تبیان، دستیار زندگی
خط قرمز های بر هم زننده جامعه همیشه سیاسی نیستند بلکه موادّ مخدّر، دزدی ناموسی، کشاندن به فحشا و مستان غرور ثروت هم ضد امنیت جامعه محسوب می شوند، خط قرمز هایی که برخی از آنها در جامعه فریاد می زنند!
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مست غرور ثروت

خط قرمز های بر هم زننده جامعه همیشه سیاسی نیستند  بلکه موادّ مخدّر، دزدی ناموسی، کشاندن به فحشا و مستان غرور ثروت هم ضد امنیت جامعه محسوب می شوند، خط قرمز هایی  که برخی از آنها در جامعه فریاد می زنند!

امیر رضوانی - بخش اجتماعی تبیان
ثروت ، بچه پولدار، خودرو ، فقیر

"موادّ مخدّر، دزدی ناموسی، کشاندن به فحشا"  موضوعاتی که بدنه جامعه را تهدید می کنند و در پس وجود آنها در کشور دست های پیدا و پنهانی وجود دارد که از وجود و رواج این ناهنجاری ها سود خاص خود را می برند. در پس لذت گذرای جوانان از روانگردان ها، رفتارهای جنسی  یا مهمانی های شبانه برای عده ای سود اقتصادی نهفته است و برای عده ای دیگر اهداف سیاسی و فرهنگی.
آسیب های اجتماعی  ای که از آنها نام برده شد فارغ از  آسیب بودنشان، توسط رهبری به عنوان مواردی ضد امنیت روانی جامعه مورد اشاره قرار گرفتند؛ مواردی که آرامش روانی جامعه را مختل می کنند.
اما نقطه مشترک همه این آسیب ها به طور ویژه جوانان هستند. افرادی که به عنوان سرمایه های انسانی کشور برای ساخت آینده محسوب می شوند و می توان از آنها با عنوان سرمایه ملی نام برد که نباید امنیتشان به مخاطره بیفتد.
١. مواد مخدر همزمان با نسل جدید، جدید می شود. نسل جدید مواد مخدرها در کنار نسل قدیم آنها و همچنین سونامی مصرف سیگار و قلیان از مواردی است که باعث ایجاد فضایی ناامن برای جوانان می شوند تا در مقابل ترویج موادّ مخدّر ایمنی نداشته باشند. رهبری در اینباره می فرمایند:" اگر چنانچه محیط گردشگاه ما، محیط بوستان ما، محیط خیابان ما، محیط مدرسه‌ی ما جوری باشد که آن کسی که وارد آنجا میشود - بخصوص جوانها؛ عمدتاً جوانها - در مقابل ترویج موادّ مخدّر ایمنی نداشته باشند، این ناامنی ،ناامنی خیلی خطرناکی است"(1)

آسیب های اجتماعی فرهنگی دیگری نیز وجود دارند که ناامنی روانی جامعه را در پی دارند اما آنچه مهم است شناسایی این موارد بیش از تبدیل شدن به یک ناامنی و آسیب اجتماعی  و جلوگیری از آن و همچنین  رفع آسیب های فعلی و شناسایی راهکارها و راه حل های آن توسط نهادهای مرتبط است

ناامنی ای که هم آینده جامعه را به خطر می اندازد  و هم آرامش روانی پدر و مادر ها را می تواند دستخوش ناملایمات قرار دهد و هم بنیان خانواده را هدف قرار میدهد از جمله اینکه53 درصد طلاق‌ها در خانواده این معتادان رخ می‌دهد(2)  بعلاوه برخی از ناامنی های فیزیکی نیز منشعب شده از مصرف کنندگان این مورد هستند. دکتر «غلامرضا حیدری»، رئیس اداره سلامت نوجوانان و جوانان وزارت بهداشت می گوید:" طبق آخرین بررسی‌هایی که انجام دادیم سن شروع مصرف دخانیات  در کشور 11 سالگی است " (3) یا آمار ها حکایت از مرگ روزانه هشت الی نه نفر در کشور به علت سوء مصرف مواد مخدر دارد.(4)
اگرچه نیروی انتظامی  در این زمینه جدیت خاص خود را دارد با این حال هنوز با همه اقدامات  نیازمند تلاش های جدی تر برای مبارزه با موضوع مواد مخدر در زمینه های خرد و کلان آن هستیم. کارشناسان امور اجتماعی و آسیب شناسان معتقدند که سوء مصرف مواد مخدر در کانون آسیب های اجتماعی کشور قرار دارد بنابراین باید برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی مهار اعتیاد در اولویت قرار گیرد  همچنین باید موضوع اعتیاد را در سایر زمینه ها از جمله تکنولوژی و مشروبات الکلی نیز جدی گرفت تا در آینده به لیست ناامنی ها اضافه نگردند.
٢. کشاندن جوانان  به سمت فحشا و منکرات ،موردی است که  بیش  از مواد مخدر در جامعه ایجاد ناامنی می کند؛ رهبری دراینباره فرمودند: " شما لابد اطّلاع دارید، ما هم گزارشهایی داریم که افرادی با خرج پول و با الهام از مراکز دستوردهنده، سعی‌شان این است که جوانهای ما را در محافل شبانه در جاهای گوناگون به سمت فحشا و به سمت منکرات بکشانند! این غیر از این است که حالا یک جوانی یک حرکت غلط غیر شرعی انجام میدهد؛ نه، این کشاندن جوانها به سمت منکرات ناامنی است؛ شما باید نگذارید؛ باید مانع بشوید. اینکه مثلاً فرض بفرمایید خیابان ما از لحاظ ایجاد حوادث گوناگون جسمانی ایمن باشد امّا جوان ما ایمن نباشد که او را با وسوسه‌ها از داخل مدرسه، از داخل دانشگاه، از داخل پارک، از داخل فروشگاه، از داخل رفاقتهای خیابانی بکشانند به یک محفل شبانه‌ای و او را با فحشا و منکرات و مانند اینها آشنا کنند یا غرق در این چیزها بکنند؛"(5)
سو استفاده های غیر اخلاقی از جوانان که مورد اشاره رهبری  قرار گرفته و همچنین بحث سو ء استفاده از غریزه جنسی جامعه، مدت ها است که نشانه های خود را نشان می دهد. بالارفتن سن ازدواج، افزایش دوستی های خیابانی، افرایش خانه های مجردی، پدیده مانکن های خیابانی، افزایش آمار طلاق و موضوع ازدواج سفید که چندی پیش مورد تذکر رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت؛ همه و همه با هدایت دست های پنهان و جریان سازی گروه های خاص و شبکه های ماهواره ای انجام می گیرد.
تجاوزناموسی یا به عبارت دیگر دزدی ناموسی مورد دیگری است که رهبری در زمینه مسائل مهم امنیت بدان اشاره داشتند علاوه بر این با تامل بیشتر می توان به پدیده مانکن های خیابانی یا "چشم چرانی با اجازه شوهر"  نیز در زمینه ناامنی روانی جامعه اشاره داشت.
هر کدام از این مواردبه تنهایی می تواند در از هم پاشیدگی نظام خانواده و نظام اخلاقی جامعه تاثیر به سزایی داشته باشد و در امنیت روانی جامعه خلل وارد کند.

٣. مورد دیگری که به ناامنی روانی در جامعه منجر می شود فخر فروشی می باشد. قشری از ثروتمندان با عملکرد خود و در پی شیوع بیماری خودنمایی و تجمل در سطح جامعه به آرامش و امنیت روانی خدشه وارد می کنند. اثرات این ناامنی را در گره ها و مشکلات اقتصادی بسیاری از خانواده ها و سبک زندگی انها می توان مشاهده کرد.

قشری از ثروتمندان با عملکرد خود و در پی شیوع بیماری خودنمایی و تجمل در سطح جامعه به آرامش و امنیت روانی خدشه وارد می کنند. اثرات این ناامنی را در گره ها و مشکلات اقتصادی بسیاری از خانواده ها و سبک زندگی انها می توان مشاهده کرد

کسب ثروت در اسلام هیچگاه منع نشده است اما وقتی این ثروت غرور و مستی ایجاد کند می تواند سر منشا آسیب ها قرار گیرد. در واقع فرد ثروتمند نباید مست غرور ثروت خود شود و آرامش روانی جامعه را بر هم بزند موردی که رهبری با این مصداق آن را بیان داشتند:" یک مسئله هم این است که من شنیده‌ام که گاهی اوقات در بعضی از خیابانها این جوانهایی که مست ثروتند - مست غرور ثروت - سوار ماشینهای آن‌چنانی میشوند و در خیابان بنا میکنند به جَوَلان دادن و رفت‌وآمد کردن و محیط خیابان را ناامن [کردن‌]؛ اینها هم ناامنی است. بایستی در قبال هر نوع ناامنی برنامه داشت و حرکت کرد و کار کرد. اینها چیزهایی است که جوانب گوناگون امنیت است" (6) چندی پیش اثرات این ناامنی روانی و حواشی آن به طور خاص در پیج " بچه پولدار ها"ی شبکه اجتماعی اینستاگرام مشاهده کردیم.

آخر کلام

علاوه بر  مصادیق ذکر شده، آسیب های اجتماعی فرهنگی دیگری نیز وجود دارند که ناامنی روانی جامعه را در پی دارند اما آنچه مهم است شناسایی این موارد بیش از تبدیل شدن به یک ناامنی و آسیب اجتماعی  و جلوگیری از آن و همچنین  رفع آسیب های فعلی و شناسایی راهکارها و راه حل های آن توسط نهادهای مرتبط است همانطور که رهبر معظم انقلاب هم بدان اشاره داشتند: " بایستی در قبال هر نوع ناامنی برنامه داشت و حرکت کرد و کار کرد. "(7) اما نکته ای که باید بدان توجه داشت این است که  با وجود اینکه این توصیه ها برای مبارزه با ناامنی در دیدار با  فرماندهان و کارکنان نیروی انتظامی توسط رهبری بیان شد اما بیش ازآن و همانطور که قبل تر نیز بیان داشتند که " نگران مسئله فرهنگ هستم" (8) این نهادهای فرهنگی از جمله وزرات آموزش و پروش، وزارت ورزش  و جوانان، سازمان تبیلغات اسلامی، صدا و سیما، شورای عالی فضای مجازی و.... هستند که باید قبل از اقدامات سلبی با برنامه ریزی هماهنگ، فرهنگ سازی و اقدامات ایجابی دیگر در زمینه ساخت و حفظ امنیت روانی و فرهنگی اجتماعی جامعه  قدم بردارند زیرا که " علاج واقعه قبل از وقوع باید كرد"

پی نوشت:
1- بیانات  رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی  ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
2- دکتر رحمانی فضلی در جلسه هم‌اندیشی با مددکاران
3- "11سالگی سن شروع سیگار رد کشور" مشرق؛ ۱۸ تیر ۱۳۹۲
4- دکتر رحمانی فضلی در جلسه هم‌اندیشی با مددکاران
5- بیانات در دیدار فرماندهان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی  ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
6-  همان
7- همان
8- بیانات  رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری  15/ 12/92

خوش تیپ ترین دختر ایران
12 نکته درباره آرایش

جشن پولدار شدن با آتش زدن زانتیا