تبیان، دستیار زندگی
آلن لوکرک عضو اتحادیه بیل المللی طراحان گرافیک و مدیر مجموعه نمایشگاه های فریاد ایرانی نیز هست . در این نوشتار با این هنرمند آشنا خواهید شد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آلن لوکرنک

آلن لوکرک عضو اتحادیه بین المللی طراحان گرافیک و  مدیر مجموعه نمایشگاه های " فریاد ایرانی " نیز هست . در این نوشتار با این هنرمند آشنا خواهید شد.

فراوری: سمیه فروغی* بخش هنری تبیان
آلن لوکرنک

آلن لوکرنک متولد لفاووت فرانسه به سال 1944م است. این هنرمند خود آموخته، بطور کامل در آکادمی هنرهای زیبای ورشو در کنار هنری توماشوفسکی به تکامل رسید.  استاد طراحی گرافیک در کالج بریزو و محل زندگی و کارگاه، نزدیک کوییمپر فرانسه از سال 1972 میلادی.   در سال 1965 به مقام استادی رسید .
او میگوید : اگر بین سال های 1971 تا 1972 تحت نظر پروفسور هنریک توماشفسکی نبودم در آن صورت به عنوان یک گرافیست خود آموخته شناخته می شدم .او از سال 1972 در نزدیکی کوییمپر به زندگی مشغول است . که حاصلش درخششی است که بین سال های 1987 تا 1977 در آثارش دیده میشود .آلن لوکرک عضو اتحادیه بیل المللی طراحان گرافیک است. وی همچنین مدیر مجموعه نمایشگاه های " فریاد ایرانی " نیز هست. کارهای او غیر معمول و توجه او بیشتر بر تولید پوسترهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی ست،  بدون هیچ برخورد و کنتاکت خاصی با کارهای تبلیغاتی سنتی، البته صرف نظر از طراحی های سرمقاله و نشانه و پروژه های طراحی او برای روزنامه لموند پاریس در فرانسه. کارهای آقای لوکرنک در رویدادهای بین المللی بسیاری ارائه شده است. در سال 1981 او نمایشگاهی در موزه ی ناتز داشت ولی نمایشگاه او در سال 1987 در موزه پوستر پاریس نقطه ی اوج دوران حرفه ای زندگی او بود.

آلن لوکرنک نوشته است: من همیشه جریان گرافیک معاصر ایران را به جریان طراحی پوستر لهستان در دههء شصت تشبیه کرده ام


بعد از آن، در سال 1990 او یکی از اعضای اتحادیه بین المللی گرافیک شد. در سال 1992 نمایشگاهی در موزه ی هنرهای مدرن تلاویو داشت و در سال 1996 نیز او نمایشگاه Alq/Ubo را در دانشگاه برست فرانسه برپا کرد.   آقای لوکرنک جوایز زیادی را در مسابقات و نمایشگاه های بین المللی از آن خود کرده است. ازجمله عبارتند از:
جایزه ی زنبور طلایی از دوسالانه بین المللی طراحی گرافیک موسکو، جایزه ی BEDA در سال 2002، برنده جایزه اول در سه سالانه ی پوستر Sofia Stage  در سال 1995 و برنده جایزه اول دوسالانه بین المللی پوستر مکزیک و جایزه ی پوستر فرهنگی پاریس.
آلن لوکرنک نوشته است: من همیشه جریان گرافیک معاصر ایران را به جریان طراحی پوستر لهستان در دههء شصت تشبیه کرده ام. از این نظر که قضاوت های صورت گرفته در مورد این دو جریان به هم نزدیک اند.  به عنوان مثال به اشتباه از یک سبک پوستر لهستانی صحبت به میان آورده می شود حال آن که هر یک از هنرمندان این جریان، شیوه خاص و بدیع را گسترش می دادند.
در مورد گرافیک ایران نیز همین گونه است؛ غنای آن منوط به سبک های فردی، متنوع و همچنین استعدادهای گوناگونی است که آن را می سازند. بسیاری در غرب حضور این جریان پوستر ایرانی را ندیده اند، یا قادر به درک آن نبوده اند، همهء ما در زمانی از زندگی خود فاقد بصیرت و بی تفاوت می شویم و اغلب اوقات درک این واقعیت به واکنش های اصولگرایانه می انجامد.
رضا عابدینی، یکی از مستعدترین گرافیست های این نسل، نخستین هنرمندی بود که مورد توجه و تشویق های بین المللی قرار گرفت و بدین ترتیب، ناخواسته موجب مخفی ماندن جنبه های غنای گرافیک ایران که همانا تنوع آن است،گردید.امروزه نوبت مهدی سعیدی است که جوایز، افتخارات و امتیازات را درو کند. من انتظارش را دارم، چرا که هر چیز زمانی دارد، من از مدت ها پیش تصاویر او را مشاهده کرده بودم و کاملاً تصور می کردم که این موفقیت می بایست روزی از راه برسد. 
گفتگوی اختصاصی با آلن لوکرنک
ایده های آثارتان را چگونه می یابید :با جستجو در مفهوم و موضوع یا از اتود کردن ترکیب بندی های مختلف ؟

ایده های خوب با کار ،اسکیس زدن و تجربه به دست می آید ،منظورم ایده های اصیل است، ایده هایی که پیش از شما کسی نداشته ، کاملا تصادفی و شانسی به دست می اید. اما نبوغ شما در کشف این ایده ها زمانی است که این ایده ها از چشم یا ذهن شما عبور می کند و شما آنها را به تسخیر خود در می آورید.من در ورکشاپ هایی که داشتم به این مساله پی برده ام که دانشجویان ایده های خوبی دارند اما نمی توانند آنها را ببینند من این ایده ها را از اسکیس های آنان کشف می کنم.
رنگ را چگونه و بر چه اساسی انتخاب می کنید :واقع نمایی رنگ، پیشینه رنگ در نزد مخاطبان یا دوری از واقعیت و استفاده از انتزاع؟

واقعا نمی دانم . من کاری را انجام می دهم که در همان لحظه احساس می کنم.

بعد تصویری نوشتار در پوسترهایتان چقدر اهمیت دارد؟

با توجه به تئوری من ، متن و تصویر یک ترکیب افزودنی نیست بلکه پیوسته و واحد محسوب می شود. کار ایده آل من زمانی است که متن تصویر را کامل کند و تصویر متن را . یا هنگامی که معنا از اشتراک هر دوی اینها به دست آید. به بیان دیگر پیام متن نباید تکرار کننده پیام تصویر باشد.

آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک آثار آلن لوکرنک

*دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران


منابع:
سایت علمی دانشجویان ایران
artakava.com
گروه طراحان عرفان