تبیان، دستیار زندگی
چند روزی هست که یکی از نشریات فرانسوی در حرکتی زننده و ناشایست اقدام به انتشار یک کاریکاتور از جان عالم امکان محبوبترین بنده خدا محمد مصطفی صلی الله علیه و آله کرده است. این حرکت زشت و غیر انسانی پیش از هم در اروپا سابقه داشته است یا با یک فیلم خیالی م
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سناریوی نا تمام توهین به پیامبر ما!


چند روزی هست که یکی از نشریات فرانسوی در حرکتی زننده و ناشایست اقدام به انتشار یک کاریکاتور از جان عالم امکان، محبوبترین بنده خدا محمد مصطفی صلی الله علیه و آله کرده است.


توهین

این روزها حال دنیا زیاد خوب نیست، دیگر هیچ چیز سر جای خودش نیست، هر کس برای خودش داعیه دار قانون گذاری و حد و مرز تعیین کردن است، یکی خودش را مصلحی می داند که می تواند برای خودش دادگاه تشکیل بدهد و سرهایی را روانه تیغ جلادان کند و دیگری در اعتراض به توهمات خیالی خودش چون حیوانات برهنه می شود و می چرخد.

آن یکی برای زبان درازی ها و بی ادبی هایش "آزادی بیان را " بهانه می کند و مقدسات عالم را زیر سوال می برد، آن هم در سرزمینی که خود را مدافع حقوق بشر می داند.

چند روزی هست که یکی از نشریات فرانسوی در حرکتی زننده و ناشایست اقدام به انتشار یک کاریکاتور از جان عالم امکان محبوبترین بنده خدا محمد مصطفی صلی الله علیه و آله کرده است.

این حرکت زشت و غیر انسانی پیش از این هم در اروپا سابقه داشته است یا با یک فیلم خیالی می خواهند سیمای نورانی حضرتش را خدشه دار کنند یا با مطالب و تصاویر موهن، نامش را هم می گذارند "آزادی بیان" که آن را حق مسلم بشر می دانند.

می خواهیم از این ها بپرسیم آیا اعتقاد داشتن به اصول و پایبند بودن به آن، آن هم از روی اراده و اختیار حق یک انسان نیست ؟!

آیا اگر کسی نخواست مانند شما فکر کند و نخواست تابع جهان بینی شما باشد باید به اعتقاد او که به مثابه روح و جانش می باشد توهین کرد؟ این معنای حقوق بشر و آزادی بیان است؟

چرا به پیامبر ما توهین می کنند؟

حکومت های سکولار اهمیتی نمی دهند که مقدسات و ارزش های جامعه بشری چیست، آن ها یک دین را، یک ارزش را، یک اعتقاد را وقتی باور می کنند و حمایتش می کنند که در راستای منافع آن ها باشد.

اهانت های ناتمام غرب به اسلام و پیشوایان و پیروانش ما را یاد اهانت های مشرکان مکه همان کور دلی های ابوجهل و ابولهب و ... می اندازد.

صاحبان قدرتی که تلألو اسلام دم و دستگاه پوشالی شان را بر چید و این ها در مقابل جلال و جبروت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خوار و خفیف شدند.

آیا اگر کسی نخواست مانند شما فکر کند و نخواست تابع جهان بینی شما باشد باید به اعتقاد او که به مثابه روح و جانش می باشد توهین کرد؟ این معنای حقوق بشر و آزادی بیان است؟

این اهانت ها که در این چند سال اخیر مدام در حال تکرار شدن است از دو بعد قابل بررسی است.

1. ترس از اسلام و بیداری اسلامی:

غرب نمی خواهد مسلمانان با هم متحد باشند این اتحاد برای اهداف مادی گرایانه آنان خطر دارد اگرمسلمانان متحد شوند قدرت جدیدی سر بر می آورد که جلوی این ها خواهد ایستاد بنابراین با هر ترفندی هست می خواهند شکوه این اسلام را در هم بشکنند، انقلاب ایران خاطره خوشی برای این ها نشده است. بنابراین با تحریم ایران و تطمیع کشورهای خاورمیانه و ایجاد تهدیدی به نام داعش (که به دنیا، "اسلام" معرفی اش می کنند) به دنبال نابودی اسلام هستند.

2.منحرف شدن مسلمانان از اسلام:

اگر ما مسلمانان اینقدر ضعیف و متفرق نبودیم هیچ کس جرأت نمی کرد به عقاید و ارزش هایمان توهین کند، متأسفانه ما مسلمانان سبک زندگی اسلامی و اصول اسلامی را کنار گذاشته ایم زندگی ما کوچکترین تطبیقی با دینی که از آن دم میزنیم ندارد.

دین ما شده است تجمل، و زیاده خواهی، و تفرقه، شیعه و اهل سنت به جای کنار گذاشتن اختلافات مذهبی و تلاش برای برادری و همکاری های علمی و اقتصادی، به جان هم افتاده اند. و غرب و صهیونیزم هم در این کوره می دمند و نتیجه اش می شود کشتار دسته جمعی هزاران شیعه و سنی تخریب و ویرانی بسیاری از کشورهای اسلامی، به جایی رسیده ایم که آمریکا و اسرائیل شده اند قبله آمال ما و عرب در نظر ایرانی ها موجوداتی وحشی و ویرانگرند و ایرانی ها در نظر اعراب مشرک و مجوس و ...

در لطیفه هایمان همدیگر را به سخره می گیریم و اروپاییان را مردمی فرا زمینی و رشد یافته و از نوعی دیگر.

اگر امنیت داریم قدرش را نمی دانیم، این همه ثروت و نعمت در سرزمین های اسلامی هست، این همه پتانسیل رشد اقتصادی و علمی داریم اما چون خودمان دشمن خودمان هستیم همه نعمت هایمان صرف خود زنی ها و خدمت به بیگانه می شود.

به جایی رسیده ایم که نسبت همدیگر نفرت داریم هر چیزی که رنگ و بویی از فرهنگ اسلامی و مسلمانی نداشته باشد برایمان ارزشمند است و خواهان آنیم و صحبت از اسلام و مسلمانی و وحدت برایمان کلیشه ای بیش نیست

پس یک پای این اهانت ها به مقدساتمان خودمان هستیم، اگر مجموعه ای به نام مسلمانان با هم متحد بوده و یکی از قطب های قدرتمند دنیا بودیم بساط این گستاخی ها و زبان درازی ها برای همیشه جمع می شد.

مهره گم شده عزت مسلمانان

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در همه حال بر وحدت بین مسلمانان تأکید داشتند .

قالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله: «ألْمُوْمِنُ لِلْمُوْمِنِ كَالْبُنْیانِ الْمَرْصُوصِ یَشُدُّ بَعْضُهُ بَعْضَا؛ مومن نسبت به مومن مانند بناى استوارى است كه اجزاى آن، یكدیگر را استحكام مى بخشند.» (صحیح مسلم، جلد4، ص 1999ـ نهج الفصاحه، حدیث 3103)

اما این سفارشات پیامبر اکر م صلی الله علیه و آله در زندگی ما چقدر نمود دارد، به جایی رسیده ایم که نسبت همدیگر نفرت داریم هر چیزی که رنگ و بویی از فرهنگ اسلامی و مسلمانی نداشته باشد برایمان ارزشمند است و خواهان آنیم و صحبت از اسلام و مسلمانی و وحدت برایمان کلیشه ای بیش نیست.

نباید اجازه بدهیم به جایی برسیم که دیگر این اهانت ها و گستاخی ها هم برایمان مطلوب شود که بعد از آن خودمان را هم محو خواهند کرد.

قالَ الاْءمامُ عَلِىٌّ علیه السلام: وَإنّی وَاللّهِ لَأظُنُّ أنَّ هوُلاءِ الْقَوْمَ سَیُدالُونَ مِنْكُمْ بِاجْتِماعِهِمْ عَلى باطِلِهِمْ وتَفَرُّقِكُمْ عَنْ حَقِّكُمْ وَبَمَعْصِیَتِكُمْ إمامَكُم فِی الْحَقِّ وَطاعَتِهِمْ إمامَهُمْ فِی الْباطِلِ. (نهج البلاغه، خطبه 25)... بخدا سوگند! گمان دارم اینان قدرت را از شما بگیرند، زیرا آنان بر باطلِ خویش، وحدت دارند و شما در حق خود پراكنده اید، آنان از رهبر خود در مسیر باطل اطاعت مى كنند و شما از رهبر خود در راه حق فرمان نمى برید.

فاطمه محمدی                 

کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان


مطالب مرتبط:

با اجازه وارد سبک زندگی پیامبر می شویم!

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله؛ مصلحی موفق

دعای عجیب پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای دوستان و دشمنان!

هفته وحدت یا هفته برائت

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.