تبیان، دستیار زندگی
توپی که توسط وحید امیری، مدافع جوان تیم ملی غلطید و به تیرک دروازه عراق خورد پایان تلخی را برای ایران در شانزدهمین دوره جام ملت ها رقم زد و در این دوره هم طلسم ناکامی فوتبال ایران شکسته نشد. در پایان ماراتن 120 دقیقه ای ایران و عراق یوزهای ایرانی در ضیافت
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دلایل حذف ایران از جام ملتها


توپی که توسط وحید امیری، مدافع جوان تیم ملی غلطید و به تیرک دروازه عراق خورد پایان تلخی را برای ایران در شانزدهمین دوره جام ملت‌ها رقم زد و در این دوره هم طلسم ناکامی فوتبال ایران شکسته نشد.


در پایان ماراتن 120 دقیقه‌ای ایران و عراق یوزهای ایرانی در ضیافت پنالتی‌ها شکار بدشانسی شدند تا حسرت بالا بردن معتبرترین جام فوتبال قاره آسیا برای فوتبال ایران 43 ساله شود.

قوچان نژآد ، تیم ملی

روز گذشته ورزشگاه کانبرای استرالیا شاهد برگزاری یکی از 4 دیدار مرحله یک چهارم نهایی بود و ایران و عراق به عنوان 2 حریف سنتی غرب آسیا مقابل هم قرار گرفتند و به قضاوت بنجامین ویلیامز استرالیایی بازی را آغاز کردند. اتفاقا بر اساس گمانه‌زنی‌های هواداران ایرانی سردار آزمون گل اول بازی و دومین گلش در جام ملت‌ها را وارد دروازه عراقی‌ها کرد اما این تازه آغاز ماجرا و دیدار مهیج، پرگل و البته پرحاشیه ایران و عراق بود؛ دیداری که هر 2 تیم 67 دقیقه بازی در جریان را انجام دادند و این مسئله در آسیا یک نوع رکورد محسوب می‌شود البته اگر اشتباه داور نبود شاید آمار بهتری هم ثبت می‌شد. تیم ملی کشورمان اواخر نیمه اول بازی، به خاطر تصمیم اشتباه و عجولانه ویلیامز، مهرداد پولادی را از دست داد و با 10 نفره شدن ایران، عراقی‌ها سوار بر بازی شده و گل مساوی را به ثمر رساندند تا بازی به وقت‌های اضافه بکشد.

30 دقیقه وقت اضافه بازی ایران و عراق 4 گل داشت که سهم هر تیم 2 گل بود و پورعلی‌گنجی و قوچان‌نژاد گل‌های دوم و سوم ایران را به ثمر رساندند. تساوی 3-3 در پایان وقت‌های اضافه به معنای ورود 2 تیم به ضیافت پنالتی‌ها بود؛ بخشی پرهیجان از فوتبال که معمولا در آن عدالت رعایت نمی‌شود و شانس نقش مهمی در تعیین برنده دارد! ضیافت پنالتی‌ها خود ماراتنی دیگر بود تا این‌که سرانجام در هشتمین پنالتی تکلیف بازی سوم مرحله یک چهارم نهایی مشخص شد و ایران با از دست دادن پنالتی آخر توسط وحید امیری بازنده میدان شد و از راهیابی به مرحله نیمه نهایی بازماند. پس از حذف شاگردان کی‌روش تحلیل و نقد دیدارهای تیم ملی و بازی ایران و عراق آغاز شد و برخی در جبهه حامیان کی‌روش و تیم ملی قرار گرفتند و برخی هم به انتقاد از سرمربی پرتغالی تیم ملی و شاگردانش پرداختند. گذشته از فضای نقد و حمایتی که برای تیم ملی و کی‌روش به وجود آمده دلایل ناکامی ایران در جام ملت‌ها را شاید بتوان در 4 بخش واکاوی کرد.

جالب این‌که بنجامین ویلیامز، داور استرالیایی که پیش از این 5 بازی تیم ملی کشورمان را در مسابقات مختلف سوت زده بود و ایران در هیچ یک از این بازی‌ها بازنده نبود اما در یکی از حساس‌ترین دیدارهای ایران اشتباه تاثیرگذاری داشت و به زعم برخی با این اشتباه مانع تقابل احتمالی ایران و استرالیا در مراحل بعدی شد!

کی‌روش و تدابیر تدافعی!

همیشه این نقد به کی‌روش وارد بوده که او تیم ملی ایران را با تدابیر تدافعی به مصاف حریفان می‌فرستد و این مسئله با توجه به پیشینه فوتبال ایران که میل به تهاجم دارد با روح آن ناسازگار است. کی‌روش هم در پاسخ منتقدانش نداشتن امکانات و تدارکات کافی را بهانه کرده و تنها راه نتیجه‌گیری تیم ملی در شرایط سخت اقتصادی و حمایتی فعلی را همین تاکتیک دفاعی خوانده بود. البته شیوه اتخاذی کی‌روش برای جام جهانی و تقابل با آرژانتین و نیجریه قابل قبول بود اما همان موقع سایت AFC ضمن تمجید از عملکرد ایران در جام جهانی به عنوان یکی از نمایندگان قاره کهن نوشت: ایران باید برای جام ملت‌ها تغییر تاکتیک دهد چراکه در آسیا با کار تدافعی دشوار است کاری از پیش ببرد! تیم ملی اگرچه مثل جام جهانی در شروع جام ملت‌ها چهره کاملا تدافعی نداشت اما آمار و ارقام بازی‌هایش با بحرین، قطر و امارات همه به سود حریفان بود و آن‌ها در مالکیت توپ بر ملی‌پوشان ما برتری داشتند. در بازی با عراق هم اگرچه ایران 3 گل زد اما 2 گل ایران روی ضربات ایستگاهی و نه حمله مستقیم به ثمر رسید. به زعم برخی فوتبال‌دوستان و کارشناسان اگر ایران با میل تهاجمی بیشتری بازی می‌کرد شاید می‌توانست کار را در همان 90 دقیقه تمام کند و کارش به شانس و اقبال پنالتی نکشد.

بنجامین ویلیامز، داور پر اشتباه!

بنجامین ویلیامز، داور استرالیایی بازی ایران و عراق که تا پیش از بازی ایران و عراق داور خوش‌یمنی برای تیم ملی بود در یکی از حساس‌ترین دیدارهای فوتبال ایران با تصمیم اشتباه و تاثیرگذارش در اخراج مهرداد پولادی به چهره‌ای منفور نزد فوتبال‌دوستان ایرانی تبدیل شد. او در تصمیمی عجولانه و اشتباه برخورد سهوی پولادی با دروازه‌بان عراق را خطا گرفت و با دادن کارت زرد دوم به پولادی در دقیقه 41 بازی باعث 10 نفره شدن ایران و برتری عراقی‌ها شد. جالب این‌که بنجامین ویلیامز، داور استرالیایی که پیش از این 5 بازی تیم ملی کشورمان را در مسابقات مختلف سوت زده بود و ایران در هیچ یک از این بازی‌ها بازنده نبود اما در یکی از حساس‌ترین دیدارهای ایران اشتباه تاثیرگذاری داشت و به زعم برخی با این اشتباه مانع تقابل احتمالی ایران و استرالیا در مراحل بعدی شد!

ایران و عراق ، تیم ملی

ایران و طلسم پنالتی‌ها!

تیم ملی کشورمان تاکنون 8 بار در مسابقات آسیایی کارش به ضربات پنالتی کشیده که فقط در 2 بار آن موفق عمل کرده و 6 بار در ضیافت پنالتی‌ها بازنده بوده است. تیم ملی ایران در مسابقات سال 84 با شکست برابر عربستان با ضربات پنالتی از راهیابی به فینال بازماند و در دیدار رده‌بندی هم در ضربات پنالتی به کویت باخت و چهارم شد. در سال 88 چین را در رده‌بندی با ضربات پنالتی شکست داد اما در نیمه نهایی مسابقات 96 دوباره در ضیافت پنالتی‌ها به عربستان باخت و از رسیدن به فینال بازماند و در دیدار رده‌بندی این بار کویت را در ضربات پنالتی شکست داد. در نیمه نهایی مسابقات 2004 برابر چین دوباره در ضربات پنالتی مغلوب شد و در سال 2007 مقابل کره جنوبی در ضربات پنالتی شکست خورد. تیم ملی دیروز هم برای هشتمین بار در مسابقات آسیایی کارش به پنالتی کشید که باز هم بازنده میدان بود. با این آمار، پنالتی را هم باید یکی از حریفان سرسخت ایران در مسابقات قاره کهن به شمار آورد! حذف تیم ملی ایران با ضربات پنالتی و عملکرد ضعیف علیرضا حقیقی در ضیافت پنالتی‌ها موجی از انتقادها و اعتراض‌ها به کارلوس کی‌روش را بابت دعوت نکردن از سیدمهدی رحمتی به راه انداخت. حقیقی که تصور می‌شد روی ضربات پنالتی‌ها واکنش خوبی نشان دهد و حداقل یک ضربه پنالتی عراقی‌ها را مهار کند ضعیف عمل کرد و باری از روی دوش تیم ملی برنداشت. به اعتقاد منتقدان کی‌روش و حقیقی، اگرچه دروازه‌بان تیم ملی در دیدارهای قبلی عملکرد خوبی داشت اما در بازی حساس با عراق کم تجربه نشان داد و اگر دروازه‌بان باتجربه و باسابقه‌ای چون رحمتی درون دروازه بود شاید نتیجه چیز دیگری می‌شد.

تکیه بر ضربات ایستگاهی

براساس آمارهایی که از لیگ‌ها و تورنمنت‌های معتبر جهان به دست آمده در فوتبال مدرن دنیا حدود 70 درصد گل‌ها روی ضربات ایستگاهی و شروع مجدد به دست می‌آید. تیم ملی کشورمان هم در بازی با عراق گل‌های دوم و سومش را با استفاده از ضربات ایستگاهی و کرنر به ثمر رساند. این‌که تیم ملی ایران با فوتبال مدرن دنیا پیش می‌رود نکته جالبی است اما این‌که فقط 3 کرنر در جریان بازی با عراق به دست آورده، نشان‌دهنده میل تهاجمی پایین تیم ملی است.

بخش ورزشی تبیان


منبع: خراسان