تبیان، دستیار زندگی
برنامه ورزش از نگاه 2 جمعه شب با موضوع فساد در فوتبال خبرساز شد
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حرف های سیاسی دادکان


برنامه ورزش از نگاه 2 جمعه شب با موضوع فساد در فوتبال خبرساز شد.


محمد دادکان

مسابقات فوتبال جام ملت های آسیا در آینده ای نه چندان دور آغاز می شود و تیم ملی فوتبال ایران چون همیشه یکی از تیم های مطرح در این مسابقات است. این در حالی است که انتقادات فراوان نسبت به فوتبال کشورمان شاهد هستیم.

در این بین آنچه بیش از هر چیز موجب نگرانی دلسوزان واقعی فوتبال است همانا مشکل بزرگی به نام فساد نام دارد. این مشکل که اصل و اساس فوتبال را مورد هجوم قرار داده به گونه ای است که فوتبال را به بیراهه می برد.

صحبت ها و حاشیه های فراوان باعث شد تا برنامه ورزش از نگاه مردم با دعوت از دادگان ،شاه حسینی و رسایی نایب رئیس کمیسیون اصل نود به این موضوع پرداختند.

برنامه ورزش از نگاه دو تا جایی پیش رفت که حاضرین با صحبت های مختلف خط قرمز های فراوانی را رد کردند.دادکان در مورد کارت های معافیت گفت: «من دوست دارم بحث فساد در فوتبال را باید اصلاح کرد و گفت فساد مربوط به آدم های این فوتبال و ورزش است. فوتبال کدام فساد را دارد؟ ورزش چه فسادی دارد؟ آن آدم ها باید دید که صلاحیت حضور در جایگاه های فوتبالی را دارند؟ موضوع اصلی حرف های من در خصوص افرادی است که در این بخش ورزش و فوتبال پست می گیرند.» دادکان حتی پا را فراتر گذاشت و عنوان داشت: در همه جای نظام ما فساد وجود دارد.

دادکان همچنین در خصوص مطرح شدن نام بابک زنجانی در قیاس با بازیکنان نیز گفت: «بابک زنجانی در آستین همین مسئولین این مملکت بزرگ شد اما فوتبالیست ها هنری دارند که تخصص شان است و از آستین کسی خارج نمی شوند! از طرفی اگر فدراسیونی تخلف داشته باشد، مجمع آن را مطرح می کند و رئیس آن فدراسیون باید برود.»

در این میان عاملان اصلی بروز این فساد در تلاش هستند تا به هر نحوممکن خود را مبرا از اتهام معرفی کنند. با نگاهی گذرا به انچه پیرامون فوتبالمان می گذرد به راحتی می توان سرنخ فساد را پیدا کرد.

پرداخت های کلان بی حساب و کتاب آن هم از جیب مردم، سفرهای پرتعداد و بی حاصل، جدال بر سر کسب کرسی در ارکان فوتبال، تشکیل باند و گروه برای سیطره بر فوتبال، فشارهای رسانه ای، آلوده کردن سکوهای ورزشگاه برای تحمیل خواسته های نا به حق، ایجاد فشار بین المللی بر گرده فوتبال و... از جمله عناصر اصلی این فساد است.

فساد در فوتبال بخش های مختلفی دارد که از جمله می توان به بخش های مالی،اخلاقی، فرهنگی، رسانه ای ، سیاسی، اداری، قضایی اشاره داشت.

فوتبالی که امروز با چنین فسادی روبروست در گذشته نه چندان دور با اشکال محدودتری از این فساد مواجه بود. مدیریت ناکارآمد و در کنار آن بی برنامه بودن و گاهی مدیران فساد فوتبال ما را با چنین دردسری روبرو ساخته اند و عجبا که امروز عاملان این اتفاق تلخ مدعی شده اند و به ذهن تاریخی مردم توهین می کنند.

آقایان چنان غرق در افکار خود هستند که گمان می کنند هر چه خود کرده اند عالی و مبرا از اشتباه بوده و دیگران گناهکار اصلی هستند. جالب تر این که همه مدیران و برنامه ریزان فوتبال همین جور فکر می کنند و این جماعت فوتبال ماست که باید دنبال پرتقال فروش بگردد.

در حقیقت محصول امروزی فوتبال دستپخت کسانی است که امروز با وقاحت هرچه تمامتر برایش نسخه شفا بخش می پیچند. از آن برنامه پرمخاطب تلویزیونی گرفته که متن را از فوتبال گرفت و حاشیه را قوت بخشید تا چسبیده هایی که از بیرون فوتبال آمده اند و ول کن یقه فوتبال نیستند. تاسف بار تر این که افرادی از دل فوتبال با افکار پوسیده و نخ نما چنگ بر دل و جان این فوتبال زده اند و امروز باز هم دایه مهربانتر از مادر شده اند.

در بخش رسانه ای برنامه ها و نشریاتی که عامل جنجال و فساد بوده اند و نیازی به معرفی ندارند چون اهل فن و بسیاری از مردم به خوبی ماهیت آنها را می شناسند امروز علم اصلاحات برداشته اند. غیر ورزشی هایی که از محاکم قضایی آمدند و به جای اصلاح امور هر روز سر از یک رسانه درآوردند و با بریز و بپاش برای خود اسمی دست و پا کرده اند امروز برای همه خط و نشان می کشند. و آن دیگری که ظاهرا فوتبالی است پای فوتبال ما را به تعلیق کشاند و امروز داعیه مبارزه با فساد دارد. همان کسی که با حمایت بن همام قطری ریشه جان فوتبال ما را خورد و در جهان انگشت نمایش کرد امروز چنان پز مبارزه گرفته که بیا وببین.

اگر نبود که همین حامی آقایان(بن همام قطری) از سوی فیفا به دلیل فساد با محرومیت مادام العمر از فعالیت فوتبالی محروم شد مشخص نبود که امروز اقایان فوتبال ما را به کجا برده بودند.

اگرمسئولانی که تا همین دیروز سکان فوتبال ما را در دست داشتند فراموش کرده اند ما یادمان نرفته که چگونه به پول تخصیص یافته برای اعزام خبرنگاران به جام جهانی هم رحم نکردند و آنها را در آلمان سرگردان کردند و یا در چین با زور برای بازگشت کار را به یقه گیری کشاندند.

اصلا چرا راه دور برویم آنهایی که امروز منتقد شدید فوتبال هستند مگر نه این که در رفتن فوتبال به این ورطه سهمی داشته اند؟ آنها در این سقوط خود را سهیم می دانند؟

آقایان چنان غرق در افکار خود هستند که گمان می کنند هر چه خود کرده اند عالی و مبرا از اشتباه بوده و دیگران گناهکار اصلی هستند. جالب تر این که همه مدیران و برنامه ریزان فوتبال همین جور فکر می کنند و این جماعت فوتبال ماست که باید دنبال پرتقال فروش بگردد.

به عبارتی اگر کفاشیان، دادکان، صفایی فراهانی، مصطفوی، عابدینی، نوآموز، صفی زاده،سجادی، مرتضوی و... مقصر نیستند پس چه کسی مقصر است؟

اگر دبیران کمیته های مختلف فدراسیون، دبیران کل و تئوریسین های دایمی فوتبال مقصر نیستند چه کسی مقصر است؟

خب، مگر اسامی این حضرات ثبت نشده است؟ جالب این که امروز غالبا همین افراد هستند که در قامت منتقد فوتبال ظاهر می شوند و از دل آن به دنبال کسب کرسی هستند؟

مگر نه این که شاهدیم برخی از آقایان به ظاهر کارشناس با کوبیدن یک تیم و یک نفر به فاصله ای کوتاه با گرفتن پست و سمت و پول در همان مجموعه صدایشان به کل خاموش می شود؟

راه دور نرویم! خیلی سخت نیست کنکاش پیرامون ماجراهای فوتبال. کافی است تا نشریات چند سال اخیر را برای دقایقی ورق بزنیم. اظهار نظرهای عجیب و غریب، رفتارهای متناقض افراد گویای واقعیت های بروز فساد در فوتبال ایران است. در این خصوص هم چهره افراد و عاملان این فساد چنان روشن و مشخص است که نیازی به گفتن ندارد. نکته گفتنی در این خصوص این که این عاملان با فرو بردن سر در برف نقش کبک را ایفا می کنند و گمان می کنند آفتاب پشت ابر خواهد ماند.

توصیه ما به این به ظاهر خیرخواهان فوتبال این است که شما امتحان خود را پس داده اید. بهتر است آن مقدار باقیمانده از آبرو و اعتبار خود را بردارید به گوشه ای بروید و حداقل در نقش منجی مبارزه با فساد در فوتبال را بازی نکنید. گفتنی در این باره فراوان است که آن را به زمانی دیگر موکول می کنیم.


بخش ورزشی تبیان