.

وی تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین محاسن این عملیات وحدت همه نیروهای سپاه، ارتش، جهاد، ژاندارمری و خصوصاً مردم بود که ارزش فوق‌العاده‌ای داشت.


نشست خبری تشریح برنامه‌های سوم خرداد

صداوسیما در سالروز حماسه
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ادامه به تشریح برنامه‌های صداوسیما پرداخت و گفت: به مدت سه شب برنامه‌های حماسه فتح خرمشهر به‌صورت زنده از خرمشهر پخش می‌شود. همچنین این برنامه در روز گرامیداشت مقاومت دزفول نیز صورت می‌گیرد.

سردار کارگر اعلام زنگ مقاومت و پیروزی، پخش حداقل 2 مستند از هر یک از شبکه‌های سیما، پخش پویانمایی‌های مرتبط با دفاع مقدس، پخش فیلم‌های سینمایی و نماهنگ‌های دفاع مقدس در شبکه‌های سیمای سراسری و استانی را از دیگر برنامه‌های صداوسیما عنوان کرد.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس افزود: فرماندهان دفاع مقدس به‌خصوص فرماندهان عملیات بیت‌المقدس در برنامه‌های صداوسیما حضور می‌یابند و به تشریح عملیات دوران دفاع مقدس می‌پردازند. یکی از این برنامه‌ها برنامه خندوانه است. ما تأکیدداریم تا فرماندهان نیروهای مسلح و حماسه‌سازان دفاع مقدس در این برنامه حضور یابند. لذا ابتدا خودم در این برنامه شرکت کردم و خانم معصومه آباد نیز حضور یافت. برخی دفاع مقدس را تلخ تعریف می‌کنند اما واقعیت این است آن‌قدر که ما در آنجا شادبودیم و خندیدیم بعد از دفاع مقدس، آن روحیه را نداشتیم.

رئیس ستاد بزرگداشت سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر بیان کرد: همچنین تعدادی برنامه گفت‌وگومحور و سایر برنامه‌ها از رادیوی جمهوری اسلامی پخش خواهد شد.سردار کارگر همچنین از تعیین حد پیشرویی ارتش بعث خبر داد و گفت: کار شناسایی و میله گذاری در حال انجام است تا مردم بدانند دشمن تا کجا پیشرویی کرده بود.

سردار سرتیپ بسیجی دکتر بهمن کارگر در پایان خاطرنشان کرد: تمامی مدارک، کتاب‌ها و فیلم‌های تولیدی در حوزه دفاع مقدس باید به تأیید بنیاد برسد. رئیس سازمان صداوسیما نیز در این خصوص به معاونش دستور داده است تا فیلم‌های دفاع مقدسی قبل از پخش به تأیید بنیاد برسند.

 سامیه امینی
بخش فرهنگ پایداری تبیان


مرتبط تصویری :

عملیات بیت المقدس


مکالمه ماندگار


خرمشهر ای شهر شهیدان

مطالب مرتبط:

  خاطره‌ای خواندنی از آزادسازی خرمشهر

  شهید همت از فتح المبین و بیت‌المقدس می‌گوید

پیش‌بینی سقوط خطوط دفاعی