تبیان، دستیار زندگی
هرچند تورم و بالا رفتن روزانه قیمت خوراكی ها به خصوص مواد پروتئینی نظیر گوشت و مرغ، مصرف این خوراكی ها را در سبد غذایی مردم محدود كرده اما همین گرانی ها موجب شده برخی تولید كنندگان گوشت های سفید و قرمز برای سود بیشتر دست به تقلب بزنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مرغ را رنگ می‌كنند به جای گوشت قرمز می‌فروشند!

هرچند تورم و بالا رفتن روزانه قیمت خوراكی‌ها به خصوص مواد پروتئینی نظیر گوشت و مرغ، مصرف این خوراكی‌ها را در سبد غذایی مردم محدود كرده اما همین گرانی‌ها موجب شده برخی تولید‌كنندگان گوشت‌های سفید و قرمز برای سود بیشتر دست به تقلب بزنند.

بخش اجتماعی تبیان
مرغ و گوشت

هرچند تورم و بالا رفتن روزانه قیمت خوراكی‌ها به خصوص مواد پروتئینی نظیر گوشت و مرغ، مصرف این خوراكی‌ها را در سبد غذایی مردم محدود كرده اما همین گرانی‌ها موجب شده برخی تولید‌كنندگان گوشت‌های سفید و قرمز برای سود بیشتر دست به تقلب بزنند. تزریق هورمون، ذبح غیرشرعی در برخی از كشتارگاه‌های كشور و رنگ كردن گوشت مرغ و فروختن به جای گوشت قرمز نمونه‌هایی از چنین تقلب‌هایی است كه نگرانی كارشناسان را در پی داشته است.
با وجود آنكه هفته سلامت با شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره سپری شده است اما حكایت تخلفات آشكار و پنهان در عرضه مواد غذایی همچنان باقی است. این بار یك متخصص آسیب‌شناسی سلولی از ذبح غیرشرعی حیوانات با الكتریسیته و گاز Co در برخی كشتارگاه‌ها پرده برداشت.

در برخی موارد برای كشتن حیوان برخی افراد از وسایل الكتریسیته استفاده می‌كنند و با بی‌حس كردن حیوان را ذبح می‌كنند در حالی كه علم اثبات كرده با این روش ذبح استرس كمتری به حیوان وارد می‌شود

به گفته حسن اكبری به دلیل گران بودن گوشت قرمز نسبت به گوشت مرغ، افراد سودجو اقدام به رنگ كردن گوشت مرغ می‌كنند و آن را به جای گوشت قرمز می‌فروشند. این در حالی است كه از لحاظ علمی ثابت شده است كه این رنگ‌های مصنوعی به شدت برای سلول‌های بدن مضر و عاملی برای بروز سرطان‌ها، ام اس و بیماری‌های خود ایمنی هستند. این كارشناس همچنین از كشتار غیرشرعی و غیر‌اصولی دام در برخی از كشتارگاه‌های صنعتی كشور خبر داد كه به شدت برای بدن انسان بیماری‌زا است.

تبعات نمك‌گیری دستگاه‌های نظارتی

تأمین حقوق كاركنان سازمان پزشكی از سوی تولید‌كنندگان نكته‌ای بود كه در مراسم یازدهمین دوره اعطای نشان ایمنی و سلامت ایران به آن اشاره كرد. حسینعلی شهریاری، رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره به كمبود نیروهای ناظر در سازمان‌های نظارتی گفت: چه انتظاری دارید كه یك دامپزشك در یك كشتارگاه عنوان كند كه یك دام باید معدوم شود زیرا حقوق خود را از مدیر همان كشتارگاه می‌گیرد. این صحبت‌ها ضعف در نظارت بر این خوراكی‌ها را اثبات می‌كند.
حالا هم اكبری متخصص آسیب‌شناسی سلولی از روش‌های غیرعلمی و نادرست پرده برداشت. به گفته وی ضربه زدن به سر حیوان هنگام ذبح كردن، موجب ترشح هورمون‌هایی می‌شود كه به شدت برای بدن مصرف‌كننده مضر است.
وی افزود: در برخی موارد برای كشتن حیوان برخی افراد از وسایل الكتریسیته استفاده می‌كنند و با بی‌حس كردن حیوان را ذبح می‌كنند در حالی كه علم اثبات كرده با این روش ذبح استرس كمتری به حیوان وارد می‌شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از كشته شدن حیوانات با گاز Co در برخی كشتارگاه‌ها خبر داد و اظهار كرد: در برخی كشتارگاه‌ها به حیوان گاز دی اكسید كربن تزریق می‌كنند و با حالت خفگی، حیوان را سر می‌برند كه از لحاظ علمی این اقدام باعث می‌شود تا گاز Co به هموگلوبین بدن بچسبد و رنگ گوشت صورتی مانند ‌شود كه این گوشت برای بدن مضر است.

پشت پرده كشتار غیر‌شرعی

این كارشناس همچنین از كشتار غیرشرعی و غیر‌اصولی دام در برخی از كشتارگاه‌های صنعتی كشور خبر داد كه به شدت برای بدن انسان بیماری‌زا است

به گفته اكبری ذبح غیراسلامی موجب می‌شود خون زیادی در بدن حیوان تجمع پیدا كند كه با بالا بردن وزن لاشه از لحاظ اقتصادی برای سودجویان به صرفه است اما سلامت گوشت به خطر می‌افتد و ایجاد بیماری می‌كند. این دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به ویژگی‌های ظاهری گوشت سالم خاطرنشان كرد: گوشت قرمز نباید رنگ قرمز غیرطبیعی، صورتی، سبز، تیره و كدر داشته باشد.

مرغ‌های پر از آنتی بیوتیك

این نگرانی‌ها اما درباره پرورش مرغ هم وجود دارد و بنا به تأكید سید محمود ابراهیمی، استاد دانشگاه علوم پزشكی بقیه‌الله تهران، روند فعلی واكسیناسیون مرغ‌های گوشتی نه تنها سبب بهبود حداقلی در وضعیت بهداشتی و سلامت صنعت طیور نمی‌شود بلكه باعث موتاسیون در این نوع ویروس‌ها شده و آنها را متنوع‌تر و بعضاً قوی‌تر می‌كند. به باور وی بهتر است مسئولان ذی‌ربط ضمن حذف واكسیناسیون در صنعت مرغ گوشتی، واكسیناسیون موثر را در صنعت مرغ مادر گوشتی انجام دهند.
به گفته این كارشناس وضعیت بغرنج امروزی صنعت طیور كه و غلبه انواع ویروس‌های جاری در ایران، به دنبال مصرف مستمر و طولانی مدت (بالغ بر دو دهه) انواع واكسن‌های ویروسی وارداتی و حتی داخلی است.


منبع : روزنامه جوان