تبیان، دستیار زندگی

18 توصیه از 6 پزشک متخصص

زمانی که جسم و روح سالم باشد، نشاط زندگی بالا می رود و مسیر برای تکامل بشری هموارتر می شود. راز سلامتی نیز در مراقبت و پیشگیری از ابتلا به بیماری هاست. در واقع بهتر است جمله «پیشگیری بهتر از درمان است» را آویزه‌ی گوش‌مان کنیم و به آینده‌ای سالم امیدوار باشیم. در این مطلب شش پزشک متخصص، توصیه‌هایی برای سالم ماندن اعضای حیاتی بدن عنوان می‌کنند که مرور آنها خالی از لطف نیست.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 توصیه های پزشکی، توصیه های سلامتی از پزشک متخصص،

توصیه های دکتر جرج هانوس، متخصص قلب، رئیس بخش قلب دانشگاه منترال و استاد دانشگاه

1- مراقب اندازه دور شکم تان باشید.

خطر بروز بیماری های قلبی عروقی ارتباط زیادی با اندازه ی دور کمر یا شکم دارد. هر چه میزان چربی های انباشته شده در شکم بیشتر باشد، قلب تان بیشتر در معرض تهدید قرار می گیرد.


با کمک یک عدد متر، دور کمر یعنی بخش بین پایین دنده ها و بالای استخوان باسن را اندازه بگیرید. اگر اندازه ی این قسمت در خانم ها بیش از 80 سانتی متر باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته ی مغزی افزایش می یابد.

 

2- فیبرهای بیشتری مصرف کنید.

فیبرهای غذایی بویژه فیبرهای محلول در آب باعث کنترل کلسترول خون می‌شوند.
یادتان باشد که فیبرهای محلول در آب، کلسترول بد خون و یا همان LDL را کاهش می دهند، بدون اینکه کلسترول خوب را کم کنند.
این فیبرها در آب حل می‌شوند و ژلی تشکیل می دهند که کلسترول و مولکول های چربی را جذب کرده و از بدن دفع می کنند.

 

3- استرس به خودتان راه ندهید.

ارتباط زیادی ببین استرس و فشارهای روحی با ابتلا به بیماری های قلبی عروقی وجود دارد. در نتیجه تمام تلاش تان را برای حفظ آرامش و کنترل استرس هایتان به کار بگیرید.

 

تست پاپ اسمیر

توصیه های دکتر ماری هلن مایراند، متخصص زنان و زایمان و محقق

4- به طور مرتب تست پاپ اسمیر را انجام دهید.

این تست باعث کاهش تعداد سرطان های گردنه رحم و تعداد مرگ و میر ناشی از این نوع سرطان می‌شود، چون با انجام این تست، سرطان گردنه ی رحم خیلی زود مشخص می‌شود.


تست پاپ اسمیر جزو روش های کم تهاجم است و باید به طور مرتب یعنی هر دو تا سه سال یکبار انجام شود. البته لازم است که حتما تحت نظر پزشک متخصص نسبت به انجام این آزمایش ها اقدام کنید.

موقع گذاشتن لنز در چشم‌ها و برداشتن آن، حتما جلوتر دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید

 

5- اگر حین رابطه ی جنسی درد دارید، با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

در اغلب موارد این دردها ناشی از یک بیماری هستند. برخی از این دردها به سادگی قابل درمان هستند. البته لازم است که در ابتدا پزشک علت آن را تشخیص دهد. سپس نسبت به درمان آن اقدام کند.

 

6- از پزشک متخصص زنان فراری نباشید.

اگر مشکلاتی مانند خارش واژن و یا هر نوع مشکل واژینال دارید، بهتر است حتما به متخصص زنان مراجعه کنید.
این مشکلات همیشه ناشی از واژینیت یا التهاب مهبل نیست و در بسیاری از موارد به سادگی قابل درمان می باشد. اما نادیده گرفتن آنها ممکن است شما را دچار مشکلات جدی تر کند.

 

محفاظت چشم ها در برابر نور آفتاب، توصیه های سلامتی،

دکتر فرانسین ماتیو میلیر، متخصص چشم و استاد دانشگاه مونترال

7- از چشم‌هایتان در برابر نور آفتاب محافظت کنید.

اشعه ماورای بنفش نور خورشید باعث واردآمدن آسیب های جدی به چشم شده و امکان بروز زودهنگام آب مروارید را بالا می برند. بنابراین بهترین کار این است که از عینک آفتابی های مناسب و استاندارد استفاده کنید.

 

8- اگر از لنز استفاده می کنید، حتما آنها را با دقت بشویید.

تمیز نگه نداشتن لنز باعث بروز مشکلات جدی در چشم‌ها می‌شود. عفونت قرنیه یکی از مشکلات چشمی رایج است که بین استفاده کننده های از لنز تماسی رایج است.
در نتیجه لازم که به طور مرتب با مایع شستشودهنده مخصوص لنز، آن را بشویید و این مایع را هر چند وقت یکبار عوض کنید. موقع گذاشتن لنز در چشم‌ها و برداشتن آن، حتما جلوتر دست هایتان را با آب و صابون بشویید.

 

9- به طور منظم به متخصص مراجعه کنید.

کودک تان را قبل از فرستادن به مدرسه، نزد چشم پزشک ببرید تا معاینه چشم شود. همچنین توصیه می‌شود بعد از چهل سالگی نیز به طور مرتب سلامت چشم‌هایتان را بررسی کنید.
اگر سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های چشمی را دارید و یا دچار بیماری هایی مانند دیابت هستید، بیشتر حواستان به سلامت چشم‌هایتان باشد.

 

نوشیدنی های گازدار


دکتر سام سگارو، دندانپزشک
 

10- حواستان به نوشیدنی های گازدار و انرژی زا باشد.

مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین و اسیدی باعث حل شدن و تخریب مینای دندان‌ها می‌شود. این مشکل را «فرسایش دندان» می گویند. برای پیشگیری از این مشکلات لازم است که از زیاده روی در مصرف این قبیل نوشیدنی ها بپرهیزید.


بعد از مصرف آنها نیز حتما دهان تان را با آب شستشو دهید و تا یک ساعت بعد از مصرف آنها، مسواک نزنید، چون اسید موجود در این نوشیدنی ها باعث می‌شود موقع مسواک زدن، مینای دندان را از بین برود.

 

11- در انتخاب مسواک دقت کنید.

مسواک‌های خیلی سفت و زبر باعث عقب رفتن لثه ها می‌شوند و به این ترتیب نیز حساسیت دندان‌ها به گرما و سرما بالا می رود.
این مسواک‌ها همچنین ریشه ی دندان‌ها را به خطر می اندازند و در طولانی مدت حتی منجر به لق شدن و افتادن دندان‌ها نیز می‌شوند.

 

12- در رعایت بهداشت دهان و دندان کوشا باشید.

مسواک زدن مرتب و روزانه دندان‌ها و استفاده از نخ دندان برای از بین بردن پلاک های دندانی و باقیمانده ی موادغذایی لازم است و سطح دندان‌ها را تمیز می کند.
با همین کار ساده، مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و بیماری های پارادونتال از شما دور می‌شود.

 

ورزش پاها، توصیه سلامتی

 

دکتر شارلی فوشر، متخصص بیماری های پا، استاد دانشگاه کبک

13- پاهایتان را ورزش دهید.

نیمی از مشکلات مربوط به پا، از بی تحرکی حاصل می‌شود. برای به کارگیری و تقویت عضلات پاها، از پدهای لاانگشتی برای جدا کردن انگشت های پا از هم استفاده کرده و انگشت های پاها را 30 ثانیه منقبض و سپس رها کنید.

 

14- بعد از حمام، پاها را با دقت خشک کنید.

بعد از استحمام، با حوله ای تمیز حتما لای انگشتان پاها را نیز خشک کنید. این کار مانع از رشد قارچ پا می‌شود. بعد از خشک کردن پاها، حدود ده دقیقه صبر کرده و سپس جوراب و کفش به پا کنید.

 

15- حواستان به وضعیت پاهایتان باشد و با مشاهده هر نوع مشکلی در آنها، به متخصص بیماری های پا مراجعه کنید.

حواستان باشد که غقب انداختن درمان هر نوع درد یا تغییری در وضعیت پاها، باعث وخیم شدن شرایط می‌شود. اگر از دیابت رنج می برید، حواستان بیشتر به پاهایتان باشد.

 

تاریخ انقضای داروها، توصیه پزشکی، توصیه های سلامت،

دکتر سوزی لاواله، دکتر داروساز

16- سالی یک بار داروهایی را که در منزل دارید، خانه تکانی کنید.

سالی یک بار قرص ها، شربت ها و پمادهایی را که استفاده نکرده اید، چک کنید واگر تاریخ انقضای دارویی تمام شده است، آن را دور بریزید.


می توانید داروهایی را که هنوز تاریخ دارند، به مراکز دارویی (هلال احمر) تحویل دهید. اگر در خصوص تاریخ انقضای دارویی مطمئن نیستید، با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.

 

17- به هیچ عنوان از داروهای افراد دیگر استفاده نکنید.

هر دارویی که برای یک فرد دیگر مناسب است، الزما برای شما نیز مفید نخواهد بود. اجازه ندهید که افراد غیر متخصص برایتان نسخه بپیچند و دارو تجویز کنند. از خوددرمانی بپرهیزید و در صورت مشکل به پزشک مراجعه کنید.

 

18- آنتی‌بیوتیک‌های تجویزشده توسط پزشک را به طور کامل مصرف کنید.

مصرف ناقص داروهای آنتی‌بیوتیک یا چرک خشک کن باعث افزایش مقاومت باکتری‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک شده و احتمال برگشت عفونت و بیماری را افزایش می دهد. در این صورت نیز درمان سخت تر می‌شود. معمولا باید ده روز آنتی‌بیوتیک تجویز شده را مصرف کنید تا دوره آن کامل شود. البته پزشک تان این مدت را به شما خواهد گفت.


اگر نسبت به آنتی‌بیوتیکی حساسیت دارید و یا مصرف آن برایتان سخت است، حتما با پزشک و یا دکتر داروساز مشورت کنید تا راهنمایی های لازم را برای مصرف درست این داروها به شما ارائه دهد. 

 

مطالب مرتبط:
7 باور غلط درباره سلامتی بدن
10 فایده لبخند زدن برای سلامتی
8 قانون سلامتی که پزشکان هرگز نقض نمی کنند
12 شایعه غلط درباره سلامتی (1)
12 شایعه غلط درباره سلامتی (2)

 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.