تبیان، دستیار زندگی
برای تسکین دردهای مفصلی که به دلیل سرد، گرم و خشک مزاجی افراد، روش های مختلفی می طلبد بهتر است با تجویز پزشک، از داروهاى خوراکی و پماد استفاده کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تسکین دردهای مفصلی و سیاتیک با طب سنتی


برای تسکین دردهای مفصلی که به دلیل سرد، گرم و خشک مزاجی افراد، روش‌های مختلفی می‌طلبد بهتر است با تجویز پزشک، از داروهاى خوراکی و پماد استفاده کرد.

زانودرد

یک متخصص طب سنتی دردهای مفصلی را به ۵ دسته تقسیم کرد و گفت: دردهای روماتیسم، آرتریت، سیاتیک، دیسک کمر و دردهای مفصلی در این گروه قرار می‌گیرند که برای هر یک از آن ها نسخه متفاوتی باید تجویز کرد.

سید اسماعیل سعیدی، متخصص طب سنتی ادامه داد: در طب سنتی گروه اول بیماری‌های مفصلی، دردهای دموی است که احساس درد همراه با ورم و تغییر رنگ مفصل از علائم آن است. این بیماری در سن نوجوانی و جوانی بیشتر است و در فصل گرم سال نیز بیشتر دیده می شود. بنابراین کاهش غلظت خون و مصرف غذا و دارویی که حرارت بدن را کاهش دهد، توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی دسته دوم بیماری‌های مفصلی را ناشی از افزایش صفرا دانست و گفت: در این بیماری مفصل کمی ورم می‌کند و رنگ آن قرمز مایل به زرد است. این بیماری بیشتر در افراد گرم مزاج و در سن جوانی شیوع دارد.

سعیدی ادامه داد: دسته بعدی که بیشتر در جامعه دیده می‌شود، بیماری‌های ناشی از افزایش بلغم بدن است. در این دسته مفصل متورم، سفیدرنگ و هنگام لمس کردن آن سردی احساس می‌شود. این بیماران مصرف مواد غذایی با مزاج سرد را باید کاهش دهند. از طرفی این افراد زمانی که در معرض سرما قرار می‌گیرند، احساس درد بیشتری می‌کنند حتی در فصل تابستان وقتی فرد مقابل وسایل سرمایشی قرار می‌گیرد، احساس درد می‌کند. باید این بیماران غذاهایی با مزاج گرم مصرف کنند. مصرف نخود، گوشت کبک یا بلدرچین همراه با کمی ادویه، غذای مناسبی است. همچنین مصرف غذا و داروهای مسهل و مالیدن روغن‌های گیاهی با مزاج گرم مانند بابونه و بادام تلخ به تسکین درد کمک می‌کند.

علی حسینی، متخصص طب سنتی نیز در مورد درمان درد مفاصل گفت: درد مفاصل در افرادی که مزاج سرد دارند با افرادی با مزاج گرم فرق می‌کند. در افراد سرد مزاج با دادن داروهاى گرم و غذاهاى گرم و در مزاج گرم با اغذیه و داروهاى سرد تعدیل مزاج انجام و درد مفاصل ناشی از آن کم می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین اگر درد مربوط به مزاج خشک باشد بهتر است از غذاهای مرطوب مثل شیر گاو بخورند و روغن بادام، روغن مغز تخم کدو و مغز ساق قلم گاو روی مفصل بمالند. مصرف شربت لیمو و سکنجبین و شیره چهارتخم و عناب، زرشک و لیمو و آلوچه نیز توصیه می‌شود.

درد مفاصل در افرادی که مزاج سرد دارند با افرادی با مزاج گرم فرق می‌کند. در افراد سرد مزاج با دادن داروهاى گرم و غذاهاى گرم و در مزاج گرم با اغذیه و داروهاى سرد تعدیل مزاج انجام و درد مفاصل ناشی از آن کم می‌شود

این متخصص طب سنتی افزود: درد سیاتیک که در طب سنتی به عرق النساء معروف است، درمان متفاوتی دارد. عرق النساء رگی است که از کمر شروع می‌شود و از پشت پا تا پنجه می آید و اغلب این درد به دلیل افزایش سودا در بدن است.

وی تصریح کرد: برای بهبود دردهای مفصلی می توان یخ روی مفصل گذاشت در انواع دردهای مفصل دموی و صفراوی که گرم است گذاشتن یخ مسکن خوبی است، اما در انواع بلغمی و سوداوی مانند سیاتیک این کار مضر است. روش دیگری که به افراد توصیه می‌شود استفاده از آب درمانی، استخر، سونا و جکوزی است.قدم زدن در آب در بهبود درد مفصل سوداوی یا درد سیاتیک مفید است زیرا مفصل این افراد خشکی دارد و آب استخر اگر گرم باشد به تسکین درد کمک می‌کند اما اگر آب سرد باشد یا هوای استخر مناسب نباشد، وضعیت بیمار بدتر می‌شود. به افرادی که دچار درد مفصل بلغمی هستند نیز توصیه می‌شود از سونای خشک استفاده کنند.

این متخصص طب سنتی گفت: دردهاى پشت یا کمر که عارضه‌اى از نوع دیسک نباشد با داروهاى خوردنى، مالیدنى و پماد بهبود مى‌یابد این دردها با مالیدن سیر با روغن زیتون یا مغز ساق گاو تسکین می‌یابد.

وی افزود: درمان درد مفاصل، آرتروز و روماتیسم نیز در طب سنتی که به دلیل صفرا باشد توصیه می‌شود آب اسفرزه با سرکه، کدو ،خیار، کاهو و سکنجبین خورده شود یا بر محل درد مالیده شود.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

منابع:
فارس
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا

مطالب مرتبط:
نسخه ی طب سنتی برای پوکی استخوان

درمان کم خونی با طب سنتی
درمان بیماری های گوش با طب مکمل
درمان ریزش مو با طب سنتی
رفع خشکی و خارش پوست با طب سنتی
درمان بیماری های تنفسی با طب سنتی
با طب سنتی نسخه سرماخوردگی را بپیچید
درمان نفخ و ترش کردن معده با طب سنتی
درمان درد کلیه با طب سنتی
درمان یائسگی زودرس و درد قاعدگی با طب سنتی 
حساسیت و آلرژی از دیدگاه طب سنتی 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.