تبیان، دستیار زندگی
امروز شنبه هشتم فروردین 1394هجری خورشیدی، هفتم جمادی الثانی 1436 هجری قمری و بیست و هشتم مارس 2015 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هشتم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران

رخداد های تاریخی

امروز شنبه هشتم فروردین 1394هجری خورشیدی، هفتم جمادی الثانی 1436 هجری قمری و بیست و هشتم مارس 2015 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

8 فروردین 1377

آیت‏اللَّه سیدجواد حسینی آل علی شاهرودی فقیه عالیقدر و صاحب اثرهای ارزنده ی المحاضرات فی التاریخ و الحدیث، الامام المهدی و ظهوره و آدابُ الحرَمین در 69 سالگی درگذشت.

8 فروردین 1367

هیات کارشناسی سازمان ملل که برای بررسی کاربرد سلاح های شیمیایی در حلبچه وارد تهران شده بود، از قربانیان جنگ شیمیایی در بیمارستان های تهران معاینه به عمل آوردند.

8 فروردین 1357

به دلیل اعتصاب های گسترده ی کارگران در همه ی کشور، رژیم پهلوی در توافقی با دولت بنگلادش هزاران کارگر و تکنسین آن کشور را به منظور کار در کارخانه های ایران، استخدام کرد.

8 فروردین 1353

ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر وقت پاکستان در سفری رسمی به ایران با محمدرضا پهلوی در جزیره ی کیش دیدار و بر همکاری نظامی و اقتصادی میان اسلام آباد و تهران تاکید کرد.

8 فروردین 1342

اسدالله علم نخست وزیر وقت کل درآمد نفتی 10 ساله ایران را از بیست و هشتم مرداد 1332 خورشیدی 2 میلیارد و 500 میلیون دلار (هر سال به صورت متوسط 250 میلیون دلار) اعلام کرد، این درآمد درباره ی صادرات به وسیله ی کنسرسیوم و مصرف داخلی بود.

8 فروردین 1339

کمیته ی نظامی سازمان پیمان مرکزی (سنتو) با شرکت هیات های نظامی آمریکا، ترکیه ، پاکستان و ایران آغاز به کار کرد.

8 فروردین 1339

موافقتنامه ی ایران و آمریکا درباره ی راهسازی که پیش از آن تنظیم و امضا شده بود، مبادله شد. بر پایه ی این موافقتنامه دولت ایران پذیرفته بود که شرکت های راه سازی آمریکا هم بتوانند در مناقصه های مربوط به تکمیل شبکه راه های ایران شرکت کنند تا آن زمان تنها شرکت های انگلیسی به این مناقصه ها راه می یافتند.

8 فروردین 1336

کنراد آدنائر صدراعظم آلمان غربی برای گفت و گو با مقام های ایران به ویژه در زمینه ی مسایل اقتصادی وارد تهران شد. اقامت او در ایران پنج روز طول کشید. او نخستین صدراعظم آلمان پس از جنگ جهانی دوم بود که از ایران دیدن کرد.

8 فروردین 1333

عبدالله انتظام وزیر امور خارجه با بیان اینکه انعقاد قرارداد فروش نفت و هرگونه معاملات مربوطه در خارج از مرزهای ایران با قانون ملی شدن صنعت نفت مغایرت ندارد، راه را بر کنسرسیوم بین المللی نفت ایران هموار کرد. در پی این سخنان کنسرسیوم شرکتهای هشت گانه خارجی مربوط به نفت ایران از بیست و دوم فروردین 1333 به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد.

8 فروردین 1300

رضاخان سردار سپه به دربار آمد و با سیدضیاء الدین طباطبایی رییس الوزرا دیدار و گفتگو کرد.

8 فروردین 1300

میرزا علی اصغر حکمت که مدتی در اداره ی پرسنلی وزارت معارف مقام ریاست داشت به مقام ریاست بازرسی وزارت معارف منصوب شد.

8 فروردین 1299

سیدضیاء الدین طباطبایی رییس الوزرا اعلامیه مفصل و بلند بالایی با قلمی شیوا و عباراتی دلچسب که حاکی از بیان سیاست داخلی و خارجی دولت بود، منتشر ساخت.

8 فروردین 1287

میرزا محمدخان احتشام السلطنه که در سیزدهم شهریور 1286 خورشیدی به ریاست مجلس شورای ملی انتخاب شده بود، یک ماه پس از سوء قصد به محمد علی شاه قاجار و تهدید از طرف عوامل شاه، از مقام خود استعفا کرد.

تنظیم: هومن بهلولی