تبیان، دستیار زندگی
درخشیدن چند جوان در تیم ملی اینک موجب شده تا یک نزاع بر سر اینکه چه کسی و یا چه کسانی کاشف بازیکنانی مثل سردار آزمون هستند به وجود بیاید اما نگاهی به خریدهای فعلی کنید تا ببینید فرق ادعا و عمل تا کجاست.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چرا کاشف آزمون عنایتی را می خرد؟


درخشیدن چند جوان در تیم ملی اینک موجب شده تا یک نزاع بر سر اینکه چه کسی و یا چه کسانی کاشف بازیکنانی مثل سردار آزمون هستند به وجود بیاید اما نگاهی به خریدهای فعلی کنید تا ببینید فرق ادعا و عمل تا کجاست.


قلعه نویی

از آنجایی که منتقدان کی روش مطمئن بودند او برای موفقیت در جام ملت های آسیا و تمدید قرارداد چهار ساله اش در ایران،هیچ تغییری را در ترکیب تیم ملی فوتبال ایران به وجود نمی آورد مسیر انتقادات خود را هوشمندانه متوجه استعدادهای جوان لیگ برتر کردند. بازیکنانی که به زعم آنها به خاطر نبود کی روش در ایران و یا اعتقاد سرمربی تیم ملی به یک سری بازیکن خاص، نابود می شدند.

عدم حضور کی روش در ورزشگاه ها، چرت زدن چند باره او هنگام دیدن بازی های لیگ و سفرهای پرتعدادش به خارج از کشور موجب شد تا موج انتقادات به سمت و سوی خاصی برود. اما ترکیب بازیکنان دعوت شده به تیم ملی و حضور چند بازیکن جدید در ترکیب اصلی ناگهان ورق را در آخرین دقیقه به سود سرمربی تیم ملی تغییر داد.

ثابت بازی کردن بازیکنی مثل سردار آزمون در جام ملت های آسیا موجب شد تا بزرگترین منتقد سرمربی تیم ملی، یعنی امیر قلعه نویی، در تازه ترین اظهار نظرش مدعی شود او برای نخستین بار به آزمون بها داد و به گونه ای کاشف او بود. سوای این ادعای قلعه نویی که حالا می گوید در این چند ساله در تیم های مختلف بازیکنان زیادی را به لیگ معرفی کرده است باید از او پرسید دقیقا در سه اخیر به چند بازیکن جوان بها داده است؟کاشف سردار چرا باید حالا سراغ عنایتی برود؟

او که خود را کاشف آزمون می داند چرا در سال 2007 همانند کی روش در سال 2015 چند بازیکن جوان را برای نخستین بار به تیم ملی دعوت نکرد و از آنها به عنوان بازیکن ثابت بهره نبرد؟ تیم ملی آن زمان را به یاد بیاورید که حتی سرمربی وقتش اصرار چند باره داشت علی دایی را با خود به مالزی ببرد. شاید شرایط خاص فوتبال ما(تعلیق و جنگ قدرت) در آن برهه بهانه قلعه نویی باشد برای عدم جوانگرایی اما در طول سه فصل اخیر او چند بازیکن جوان را به فوتبال ما معرفی کرده است؟

استقلال در این مدت که پس از خروج پرویز مظلومی، به قلعه نویی اعتماد کرده طبق لیست ورود و خروج، بیشترین تغییرات را داشته است. اما برخلاف ادعای قلعه نویی او نه تنها هیچ بازیکن جوانی را به عنوان پدیده معرفی نکرد که حتی به تازگی با جذب مهره هایی مثل عنایتی و طالب لو نشان داد برای موفقیت حاضر است تیمش را پیرتر از ابتدای فصل کند.

عدم حضور کی روش در ورزشگاه ها، چرت زدن چند باره او هنگام دیدن بازی های لیگ و سفرهای پرتعدادش به خارج از کشور موجب شد تا موج انتقادات به سمت و سوی خاصی برود. اما ترکیب بازیکنان دعوت شده به تیم ملی و حضور چند بازیکن جدید در ترکیب اصلی ناگهان ورق را در آخرین دقیقه به سود سرمربی تیم ملی تغییر داد

اینکه چه کسی سردار آزمون را برای نخستین بار کشف کرد مهم نیست. مهم اعتماد مربیان لیگ برتر به بازیکنان جوانی است که پیش از این سابقه بازی کردن در سطح نخست این فوتبال را نداشتند و ندارند. اعتمادی که علی دایی در لیگ سیزدهم به امثال عالیشاه، صادقیان،عباس زاده کرد. زلاتکو کرانچار ایضا در سپاهان با بها دادن به علی کریمی،مهدی شریفی وامید جهان عالیان چند بازیکن جوان  را رو کرد و شاید بیشتر از همه گلمحمدی و منصوریان در نفت تهران طی دو فصل اخیر بیشترین بنزین سبز را به باک این فوتبال پیر افزودند.

ابزار سرمربی تیم ملی برای صعود مقتدرانه به جام جهانی 2018 تغییر نسل است؛ عبور از نکونام ،شجاعی و آندو و رسیدن به پورعلی گنجی و آزمون و دیگران. اما در این بین مربیان تراز اول ما در لیگ برتر چند بازیکن جوان به تیم ملی معرفی می کنند؟

آزمون را فراموش کنید از همین امروز تا آغاز جام جهانی روسیه سه فصل فوتبالی باقی مانده است و عوض اینکه برای نتیجه گرایی مقطعی و ارائه یک فوتبال گلخانه ای سراغ پیرمردهای سی و اندی ساله بروید به بازیکنان 20 ساله ای اعتماد کنید که به گفته صحیح قلعه نویی در فوتبال و لیگ غنی ما فراوان هستند.

اگر فلان بازیکن چهل ساله ما با اکراه در چهل سالگی کفش هایش را می آویزد مقصر مربیان بومی ای هستند که از یک سو می گویند فوتبال ما سرشار از استعداد است از سوی دیگر برای صید نتیجه و حفظ صندلی، رختکن را به موزه تبدیل می کنند.

مهدی طاهرخانی

بخش ورزشی تبیان