تبیان، دستیار زندگی
همان طور که می دانیم برگزاری اردوهای طبیعتی تفریحی برای دانش آموزان بسیار لازم بوده و آن ها را تا مدت ها پس از اردو شاداب و پرانرژی نگاه می دارد. بسته پیشنهادی جدید ما شامل طبیعت گردی در منطقه فیروزکوه و روستای هرانده در نزدیکی تهران است. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اردوی یک روزه روستای هرانده و رودخانه نمرود

روستای هرانده

مقدمه:

همان طور که می دانیم برگزاری اردوهای طبیعتی تفریحی برای دانش آموزان بسیار لازم بوده و آن ها را تا مدت ها پس از اردو شاداب و پر انرژی نگاه می دارد. بسته پیشنهادی جدید ما شامل طبیعت گردی در منطقه فیروزکوه و روستای هرانده در نزدیکی تهران است.


مربیان عزیز می توانند پکیج کامل اطلاعات این اردو و مواردی که ممکن است دانستن آن در این سفر لازم باشد را در مقاله آموزشی بعدی که مربوط به این بسته است با نام«اطلاعات سفر و اردوی روستای هرانده و رودخانه نمرود» را  مطالعه نمایند.


لازم به ذکر است با توجه به تخصصی بودن اجرای این برنامه برای دانش آموزان، خصوصاً در مقطع ابتدایی و راهنمایی، بهتر است اجرای این برنامه به متخصصین ما در اجرای برنامه های طبیعت گردی سپرده شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.

برنامه پیشنهادی اردوی یک روزه روستای هرانده و رودخانه نمرود

موقعیت جغرافیایی: استان تهران، شهرستان فیروزکوه – این روستا در جنوب جاده فیروزکوه در کنار رودخانه نمرود قرار دارد.
دسترسی از تهران: با ورود به جاده دماوند و گذر از کمربندی رودهن و شهر گیلاوند وارد جاده فیروزکوه شده و با گذشتن از سه راهی آبسرد، روستاهای سربندان، سیدآباد، دلیچای و سه راهی سیمین دشت در سمت راست جاده با دیدن تابلوی کوچک هرانده وارد فرعی باریک این روستا شده و پس از طی چند صدمتر وارد روستای زیبای هرانده می شویم. کل مسیر از دماوند تا هرانده حدود 90 کیلومتر است.


فاصله از مرکز تهران: 170 کیلومتر
مدت زمان رسیدن: بدون در نظر گرفتن ترافیک جاده ای و شهری حدود دو و نیم ساعت
مدت برگزاری اردو از زمان حرکت تا بازگشت به مبداء: 12 ساعت

روستای هرانده

جذابیت ها:

1-  تماشای طبیعت زیبای مسیر روستای هرانده
2-  آشنایی با جذابیت های دیدنی مسیر روستای هرانده
3-  بازدید از روستای هرانده و امامزاده تاریخی آن
4-  پیاده روی در کوچه باغ ها و طبیعت زیبای منطقه
5-  استفاده از هوای پاک سواحل رودخانه زیبای نمرود
6-  انجام بازی ها و مسابقات مناسب در محیط طبیعی

مدیریت زمان:

حرکت از تهران راس 7 صبح مناسب است. برای صرف صبحانه در مسیر می توان با اختصاص یک ساعت برای اتراق در طبیعت و صرف صبحانه همراه یا استفاده از رستوران های خوب مسیر برنامه ریزی نمود. با این حساب حدود ساعت 10.30 صبح به روستای هرانده می رسیم. بازدید از امامزاده روستا نیم ساعت زمان نیاز دارد. پس از آن حدود یک ساعت و نیم مسیر پیاده روی آرام تا منطقه اتراق ناهار خواهیم داشت.

یک ساعت اقامه نماز و صرف ناهار، نیم ساعت استراحت در طبیعت و یک ساعت نیز زمان برای انجام بازی  و مسابقه در نظر خواهیم گرفت. با این محاسبه در ساعت 15عصر آماده بازگشت خواهیم بود. مسیر بازگشت را نیز در یک و نیم ساعت طی کرده و بدین ترتیب در ساعت 19 در مبداء خواهیم بود.

لوازم مورد نیاز: کفش کتانی یا کوه– کوله کوچک یکروزه – ناهار شخصی – کلاه آفتابگیر و عینک آفتابی - یک یا دو بطری کوچک آب - زیرانداز سبک – دفترچه یادداشت کوچک و خودکار(برای ثبت خاطرات) – لوازم شخصی دیگر از جمله لباس گرم در ابتدای بهار و پاییز.


لوازمی که برگزار کننده می تواند همراه بیاورد (بر اساس نوع برنامه ریزی): زیرانداز بزرگ – فلاسک چای – لوازم پذیرایی – لوازم کمک های اولیه و ...


ورودیه: ندارد.
مجوز: سرپرست اردو باید قبل از انجام برنامه برای بازدید از امامزاده تاریخی هرانده هماهنگی لازم را با مقصد انجام دهد.

روستای هرانده

برنامه اردو:

برنامه اصلی این اردو پیاده روی در طبیعت، اسکان موقت و انجام مسابقه و سرگرمی و بازی های سنتی است. برای این منظور مربیان باید قبل از انجام اردو، دانش آموزان را نسبت به هدف اردو توجیه نموده و لوازم مورد نیاز برای اردو را یاد آوری نمایند. (انجام برخی بازی های سنتی نیاز به لوازم خاص از جمله توپ، سنگ و ... دارد).

همچنین همراه داشتن یا پوشیدن کفش مناسب برای پیاده روی در مسیر خاکی و مالرو  طبیعی با شیب و فراز بسیار کم مد نظر باشد. پس از رسیدن اتوبوس به مقصد، دانش آموزان با نظم و ترتیب خاص به سمت امامزاده هدایت شده و پس از توضیحات مربی در مورد شخصیت امامزاده و بقعه تاریخی آن، همچنین ادای احترام و زیارت، همگی در مسیر پیاده روی قرار گرفته و وارد کوچه باغ های هرانده می شوند. در این مسیر به دلیل یک ستونه شدن شرکت کنندگان باید تمهیداتی برای مراقبت در سر ستون، میان ستون و انتهای ستون انجام گیرد.

پس از حدود شش کیلومتر پیاده روی در مسیری فرح بخش و زیبا به منطقه اتراق و اسکان خواهیم رسید. این بخش از مسیر دارای درختان بلند و انبوه و سایه ای مناسب برای اطراق است. دسترسی به ساحل رودخانه نیز از این منطقه آسان است. پس از پهن شدن زیراندازها و اقامه نماز و صرف ناهار، نیم ساعت زمان استراحت خواهد بود.

روستای هرانده

پس از آن دانش آموزان برای انجام بازی، سرگرمی و مسابقه در گروه های مناسب تقسیم شده و پس از توضیح مربیان، این برنامه ها آغاز و تا یک ساعت ادامه می یابد. پیشنهاد ما برای انتخاب بازی مناسب، مطالعه مقالات همین بخش از سایت در مورد بازی های ایرانی و سنتی است. با نزدیک شدن زمان به ساعت 3 عصر، اردوگاه جمع آوری شده و همگی به سمت روستا بازگشته و راهی تهران خواهیم شد.

آگاهی:

1-  بهترین فصل اجرای این برنامه از ابتدای بهار تا ابتدای ماه دوم پاییز است. همچنین اجرای این برنامه در فصل زمستان به دلیل سرمای زیاد این منطقه مناسب نیست.
2-  امکان پارک اتوبوس و مینی بوس در روستا وجود دارد.
3-  استفاده از سرویس بهداشتی فقط در رستوران ها و مساجد مسیر امکان دارد.
4-  این برنامه برای دانش آموزان دوره ابتدایی، راهنمایی و متوسطه همچنین دانشجویان مناسب است.
5-  مربیان گرامی می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر همچنین مطالعه مطالب آموزشی در مورد این منطقه به «مقاله آموزشی این بسته پیشنهادی» مراجعه نمایید.


مرکز یادگیری سایت تبیان - نویسندگان: نسرین علی فرد – محسن تقوی پور
تنظیم: مریم فروزان کیا