تبیان، دستیار زندگی
پیشرفت های انسانی در زمینه های مختلف که آن را تمدن بشری می نامند حاصل کار و تلاش انسان ها در دوره های مختلف است اما باید به این موضوع نیز توجه داشت که عوامل اقتصادی نیز دارای اهمیت بالایی هستند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مقدمه ای بر تجارت الکترونیک (1)


تبادل و تعاون انسان ها با یکدیگر در نقاط مختلف دنیا می تواند رفاه جامعه بشری را به ارمغان آورد. در این بین تجارت است که رابطه بین کشورها را برقرار کرده و سود و منفعت را عاید کشورها می کند. داشتن انگیزه و خلاقیت در تجارت می تواند پایه اقتصاد کشورها را نیز تقویت کند.

مقدمه ای بر تجارت الکترونیک (1)


تجارت نوین یا به عبارتی تجارت الکترونیک می تواند جایگزینی برای تجارت سنتی باشد و کمتر کشوری است که به سوی این نوع تجارت نرفته باشد. در حقیقت می توان تجارت را به منزله راه رشد یک کشور دانست که اقتصاد بین المللی را گسترش داده و در هزینه و زمان صرفه جویی خواهد شد و تاثیر مثبت بر جریانات تجاری خواهد گذاشت.

استفاده از فناوری اطلاعات و تکنولوژی های برقراری ارتباط موجب شده تا کشورها و سازمان ها از طریق راه های مختلف به برقراری ارتباط با یکدیگر پرداخته و شیوه ای جدید را در کسب و کار به کار گیرند. اینترنت به عنوان پیش نیازی برای تجارت الکترونیک که در اختیار اکثر افراد جامعه است و به دنبال آن در سایه تجارت الکترونیک مشاغل و فعالیت های جدیدی روی کار آمدند که موجب بهبود یافتن اقتصاد کشورها می شود.

این فناوری موجب شده تا بتوان روش های تولید، توزیع و مبادله دگرگون شده و سرعت تبادل خرید و فروش بالا رفته و ارایه خدمات به مصرف کنندگان بیشتر شود.

شاید برخی تصور کنند که تجارت الکترونیکی، تنها تبلیغاتی ساده بر روی صفحات وب باشد اما آمار نشان می دهد که سازمان ها از طریق معاملات الکترونیکی بیش از بیلیون ها دلار را کسب کرده اند. این نوع تجارت علاوه بر اینکه مبتنی بر فناوری اطلاعات و اینترنت است از طرفی با بانکداری و پول الکترونیکی نیز در ارتباط است چرا که افراد از طریق کارت های اعتباری قادر خواهند بود به شبکه های کامپیوتری متصل شده و براساس امنیت های اعمال شده بتوانند به مبادله و تجارت بپردازند که در گذشته این روش را مبادله الکترونیکی داده و در حال حاضر تجارت الکترونیکی می نامند. بانک ها بیشترین تلاش را برای شکل گیری تجارت الکترونیکی داشتند که به دنبال آن بانکداری الکترونیکی روی کار آمد.


در واقع هدف افراد از به کارگیری تجارت چه به صورت الکترونیکی و چه به صورت سنتی به دست آوردن سود بیشتر است و بانک ها به عنوان واسط نقش ارتباطی مهمی را بر عهده دارند. نوعی از تجارت الکترونیک بورس های اوراق بهادار هستند که با به کارگیری اینترنت توانستند با دقت و سرعت بالا به موفقیت های بی شماری دست یابند.

می توان گفت یکی از دلایلی که در پیشرفت تجارت الکترونیک موثر بوده و کمتر توجهی به شده است افزایش تنوع در سخت افزار و کاهش قیمت آن هاست. هم چنین شرکت ها یا به عبارتی بنگاه های تجاری (B2C)  با به کارگیری فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک توانسته اند با افزایش بهره وری و کاهش زمان کار خود را توسعه داده و با این گسترش ارتباط نزدیک با مشتریان و ... برقرار کنند.


موسسات و بنگاه های تجاری توانسته اند با ایجاد بازار روز الکترونیکی امکان ملاقات را برای مشتریان ایجاد کرده تا به تبادل کالا و خدمات بپردازند. این موسسات حراج کالا به صورت پیوسته را در اختیار افراد قرار داده و ارایه خدمات از تایید حساب خریدار تا جابه جایی و پرداخت را بر عهده دارد. اگرچه موسسات به دنبال روش های جدیدتری هستند تا بتوانند کار خود را رونق بخشند.
در این فضا خریداران قادر خواهند بود اطلاعات فروشندگان را به چالش کشیده و بهترین را انتخاب کنند هم چنین این موضوع برای فروشنگان نیز صادق است. در موسسات تنها به کارگیری تجارت الکترونیک و فناوری اطلاعات کافی نبوده و باید دانش کارکنان را نیز بالا برد تا بتوانند سازماندهی خوبی بر دانش داخلی داشته باشند. بالا بودن دانش و اطلاعات در جذب مشتریان بسیار موثر است. یکی از مواردی که در این زمینه به کار گرفته شده است استفاده از پایگاهی است که کارها به صورت هوشمندانه انجام شود.
در راه به کارگیری فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی می بایست داده های خود را هر چند حجیم، تجزیه و تحلیل کرده و با توجه به آن به تصمیم گیری های مختلف بپردازید. این روش را داده کاوی می گویند که به شما کمک می کند کلیه اطلاعات از جمله اطلاعات خریداران و فروشندگان، موجودی انبار، کاهش و یا افزایش قیمت ها و ... را جمع آوری کرده و در کوتاه ترین زمان بهترین تصمیم را داشته باشید.

ادامه دارد . . .

تهیه: سید خاموشی

بخش آموزش مجازی تبیان