تبیان، دستیار زندگی
انرژی خورشیدی یکی از پاک ترین و پایدارترین انرژی های مورد استفاده است. یکی از کاربردهای انرژی خورشیدی گرم کردن زمین می باشد...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه سرای دانش رسالت

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه سرای دانش رسالت در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

ساخت و طراحی اجاق خورشیدی و اندازه گیری دما غذا در شیب های مختلف درب اجاق خورشیدی

تبیان: سلام و وقت به خیر، لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام مدرسه شرکت کردید؟

با سلام، سوگند فرسوده هستم به همراه مبینا نوروزیان از مدرسه سرای دانش رسالت در این دوره از جشنواره های دانش آموزی تبیان شرکت کرده ایم.

تبیان: کار پژوهشی شما در چه زمینه ای است؟

انرژی خورشیدی یکی از پاک ترین و پایدارترین انرژی های مورد استفاده است. یکی از کاربردهای انرژی خورشیدی گرم کردن زمین می باشد. انرژی خورشیدی گرمای زیادی دارد و از آن گرما می توان استفاده های زیادی کرد که یکی از بهترین کاربرد آن شامل اجاق خورشیدی می باشد، که برای گرم کردن مواد غذایی به کار می رود و قابل حمل و نقل می باشد.

اجاق خورشیدی شکل گوناگون دارد، برای مثال بعضی از آن ها را به شکل جعبه درآورده اند تا بتواند گرما را به خوبی جذب کند و آن را در خود نگه دارد. در این گونه اجاق های خورشیدی دیواره های شیب داری وجود دارد که برای میزان اندازه گیری دما داخل آن درست شده است.

تبیان: مراحل کار خود را بیان کنید؟

فرضیات برای ساخت:

اگر شما از اجاق های جعبه ای خورشیدی استفاده می کنید، دوره طبخ شما با سرعت 20 دقیقه با حضور خورشید در ساعت پیش می رود. دمای 121 درجه برای طبخ هر نوع غذا مناسب است. شاید ساخت اجاق های خورشیدی با مواد گران قیمت تر راندمان آن ها را بالا ببرد، اما در کل تفاوت چندانی با نوع ارزان قیمت آن ندارد. ظرف هایی که رنگ مشکی دارند و نور را جذب می کنند و سطح براق ندارند، هنگام کار با اجاق های خورشیدی بهتر هستند.

طرز ساخت:

1-  ابتدا نوع اجاق را انتخاب کردیم که سه وجه آن را از چوب و سه وجه آن را از شیشه ساختیم.( نوع چوبی که انتخاب کردیم چوب گردو بود) سپس دو طرف چوب قابل حرکت را لولا کردیم.

2-   در این مرحله یک چوب را در زیر قرار دادیم، چوب دیگر را بر روی بدنه سمت راست چوب زیرین نصب کردیم، سپس چوب سوم را با یک آلومینیوم محکم پوشاندیم و در قسمت روبه رو با لولا قرار دادیم، به طوری که همان چوب قابلیت حرکت کردن داشته باشد و از طرف دیگر دماها و زاویه های مورد نظر را انتخاب کردیم.

3-  پس از انجام دادن تمامی مراحل توانستیم با اجاق خورشیدی آزمایش ها را در دی ماه در یک هوای آفتابی انجام دهیم و دمای غذا را در ساعات مختلف انداره گیری کنیم.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه سرای دانش رسالت در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

تبیان: از انجام این پروژه چه نتیجه ای گرفتید؟

با ساخت این دستگاه آموختیم می توان از انرژی خورشیدی استفاده کرد و این که در ساعت 13 بعدازظهر و در زاویه 35 درجه بیش ترین گرما جذب می شود.

تبیان: با تشکر از حضور شما در نهمین جشنواره تبیان و همین طور شرکت در مصاحبه ما. امیدواریم همواره در ارتقا سطح علمی و فرهنگی کشورمان موفق و پیش قدم باشید.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه حنانه

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه سماء

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه سوده

فعالیت های دانش آموزان

مهارت های پژوهش

مهارت های فنی

ویترین وسایل مورد نیاز

پروژه های دانش آموزی

انتخاب موضوع