تبیان، دستیار زندگی
برنامه ریزی این اردو باید بر اساس قواعد طبیعت گردی صورت پذیرد. دانش آموزان پس از توجیه کامل نسبت به منطقه و جذابیت های آن، همچنین موارد مهم ایمنی در سفرهای طبیعت گردی که(در مقالات قبل به آنها اشاره شده است) توسط راهنما یا مربی توضیح داده می شود وارد ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اردوی یک روزه پارک ملی کویر و کاروانسرای قصر بهرام 2

قسمت دوم

لوازم مورد نیاز:

پارک ملی کویر

کفش کتانی– کوله کوچک یکروزه – ناهار شخصی – کلاه آفتابگیر و عینک آفتابی - یک یا دو بطری کوچک آب - زیرانداز سبک – دفترچه یادداشت کوچک و خودکار(برای ثبت خاطرات) – لوازم شخصی دیگر


لوازمی که برگزارکننده می تواند همراه بیاورد(بر اساس نوع برنامه ریزی): زیرانداز بزرگ – فلاسک چای– لوازم پذیرایی – لوازم کمک های اولیه و ...


ورودیه: ندارد.
مجوز: نیاز دارد. سرپرست اردو باید قبل از انجام برنامه با سازمان میراث فرهنگی سمنان مکاتبه و مجوز ورود به پارک ملی کویر را اخذ کند.


توضیح ضروری: مربیان عزیز دقت کنند در این برنامه باید چندین نفر به کادر برگزار کننده اردو اضافه نمایند تا عملیات کنترل دانش آموزان در مسیر حرکت به خوبی صورت پذیرد.

برنامه اردو:

برنامه ریزی این اردو باید بر اساس قواعد طبیعت گردی صورت پذیرد. دانش آموزان پس از توجیه کامل نسبت به منطقه و جذابیت های آن، همچنین موارد مهم ایمنی در سفرهای طبیعت گردی که (در مقالات قبل به آن ها اشاره شده است) توسط راهنما یا مربی توضیح داده می شود وارد منطقه کویری می شوند.


ابتدا و در مسیر تهران تا پیشوا باید برنامه سرو صبحانه انجام پذیرد. در صورتی که صبحانه همراه شرکت کنندگان باشد می توان از فضاهای طبیعی مسیر برای این منظور استفاده کرد. در مسیر جاده ری به ورامین و پیشوا چندین محل مناسب برای سرو صبحانه وجود دارد.

تذکرمهم:
هرگز بدون بلد و راهنمای مسیر وارد منطقه نشوید. چون مسیرهای متعدد کویری تازه واردان را به اشتباه می اندازد و در اینگونه مناطق تا کیلومترها دسترسی به افراد محلی یا محیط بانان برای پرسیدن مسیر ممکن نیست.
کاروانسرای قصر بهرام

اولین برنامه پس از رسیدن به کاروانسرا بازدید از بخش های مختلف کاروانسرا در کنار توضیحات اصولی مربی و سرپرست اردو است. این که کاروانسرا چیست؟ چرا در دل کویر ساخته شده است و کاربری آن به چه صورتی بوده است.


پس از این بازدید دانش آموزان به صورت ستونی در یک پیاده روی آرام 40 دقیقه ای به سمت ساختمان مخروبه حرمسرا و کاروانسرای عین الرشید می روند. در بین راه مربی می تواند در مورد گیاهان مناطق کویری و کوه های اطراف صحبت کند.


پس از اتمام بازدید همگی با وسیله نقلیه به محل قصر بهرام بازگشته و برای صرف ناهار و استراحت آماده می شوند.


برنامه بعداز ظهر بازدید از جاده سنگفرش صفوی است که بخش هایی از آن در مسیر قصربهرام به گرمسار همچنان قابل استفاده است. این جاده نیز ماجرایی دارد که توسط مربی توضیح داده می شود.


پس از آن و قبل از تاریکی هوا باید به سمت ایستگاه محیط بانی مبارکیه بازگشته و از آن جا راهی تهران شویم.

آگاهی:

  1. برنامه های کویری حتما باید با همراهی راهنمای مجرب انجام پذیرد. ورود به کویر بدون راهنما خطرات بسیاری از جمله گم شدن در کویر را به همراه دارد.
  2. بهترین فصل اجرای این برنامه از ابتدای پاییز تا انتهای ماه اول بهار است. همچنین اجرای این برنامه در فصل تابستان به هیچ وجه مناسب نیست.
  3. در ابتدای ورود به این منطقه و در محیط بانی مبارکیه مجوز ممهور شده به مهر سازمان میراث فرهنگی سمنان اخذ می گردد. بنابراین هرگز بدون مجوز رسمی وارد منطقه نشوید.
  4. طبق قانون پارک های ملی، وسیله نقلیه و افراد نباید از مسیر جاده و محل های اصلی عبور خارج شوند.
  5. خریدهای ضروری باید در شهر پیشوا یا محل سرو صبحانه انجام گیرد. پس از آن امکان دیگری برای خرید وجود ندارد.
  6. در کاروانسرای قصربهرام هیچ گونه امکاناتی به غیر از سرویس بهداشتی وجود ندارد.
  7. این برنامه برای دانش آموزان دوره راهنمایی و متوسطه همچنین دانشجویان بسیار مناسب است.
  8. مربیان گرامی می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر همچنین مطالعه مطالب آموزشی در مورد این منطقه به «مقاله آموزشی این بسته پیشنهادی» مراجعه نمایید.


مرکز یادگیری سایت تبیان - نویسندگان: نسرین علی فرد – محسن تقوی پور
تنظیم: مریم فروزان کیا