تبیان، دستیار زندگی
«فال قهوه یکی از بهترین نوع فال است که تا به حال شناخته شده. شما را از آینده باخبر می سازد، ساعت های کاری 4 تا 9 شب. لطفا جهت دانستن شرایط در وایبر پی ام دهید.» اگر بخواهید این فال گیر اینستاگرامی نگاهی به بخت و اقبال و آینده تان بیندازد، در ساعت های کاری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

می خوای فال بگیرم؛ کلیک کن!

«فال قهوه یکی از بهترین نوع فال است که تا به حال شناخته شده. شما را از آینده باخبر می سازد، ساعت های کاری 4 تا 9 شب. لطفا جهت دانستن شرایط در وایبر پی ام دهید.» اگر بخواهید این فال گیر اینستاگرامی نگاهی به بخت و اقبال و آینده تان بیندازد، در ساعت های کاری مزاحمش بشوید.

فرآوری: طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
فال قهوه

«فال قهوه یکی از بهترین نوع فال است که تا به حال شناخته شده. شما را از آینده باخبر می سازد، ساعت های کاری 4 تا 9 شب. لطفا جهت دانستن شرایط در وایبر پی ام دهید.» اگر بخواهید این فال گیر اینستاگرامی نگاهی به بخت و اقبال و آینده تان بیندازد، در ساعت های کاری مزاحمش بشوید.
در غیر این صورت جوابی دریافت نمی کنید. اگر وایبر ندارید، بهتر است هرچه زودتر به این تکنولوژی مجهز شوید تا بتوانید از حال و آینده باخبر شوید. صفحه ایشان 398 فالوور دارد که البته نسبت به فال گیرهای مجازی دیگری که تا هزاران نفر پی گیر صفحه شان هستند، کمی سرش خلوت است. تمام عکس های صفحه از داخل فنجان ها گرفته شده و فال های مشتری ها را نشان می دهد.

فال گیر زیر هر کدام از عکس ها نوشته: «فال یکی از بچه ها.» زیر آخرین عکس صفحه کسی- احتمالا همان یکی از بچه ها- در کامنت ها نوشته: «مرسی از فالتون عالی بودین.» وجه اشتراک فال گیرهای مجازی این است که فال حضوری نمی گیرند، تلفنی کار می کنند و برای خواندن پیشانی نوشت شما از هر روشی، قبل از هرچیز باید پول را به حسابشان بریزید اما «آزار و اذیت زن جوان به بهانه انرژی‌ درمانی»؛ «اغفال زن و شوهر جوان در فیس بوک» و «سرقت ۲۰ میلیون تومانی طلا با ترفند نوشتن نسخه خوشبختی»، «دام رمال اینترنتی در اینستاگرام» و...، اینها تعدادی از تیترهای خبری است که هر از چند گاهی در صفحات حوادث خودی نشان می دهند و زنگ های خطر را به صدا در آورند. خطری که با سواد و بی سواد دانشجو و مهندس و دکتر و کارمند نمی شناسد.

درمان بیماری‌های صعب‌العلاج تنها وعده‌ای نیست که این سودجویان می‌دهند؛ آنها مدعی هستند هیچ گرهی نیست که با دستانشان باز نشود و آنان رمز هر اتفاقی را می‌دانند و از تمام اسرار باخبر هستند

متهمان این پرونده ها همان رمال ها وکف بین هایی هستند که تا پیش از این طعمه هایشان را در خیابان و پارک و آرایشگاه های زنانه سر کیسه می کردند. اما حالا به مدد تکنولوژی و اینترنت در دسترس در دنیای مجازی با همان ادعاهای واهی با طرح رابطه با اجنه و دنیای های موازی و ... به کسب درآمد می پردازند. برای طعمه های از همه جا بی خبر و زود باورشان در دنیای مجازی و صفحات فیس بوک، وبلاگ و اینستاگرام دام پهن می کنند. 

آموزش فال گیری فقط در چهار جلسه

آلما در اینستاگرام فال تاروت می گیرد و آموزش هم می دهد. چهار جلسه آموزشی او 800 هزار تومان آب می خورد. فال ورق به عنوان اشانتیون آموزش هم روی پکیج اوست! اگر پنج نفر را برای فال به او معرفی کنید، می توانید فال مجانی بگیرید. فال قهوه، تاروت، ورق و... تک تک برای شما بین 40 تا 60 هزار تومان هزینه دارند، اما اگر همه فال ها را کامل بگیرید، علاوه بر این که فقط 50 هزار تومان هزینه می کنید، می توانید به جای طرف مقابل هم نیت کنید و فال او را ببینید! یعنی قدرت خانم فال گیر برای خواندن پیشانی شما و دیگران ارتباط مستقیم با وضع جیبتان دارد.

یکی از مخاطبان با پشتکار صفحه آلما نوشته: «والا من هرچی فال گرفتم، در نیومد. ناامید شدم از بس پول فال دادم و نتیجه نگرفتم.» البته یک مخاطب خوش شانس او هم گفته: «فالتون حرف نداره. یکی یکی داره درست در میاد.»

با آلما خانم تماس می گیرم و می پرسم: «من نمی دونم برای این که به نتیجه برسم، از چه فالی شروع کنم. می شه راهنمایی کنید؟»

توضیح می دهد که با فال قهوه شروع می کنیم، فال تاروت، فال ورق و لنورماند و آنجل که کامل شد، اگر هنوز به جواب نرسیده بودیم- و البته اگر هنوز پولی درجیب شما مانده بود- فال قهوه فرانسوی و آمریکایی تکمیل کننده آن هامی شود. می گوید بستگی به شرایط مالی من دارد که کدام مورد را انتخاب می کنم- نه به نیت و این حرف ها. ساده اید؟!- و تا کجا پیش می روم. اگر اتفاق هایی که در فال ها می آید، تکرارشود، رخ دادنشان صددرصد است.

گره هایی که کورتر می شوند

درمان بیماری‌های صعب‌العلاج تنها وعده‌ای نیست که این سودجویان می‌دهند؛ آنها مدعی هستند هیچ گرهی نیست که با دستانشان باز نشود و آنان رمز هر اتفاقی را می‌دانند و از تمام اسرار باخبر هستند. این افراد برای این‌که بتوانند طعمه‌های خود را براحتی فریب بدهند ظاهرسازی‌هایی هم انجام می‌دهند. تلاش آنها برای در آمدن به ظاهر افراد مذهبی، استفاده از ابزار عجیب و غریب، طراحی محل کارشان به شکلی رعب‌انگیز، استفاده از الفاظ و کلماتی که هرچند هیچ معنایی ندارد، اما پرطمطراق به گوش می رسند از این جمله است. جدا از افرادی که ادعای داشتن انرژی های مافوق طبیعی دارند، عده ای هم به عنوان بازار یاب در کنار شان فعالیت می کنند. آنها وظیفه دارند با چرب زبانی خودشان را به عنوان افرادی معرفی کنند که با کمک دستان توانمند و توانایی های ماورالطبیعه فرد کلاهبردار به موفقیت های چشمگیر رسیده اند و سخت ترین و کورترین گره زندگی شان باز شده است. اینها همه تنها بخشی از ترفندهای رمالان قلابی برای سر کیسه کردن طعمه ها به بهانه حل  مشکلات مردم است.

تبلیغات در دنیای مجازی

رمالان برای شکار طعمه به روش‌های مختلف متوسل می‌شوند. معمولا آنان تعدادی از همدستان خود را مامور می‌کنند تا در میان دوستان و آشنایان برایشان تبلیغ کنند. برخی از آنان نیز از روش‌های امروزی‌تر مثل ارسال پیامک استفاده می‌کنند. سایت های مختلفی در دنیای مجازی وجود دارد که تبلیغ رمالی و دعا نویسی می کند. رمال های امروزی‌تر پا را از این هم فراتر گذاشته اند و با راه اندازی پیج های متفاوت در  اینستاگرام و استفاده از خدامات و قابلیت های فیس بوک برای طعمه های زود باورشان دام می گسترانند. تمام این شیادان از سادگی و زودباوری طعمه‌های خود نهایت بهره را می‌برند؛ به همین دلیل است که پلیس مکرر هشدار می‌دهد مردم فریب این ادعاهای واهی را نخورند.

خرافات همچنان باقی است

افرادی که سراغ این مجرمان می‌روند، همگی اشخاصی هستند که در گرفتاری بزرگی غرق شده‌اند و توانایی برون‌رفت از بحران را ندارند

چرا برخی مردم هنوز به رمالان و فالگیران اعتقاد دارند؟ پاسخ این پرسش در باورهای غلط و اعتقادات خرافی ریشه دارد. رضا گرشاسبی روان شناس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد در باره رواج خرافات در بین اقشار مختلف جامعه می گوید: خرافات از دیرباز همراه آدمی بوده و هرگز او را ترک نکرده و ترک نخواهد کرد. در این میان، برخی خرافه‌ها جذابیت ویژه‌ای هم دارد؛ مثلا این باور که فرد بدون انجام هیچ کوشش و تلاشی می‌تواند به ثروت دست یابد یا این که با نوشتن یک طلسم، سعادتمند می‌شود، شعارهای جذابی است که رمالان می‌دهند و با استفاده از آنها مردم را اغفال می‌کنند.

او ادامه می دهد: افرادی که سراغ این مجرمان می‌روند، همگی اشخاصی هستند که در گرفتاری بزرگی غرق شده‌اند و توانایی برون‌رفت از بحران را ندارند. در واقع آموزش‌هایی که در گذشته و در طول زندگی دریافت کرده‌اند برای حل مساله کافی نیست به همین دلیل در شرایط استیصال سعی می‌کنند گرفتاری خود را به طرق غیرمتعارف حل کنند.

این روان شناس و استاد دانشگاه ادامه می دهد: بسیاری از این شیادان سعی می‌کنند در پوشش افراد مذهبی و با ادعای داشتن ارتباطات خاص طعمه‌هایشان را فریب بدهند حال آن که مردم باید بدانند فردی که باورهای مذهبی در وی عمیق و ریشه‌دار است به هر رتبه و درجه از معنویت که برسد هرگز از آن به عنوان وسیله‌ای برای کسب درآمد استفاده نمی‌کند، بنابراین هر گونه ادعایی از این قبیل دروغ و غلط است. شگرد دیگر رمالان این است که از راه‌های مختلف مثلا از لابه‌لای گفته‌های خود مراجعه‌کننده یا از طریق معرف وی یا صحبت‌هایی که قبل از به اصطلاح ویزیت با دیگر حاضران انجام داده است به برخی اسرار او پی می‌برند و همان‌ها را با بیان و زبانی دیگر به طرف می‌گویند تا نشان بدهند توانایی پی بردن به اسرار را دارند.
خلاصه ی مطلب این است که به این افراد کلاه بردار اعتماد نکنید.


منابع: نامه نیوز / شرق