تبیان، دستیار زندگی
متاسفانه رواج اعتیاد بین دختران از سنتی به صنعتی رفته که این امر نگران کننده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رواج مخدرهای صنعتی بین دختران

متاسفانه رواج اعتیاد بین دختران از سنتی به صنعتی رفته که این امر نگران کننده است.

فرآوری: طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
اعتیاد زنان

یک کارشناس مواد مخدر با بیان اینکه مصرف آسان، دسترسی راحت و ارزان مواد مخدر صنعتی موجب گرایش بیشتر به مصرف این مواد شده گفت: مصرف کنندگان مواد مخدر سنتی به دلیل وابستگی بیش از حد، حالت کندکنندگی این مواد روی به مصرف مواد مخدر صنعتی آورده اند.

ریشه مواد مخدر سنتی گیاهانی مانند خشخاش و شاه دانه است ولی مواد مخدر صنعتی موادی هستند که از فرمولهای شیمیایی ساخته می شوند.

سه ماده مخدر قرصهای اکس، شیشه و "ال اس دی" در تقسیم بندی مواد مخدر صنعتی قرار می گیرد اما به اشتباه ماده مخدر کراک که ریشه گیاهی تریاک دارد در سالهای اخیر جزو این دسته از مواد مخدر قرار گرفته است.

شیشه و قرصهای اکس سردمداران مواد مخدر صنعتی هستند و ماده مخدر "ال اس دی" به دلیل کمیاب بودن از رده مواد مخدر صنعتی خارج شده و کراک جایگزین آن شده است.

قیمت ارزان و دسترسی ساده دلیل گرایش به مصرف مواد صنعتی

لاغری و کشیدگی و جوان ماندن پوست در زنان و از سویی سر‌خوشی و افزایش انرژی در مردان از دلایل گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی است همچنین سادگی مصرف مواد صنعتی، در دسترس بودن و ارزانقیمت بودن این مواد مخدر نیز موجب شده تا افراد بیشتری به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی سوق پیدا کنند.

مصرف این ماده مخدر موجب بالا رفتن توانایی حرکت، احساس خستگی ناپذیری، کم اشتهایی، ضعف عضلانی، افزایش فشار و دمای خون، پرخاشگری، اختلال در قضاوت و نهایتا موجب سوء ظن نسبت به افراد می شود که این امر می تواند در ارتکاب جرائم نقش بسزایی داشته باشد

بخشی از مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی را زنان تشکیل می دهند و دلیل گرایش آنها به مصرف مواد مخدر نیز باورهای نادرست است به طوری که برخی از آنان تصور می کنند استعمال این مواد به لاغر شدنشان کمک می کند.

برخی دیگر از مصرف کنندگان این مواد نیز براین باورند که مصرف این مواد اعتیاد آور نیست در حالی که مواد مخدر صنعتی بیش از سایر مواد مخدر اعتیاد آورهستند.

بخش دیگری از مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی را رانندگان تشکیل می دهند. آنها نیز به این دلیل که تصور می کنند این مواد انرژی زا هستند به دلیل حالت سر خوشی ناشی از مصرف این مواد مخدر صنعتی رو به این مواد آورده اند تا  بتوانند در شیفتهای متوالی کار کرده و از این طریق درآمدی بیشتر کسب کنند.

مصرف این ماده مخدر موجب بالا رفتن توانایی حرکت، احساس خستگی ناپذیری، کم اشتهایی، ضعف عضلانی، افزایش فشار و دمای خون، پرخاشگری، اختلال در قضاوت و نهایتا موجب سوء ظن نسبت به افراد می شود که این امر می تواند در ارتکاب جرائم نقش بسزایی داشته باشد.

در دفعات ابتدایی مصرف مواد مخدر صنعتی فرد احساس سرخوشی می کند اما در دفعات بعدی به سرعت عوارض مصرف این مواد بیشتر می شود که برخی از آنها جبران ناپذیرند.

جوانان و گرایش به نسل تازه مخدرها

موضوعی که عمق این مساله را بیشتر می کند پایین آمدن سن مصرف مواد و گرایش نسل جوان جوامع مختلف به سمت مصرف مواد مخدر و به ویژه مخدر های صنعتی است. مصرف مخدرهای صنعتی آسیب های بسیاری را بر سلامت جسمی و روانی جوانان وارد کرده و به صورت مصرف پیوسته نیز پیامدهای جبران ناپذیری را برای مصرف کنندگان این مواد که بیشتر جوانان هستند به بار آورده، به طوری که آمارهای مرگ را در بین جوانان معتاد افزایش داده است.

افزایش جمعیت جوان هر کشور، میزان آسیب پذیری جوامع را به لحاظ سوء مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی دوچندان کرده است؛ زیرا جوانان امروزی با انگیزه کنجکاوی خود، همگرایی با روند تحولات اجتماعی، جهانی و هویت یابی و یا رهایی از فشارهای اجتماعی، فرار از مشکلات و مسوولیتها، به مصرف مواد مخدر به ویژه مواد مخدر صنعتی و شیمیایی پناه می برند. به دلیل فراگیر شدن قوانین تشدید مجازات در قبال ورود و عرضه مواد مخدر طبیعی در دنیا و گرانی و محدود شدن دسترسی به آنها، مصرف مواد مخدر صنعتی در جهان و کشور ما روبه افزایش است و ویژگی های این مخدر ها مانند محرک بودن و توهم زایی در کنار ارزانی و تبلیغاتی که برای فروش آن ها صورت می گیرد جمعیت جوان کشومان را به سوی مصرف مخدر های صنعتی گرایش داده است.

از آنجا که جوانان هر کشور به عنوان سرمایه ها و آینده سازان جامعه خود به شمار می روند، از این رو باید سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها به ویژه در جوامع در حال گذار و در مسیر توسعه به سمت و سویی باشد که با فرهنگ سازی در جهت بهره مندی از زندگی سالم همراه با ارزش های والای انسانی و اجتماعی، زمینه های شکوفایی و پیشرفت و مشارکت این نسل را در جامعه فراهم کند.

به باور کارشناسان، مهمترین باورهای اشتباه مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی؛ اعتیادآور نبودن مواد صنعتی و شیمیایی، پایین بودن آسیب های ناشی از مصرف این مواد، ایجاد انرژی مضاعف به واسطه مصرف مخدرهای صنعتی، آرامش، افزایش تمرکز و خلاقیت ناشی از مصرف مواد صنعتی هستند که سبب گرایش روز افزون جوانان به سمت این مواد می شوند.

تأثیرات مواد مخدر صنعتی بر بدن

لاغری و کشیدگی و جوان ماندن پوست در زنان و از سویی سر‌خوشی و افزایش انرژی در مردان از دلایل گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی است همچنین سادگی مصرف مواد صنعتی، در دسترس بودن و ارزانقیمت بودن این مواد مخدر نیز موجب شده تا افراد بیشتری به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی سوق پیدا کنند

استفاده بالای این مواد می تواند موجب آسیب مهلك در رگ های مغزی و در نهایت مرگ شود، همچنین خشكی دهان، افزایش سرعت تنفس، سردردهای طاقت فرسا، حالت تهوع، تعریق بیش از اندازه بدن، ترك لب ها، بزرگ شدن مردمك چشم، لرزش دست ها و انگشتان نیز از علائم مصرف و تأثیر آن بشمار می روند.

افزایش حركت های فیزیكی، نوعی حالات سرخوشی، ناآرامی، اضطراب، توهم، نشاط و دلخوشی بیش از حد، پرچانگی و تغییر ناگهانی در رفتار و گفتار و اختلال در درك و بی نظمی در وظایف كلیه و ریه از علایم مصرف بشمار می رود.

سخن آخر

بر پایه آمار موجود، بیش از سه میلیون نفر در کشور به معضل اعتیاد گرفتار هستند و البته این آماری است که از سوی مقام ها و سازمان های دست اندر کار مبارزه با مواد مخدر و مراکز نگهداری و درمان معتادان منتشر شده است. چیزی که افزون بر آمار فزاینده معتادان در کشور نگران کننده است ورود و تولید مخدرهای صنعتی نو در کشور و گرایش فراوان نسل جوان به مصرف این مواد و همچنین افزایش جرم و جنایت های افراد وابسته به مواد اعم از تولید کننده، پخش کننده و مصرف کنندگان این مواد در کشور است. روزی نیست که در رسانه ها، خبری از جرایم افراد مبتلا به شیشه و دیگر مواد مخدر به گوشمان نرسد. برای درمان و حل این مساله در کشور، باید همه دست به دست هم دهند و فرهنگ سازی مبارزه با مواد مخدر در جامعه صورت گیرد.

از آنجا که فرهنگ بنیاد و رکنی مهم در جوامع انسانی است که خود علت و معلول بسیاری از ارزش ها، باورها، رسوم و آیین ها شناخته می شود، از این رو توجه به آن یکی از بایسته های هر جامعه ای به شمار می رود. در کشور ما نیز با توجه به ارزش های والای انسانی ایرانی و اسلامی به عنوان میراثی ماندگار نباید این درخت پربار را به حال خود رها کرد. پس ضروری است که دستگاه ها و سازمان های دست اندر کار فرهنگ تلاش خود را در زمینه فرهنگ سازی در بین جوانان و نوجوانان دوچندان کنند تا این قشر آینده ساز هدف باورهای پوچ و نادرست قرار نگیرند و بتوانند در برابر پوچ گرایی و دسیسه چینی های سودجویان استوار بایستند.

از این رو رسانه ها، مدارس و دانشگاه ها باید تلاش کنند ارزش های اخلاقی، دینی و فرهنگی را تقویت کرده و آنها را مدنظر قرار دهند.


منابع : ایرنا / عصر ایران / نور نیوز

پدیده‌ای به‌نام گردشگری مواد مخدر

مواد مخدر، محرک‌های جنسی و ایدز!

قتل های عجیب مواد مخدر!