تبیان، دستیار زندگی
بانکداری قلب تپنده هر اقتصاد و جاری کننده خون در رگهای اقتصاد جامعه است . اقتصاد مقاومتی که موجبات قوام جامعه اسلامی است، اقتصاد مبتنی بر پایه های منابع داخلی است که در برابر فشارها و تحریم ها دچار بحران نمی شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بانکداری الکترونیکی و اقتصاد مقاومتی


بانکداری قلب تپنده هر اقتصاد و جاری کننده خون در رگهای اقتصاد جامعه است . اقتصاد مقاومتی که موجبات قوام جامعه اسلامی است، اقتصاد مبتنی بر پایه های منابع داخلی است که در برابر فشارها و تحریم ها دچار بحران نمی شود.
مطالعات نظری و تجربی نشان می دهد که بازارهای پول و سرمایه ، نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی دارند . افزایش حجم سرمایه، هم به طور مستقیم به صورت یکی از عوامل تولید و هم از طریق افزایش بهره وری دیگر عوامل، سبب بالا رفتن اشتغال، تولید و رفاه جامعه می شود و از طرفی بانکداری الکترونیکی با بهبود فضای کسب و کار و درگیر نمودن بخش واقعی اقتصاد می تواند بستر ساز اقتصاد مقاومتی و خلق حماسه اقتصادی باشد .از این رو تحول و توسعه بانکداری الکترونیک در جامعه امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
بانکداری

با توسعه سریع تجارت الکترونیک و اینترنت و بخش های مالی و بانکداری، مشتریان به استفاده از بانکداری آنلاین ترغیب می شوند . گسترش و تسهیل در امر دسترسی به خدمات پولی و بانکی با استفاده و بهره مندی افراد و جوامع، دستاوردهای بزرگ نظام بانکداری نوین در جهان محسوب می شود.
رفع نیاز فیزیکی برای حضور در شعب بانکها ، افزایش دقت در دریافت ها و پرداخت ها ، تسریع در جریان مبادلات اقتصادی، افزایش ضریب ایمنی و بسیاری دیگر از مزایای کوچک و بزرگی است که بانکداری الکترونیک با خود به ارمغان آورده است . تحولات چشم گیری در عرصه بانکداری در جهان به واسطه الکترونیک حاصل شده است و این امر ما را ترغیب می نماید که نگاهی دقیق تر به ویژگی های مختلف این صنعت داشته باشیم. زیرا تحولات مزبور می تواند موجب دگرگونی عظیمی در دنیای بانکداری گردد که از آن جمله می توان به کاهش موانع جغرافیایی، عرضه خدمات بانکی به صورت کالایی قابل انتخاب، ظهور رقبای جدید، ایجاد پایگاه اطلاعاتی مشتریان و ... اشاره نمود .
در عصر حاضر بانکها دست خوش تغییراتی هستند که پیش تر در تاریخ خود تجربه نکرده بودند. این تغییرات هم بر ساختار صنعت و هم ماهیت رقابت تأثیر شگرف داشته است. جای تعجب نیست که، در این محیط پر تلاطم با تغییرات شتابنده، موسسات مالی مجبور شده اند شیوه واکنش خود را نسبت به بازار تغییر دهند، به طوری که به جای دیدی کوتاه مدت، دیدی بلند مدت را در پیش بگیرند.
توجه روز افزون بانکها در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با ارایه خدمات بانکی از طریق ابزارهای الکترونیکی با هدف تسهیل فرایند خدمات رسانی به مردم و کاهش هزینه های بانکداری رقابت فشرده ای را در صنعت بانکداری الکترونیکی ایجاد و اکثر بانکها را به بهره گیری از فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی وادار کرده است. با توسعه سامانه های الکترونیکی ماند اینترنت موسسات مالی و بانکها نیز تحت تأثیر قرار گرفته اند . شبکه جهانی وب به طور اساسی انتظارات مشتریان را در مورد سرعت، دقت، قیمت و خدمات تغییر داده است. فاصله جغرافیایی معنای خود را از دست داده است و در دسترس بودن، سهولت و سرعت توزیع خدمات باعث ایجاد مزیت رقابتی برای سازمان ها، از جمله بانکها می گردد. برای رقابت در این محیط پیچیده کسب و کارها مجبورند جدیدترین و جذاب ترین خدماتی که مشتریان خواستار آن هستند را قرار دهند .

در عصر حاضر بانکها دست خوش تغییراتی هستند که پیش تر در تاریخ خود تجربه نکرده بودند. این تغییرات هم بر ساختار صنعت و هم ماهیت رقابت تأثیر شگرف داشته است

تمایل و علائق مشتری بر مبنای شکل جدیدی از اینترنت ، رقابت مبتنی بر کاهش هزینه، حفظ مشتری، ترغیب مشتری، امنیت، آسانی استفاده، بخش وسیعی از محصولات و خدمات می باشد . در یک جمله می توان گفت که امروزه صنعت بانکداری دامنه وسیعی از فعالیت های اقتصادی را شامل می شود و بدون آن و بدون تحول و دگرگونی در این صنعت، بزرگترین بخش محرک اقتصادی جامعه فلج می شود . با توجه به ورود فناوری جدید در پردازش داده ها نیاز جدیدی برای نحوه ارایه خدمات بانکی مطرح شده است و با نگاهی به تجارب کشورهای پیشرفته و رشد خدمت بانکداری الکترونیک می توان نیازهای در حال شکل گیری و روند فزاینده آن را در زمینه خدمات بانکی در ایران تا حد مناسبی پیش بینی نمود.
 علی ایحال به نظر می رسد  با توجه به نقش بانکها در اقتصاد و به تبع آن اقتصاد مقاومتی، بی شک مزایای حاصله از توسعه بانکداری الکترونیک در جامعه نقش بسزایی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا خواهد نمود.

فرآوری: قربان دانیالی/ فعال حوزه بانکداری

بخش افتصاد تبیان


خبرآنلاین، فارس نیوز
مطالب مرتبط:
بانک مرکزی و نرخ رشد
سرانجام بانک مرکزی رئیس‌دار شد!
بانک‌ها خودمختار شده اند!