تبیان، دستیار زندگی
کارشناس مسائل آموزش و پرورش گفت: عوامل زیادی در ارائه آموزش و کیفیت آن همچنین ارزیابی توصیفی دانش آموزان نقش دارند و نمی توان تنها با توجه به یک یا دو معیار این اقدام را انجام داد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تشریح مهمترین معیارهای ارزیابی توصیفی دانش آموزان

تشریح مهمترین معیارهای ارزیابی توصیفی دانش آموزان


کارشناس مسائل آموزش و پرورش گفت: عوامل زیادی در ارائه آموزش و کیفیت آن همچنین ارزیابی توصیفی دانش آموزان نقش دارند و نمی توان تنها با توجه به یک یا دو معیار این اقدام را انجام داد.


محمد رضا نیک نژاد، درباره سنجش کیفیت آموزشی مدارس و ارزیابی توصیفی دانش آموزان اظهار کرد: کیفیت آموزش در مدارس به تعداد دانش آموزان، کلاس، امکانات آموزشی هر مدرسه، منطقه استان و کشور گره خورده است، علاوه بر این سطح معلومات معلمان، وضعیت معیشیتی این قشر، شرایط فیزیکی مراکز آموزشی و کلاس درس نیز از دیگر معیارهای دخیل در این امر هستند. بنابراین نمی توان تنها با یک عامل وضعیت کیفی آموزش را مدارس سنجید.

وی در ادامه افزود: همانطور که گفته شد، عوامل زیادی در ارائه آموزش و کیفیت آن نقش دارد که برخی از آنها مانند ناتوانی معلم در برقراری ارتباط با دانش آموز یا انتقال مفاهیم درسی حتی می تواند تاثیر منفی نیز بر آموزش داشته باشد.

نکاتی که می تواند بر ارزیابی تمام دانش آموزان در کلاس درس تاثیر بگذارد، براین اساس می توان گفت ارزیابی کلاسی که 30تا 40نفر دانش آموز دارد تنها با یک شاخص درست نیست.

کارشناس مسائل آموزش و پرورش با بیان این مطلب که در استان البرز مدرسه ای وجود دارد که تعداد دانش آموزان آن در کلاس اول دبستان کمتر از 45 نفر نیست، تصریح کرد: کلاس اول که مهم ترین پایه آموزشی برای افرد محسوب می شود و تعداد بالای دانش آموزان یکی از موضوعاتی است که می تواند اثر نامطلوبی بر امر آموزش داشته باشد، البته این تعداد افراد را حتی در دبیرستان هم نمی توان کنترل و ارزیابی کرد.

ارزیابی ها باید کیفی باشد، توجه داشته باشید که موضوع ارزیابی ارتباط مستقیمی به یادگیری و دانش افراد حتی جامعه دارد؛ ضمن اینکه فردی با فرد دیگر با توجه به فرهنگ خانوادگی و موقعیت اجتماعی خانواده و ... در زمینه ارزیابی تفاوت هایی خواهد داشت که باید مد نظر قرار داد.

نیک نژاد با اشاره به اینکه در ارزیابی توصیفی دست کم باید برای هر یک از دانش آموزان یک ساعت وقت گذاشت، عنوان کرد: 45 نَفَر دانش آموز را چطور می توان حتی در عرض یکسال تحصیلی ارز یابی توصیفی کرد؟

وی در ادامه با انتقاد از نبود و ضعف کیفیت در آموزش، خاطرنشان کرد: ارزیابی ها باید کیفی باشد، توجه داشته باشید که موضوع ارزیابی ارتباط مستقیمی به یادگیری و دانش افراد حتی جامعه دارد؛ ضمن اینکه فردی با فرد دیگر با توجه به فرهنگ خانوادگی و موقعیت اجتماعی خانواده و ... در زمینه ارزیابی تفاوت هایی خواهد داشت که باید مد نظر قرار داد.

کارشناس مسائل آموزش و پرورش در خاتمه گفت: بنابراین ارزیابی های توصیفی باید با ابزارهای دقیق و تعریف شده صورت گیرد.


منبع: خبرگزاری پانا

بخش سفیران تبیان