تبیان، دستیار زندگی
بانک مرکزی از افزایش 10.9 درصدی نرخ لبنیات، 57.2 درصدی میوه های تازه، 5.9 درصدی برنج، 4.4 درصدی گوشت قرمز، 4.5 درصدی قندو شکر و 9.5 درصدی نرخ چای طی یکسال خبرداد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ارزانی ها و گرانی ها از نگاه بانک مرکزی


بانک مرکزی از افزایش 10.9 درصدی نرخ لبنیات، 57.2 درصدی میوه‌های تازه، 5.9 درصدی برنج، 4.4 درصدی گوشت قرمز، 4.5 درصدی قندو شکر و 9.5 درصدی نرخ چای طی یکسال خبرداد.

بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی 11 گروه از مواد خوراکی در تهران را برای هفته منتهی به سوم بهمن ماه 93 اعلام کرد که براین اساس نرخ 5 گروه مواد خوراکی ثابت ماند اما قیمت دو گروه کاهش و قیمت چهار گروه دیگر نسبت به هفته قبل از آن رشد یافته است.

گرانی

بر این اساس نرخ لبنیات، برنج، گوشت قرمز، چای و روغن نباتی در هفته مذکور ثابت، قیمت تخم مرغ و سبزی های تازه کاهش و نرخ حبوب، میوه های تازه، گوشت مرغ و قند وشکر افزایش یافته است.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت تمام اقلام نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود.بهای تخم مرغ معادل 0.2 درصد کاهش یافت و شانه ای 85 تا 105 هزار ریال فروش می رفت.

برنج و حبوب

در این هفته در گروه برنج، قیمت تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی معادل 2.5 درصد، لوبیا سفید 0.5 درصد و لوبیا قرمز0.8 درصد کاهش ولی قیمت سایراقلام این گروه بین 0.7 درصد تا 5 درصد افزایش داشت.

میوه ها و سبزی های تازه

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری انگور و لوبیا سبز عرضه نمی شد ولی سایراقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن ها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید.

در این هفته در گروه برنج، قیمت تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی معادل 2.5 درصد، لوبیا سفید 0.5 درصد و لوبیا قرمز0.8 درصد کاهش ولی قیمت سایراقلام این گروه بین 0.7 درصد تا 5 درصد افزایش داشت

میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه بهای سیب قرمز تخم لبنان معادل 0.1 درصد و سیب زرد تخم لبنان 0.6 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 1.9 تا 13.5 درصد افزایش یافت. در گروه سبزی های تازه بهای سبزی های برگی بدون تغییر بود. قیمت پیاز معادل 2.5 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.6 تا 6.3 درصد کاهش داشت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود. بهای گوشت مرغ معادل1.1 درصد افزایش یافت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت قند، چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود. بهای شکر معادل 0.2 درصد افزایش داشت

6 علت برای گرانی های بیش از حد

تغییرات یک ساله 11 گروه مواد خوراکی

همچنین بانک مرکزی اعلام کرد: نرخ لبنیات 10.9 درصد، برنج 5.9 درصد، حبوب 2.5 درصد، میوه های تازه 57.2 درصد، گوشت قرمز 4.4 درصد، قندو شکر 4.5 درصد و چای 9.5 درصد نسبت به هفته مشابه سال قبل رشد داشته است.

در همین حال نرخ تخم مرغ 4.1 درصد؛ سبزی های تازه 9 درصد، گوشت مرغ 7.9 درصد و روغن نباتی 0.2 درصد طی یک سال گذشته با کاهش مواجه شده است.

تغییر قیمت‌ها زیر سر تورم است!

یک مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی گفت: افزایش و کاهش قیمت‌ها ربطی به تولید ندارد و درصد بالایی از آن مربوط به تورم است، ضمن اینکه نظارت بر بازار برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی درباره افزایش قیمت لیموشیرین در بازار اظهار داشت: این افزایش قیمت نسبت به ابتدای فصل برداشت طبیعی است، چرا که در این زمان هزینه‌های انبارداری، سردخانه و افت بار در مرحله انبارداری بر قیمت تاثیرگذار است.

محمد سلیمانی با تاکید بر اینکه برای شب عید در زمینه تامین پرتقال دچار مشکل نمی‌شویم، گفت: امسال با کاهش تولید این محصول نسبت به سال گذشته مواجه بودیم اما همین میزان تولید پاسخگوی نیاز داخل است ضمن اینکه پیش بینی ما این است که پرتقال و لیموشیرین تا پایان اردیبهشت‌ماه در بازار وجود دارد.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه مشکلی در زمینه تولید نارنج وجود ندارد، افزود: برداشت نارنج و لیموشیرین تا اوایل بهمن‌ماه به اتمام می‌رسد اما این محصولات در انبارها موجود است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه مرکبات صادرات در سطحی نیست که بر تولید و مصرف داخلی تاثیر گذارد اضافه کرد: افزایش و کاهش قیمت‌ها ربطی به تولید ندارد و درصد بالایی از آن مربوط به تورم داخلی است.

سلیمانی با بیان اینکه نظارت بر بازار بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: ابزارهای نظارتی از جمله تعزیرات، اصناف و غیره زیر نظر این وزارت‌خانه و تنها وظیفه تامین محصول بر عهده ما است.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اقتصاد تبیان


منابع: مهر / سایت بانک مرکزی

مطالب مرتبط:

تجزیه وزارت صنعت،معدن و تجارت ممنوع!

چالشهای ادغام صنعت و تجارت

برنامه پیشنهادی وزیر صنعت،معدن تجارت