تبیان، دستیار زندگی
من رئوفه اصغری هستم به همراه دوستم عسل امیر خلیلی از دبیرستان آئین روشن نور در نهمین دوره از جشنواره تبیان شرکت کرده ایم. موضوع پروژه ما زمان، از کودکی تا پیری است به راهنمایی خانم یعقوبیان و در بخش سمینار جشنواره شرکت کرده ایم....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زمان، از کودکی تا پیری

زمان، از کودکی تا پیری

تبیان: سلام. بسیار خوش آمدید به نهمین جشنواره پژوهشی دانش آموزی تبیان. لطفاً مدرسه و گروهی که با آن در این جشنواره شرکت کرده اید را معرفی کنید:

به نام خدا و با سلام. من رئوفه اصغری هستم به همراه دوستم عسل امیر خلیلی از دبیرستان آیین روشن نور در نهمین دوره از جشنواره تبیان شرکت کرده ایم. موضوع پروژه ما زمان، از کودکی تا پیری است به راهنمایی خانم یعقوبیان و در بخش سمینار جشنواره شرکت کرده ایم.

تبیان: علت این که این پروژه را برای تحقیق خود انتخاب کرده اید چه بود؟ پیشنهاد این موضوع با دبیرتان بود یا خودتان انتخاب کرده اید که در این زمینه کار کنید؟

دبیر ما چند موضوع را پیشنهاد دادند و از بین آن ها ما علاقه مند به کار در زمینه زمان و نسبیت آن بودیم و همین شد که این موضوع را انتخاب کردیم.

تبیان: کمی در رابطه با پروژه خود توضیح دهید:

نظریه نسبیت انیشتین نظریه ای پیچیده و دشوار است، بنابراین فهم آن برای عموم بسیار مشکل است. از طرفی برای ما این مهم بود که این مفهوم را در زندگی روزمره بررسی کنیم.

با ایجاد موقعیتی ویژه برای شرکت کنندگان و پرسیدن چند پرسش از آن ها، ما قوانین حاکم بر نسبیت زمان را بررسی کردیم و به نتایج جالب رسیدیم.

زمان، از کودکی تا پیری

تبیان: جالب ترین نکته ای که طی انجام پروژه خود با آن مواجه شدید چه بود؟

برای ما جالب بود که گذر زمان برای جوانان یا کودکان متفاوت بود از گذر زمان برای افراد مسن و همین طور گذر زمان برای خانم ها متفاوت است از آقایان.

تبیان: آیا برنامه خاصی از طرف مدرسه برای شما در نظر گرفته شده بود؟

بله کلاس های پژوهشی با معلم هایی برای هر رشته در نظر گرفته شده بود. زنگ های پژوهش همه موظف به شرکت در کلاس های خود بودند و پروژه ها تحت نظر معلم ها و البته مسئول پژوهش مان پیش می رفت.

تبیان: از طرف خانواده چقدر مورد حمایت بودید؟

خانواده نقش اساسی در همه زمینه های زندگی دارد. در این مورد هم تشویق کردن و یا متاسفانه حمایت نکردن خانواده ها کاملاً تاثیر گذار است. ما خوشبختانه جزو دانش آموزانی بودیم که خانواده های حامی داشتیم واین خیلی خوب است. دوست داریم همین جا از خانواده خود تشکر کنیم.

تبیان: به نظر شما برای ارتقإ سطح فرهنگ پژوهش محوری، چه کارهایی می توان انجام داد؟

جشنواره تبیان برای خود ما انگیزه ایجاد کرد و باعث شد تلاش خود را زیاد کنیم. چنانچه این جشنواره ها جدی گرفته شوند کم کم علاقه به پژوهش هم بیشتر شده و کار های پژوهشی بیشتری انجام می گیرد.

زمان، از کودکی تا پیری

تبیان: نظرتان راجع به برگزاری جشنواره ی دانش آموزی از تبیان چیست؟

غرفه ها بسیار فعال و پر شور بودند. همان طور که گفتیم این جشنواره ها برای ایجاد جایگاه واقعی پژوهش نقش مهمی دارند.

تبیان: آشنایی شما با سایت تبیان چطور است؟ آیا برای پژوهش یا دروس خود از این سایت استفاده کرده اید؟

ما امسال با سایت تبیان آشنا شدیم و برای تحقیق خود از مطالب آن استفاده کردیم. به نظر من اگر کسی از این سایت استفاده کند پر باری و مفید بودن آن را کاملا متوجه می شود.

تبیان: دانش اموزان عزیز بسیار متشکریم که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید. برای شما آینده سازان کشور عزیزمان موفقیت و سر افرازی آرزو می کنیم.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: سارا یعقوبیان

تنظیم: نسرین صادقی