تبیان، دستیار زندگی
شبکه اجتماعی جدیدی شبیه به فیس بوک با نام وب سایت «سلام جهان» به عنوان یک شبکه پیشگام در عرصه شبکه های اجتماعی اسلامی با هدف ایجاد یک فضای حلال برای مسلمانان در فضای مجازی، سال ۲۰۱۵ میلادی افتتاح می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سلام جهان، یک فیس بوک اسلامی


شبکه اجتماعی جدیدی شبیه به فیس‌بوک با نام وب‌سایت «سلام جهان» به عنوان یک شبکه پیشگام در عرصه شبکه های اجتماعی اسلامی با هدف ایجاد یک فضای حلال برای مسلمانان در فضای مجازی، سال 2015 میلادی افتتاح می‌شود.

سلام جهان، یک فیس بوک اسلامی

این شبکه اجتماعی که سلام جهان (Salam World) یا فیس‌بوک اسلامی نام گرفته است هم اکنون مراحل آزمایشی خود را پشت سر می‌گذارد.

افزایش اهمیت شبکه‌های اجتماعی مجازی باعث شده که به مناسبت‌های مختلف، شبکه‌های جدیدی پایه‌گذاری شوند. در دهه های گذشته مسلمانان بسیاری از کشور ها نیز به این فکر افتاده اند که یک شبکه اجتماعی متناسب با آموزه های اسلامی طراحی کنند. اما بسیاری از این تجربه ها با شکست رو به رو شد برای مثال اولین شبکه اجتماعی اسلامی با نام Muslim.com، پس از کمتر از 6 سال از بازگشایی ورشکست و تعطیل شد. اواخر سال 2011 میلادی نیز، سایت IMHalal.com که توسط گروهی از ایرانیان ساکن هلند پایه‌گذاری شده بود و خود را "اولین موتور جستجوگر اسلامی" می‌خواند، به علت عدم استقبال بسته شد.

اما این بار قرار است یک شبکه اجتماعی به نام "سلام جهان" و با شباهت بسیار به فیس بوک راه اندازی شود. بنیانگذاران این شبکه به آینده آن امیدوار بوده و اهداف بسیاری را برای ایجاد آن برشمرده اند.

آشنایی با بنیانگذاران "سلام جهان"

طراحان سلام جهان چه کسانی هستند؟ به گفته روزنامه الشعب مصر این شبكه جدید را یك گروه از تكنسین ها و تاجران بین المللی تأسیس كرده و هدف آنان، ایجاد سیستم جدید ارائه خدمات در دنیای مجازی به مسلمانان سراسر جهان است. به گفته برخی دیگر، سرمایه‌گذاران روس و قزاق ‌بودجه راه‌اندازی این شبکه را تأمین کرده اند.

هم چنین طبق اخبار، دفتر این شبکه در ترکیه است و این شبکه که شهر استانبول را به عنوان پایگاه خود انتخاب کرده است، در بهار 2015 فعالیت‌های خود را آغاز خواهد کرد. هم چنین به گفته طراحان این سایت قرار است، سلام ورلد در سال اول فعالیت خود 50 میلیون عضو بپذیرد.

"عبدالواحد نیازوف"، رئیس هیئت مدیره سلام وورلد است که ضمن تاکید بر اینکه "salamworld.com" یک پروژه جهانی است، هدف از تاسیس این سایت را فراهم ساختن زمینه برای ایجاد ارتباط میان مسلمانان جهان عنوان کرده است.

یک شبکه اجتماعی با هدف تبلیغ سبک زندگی اسلامی

بنیانگذاران سلام ورلد قول داده‌اند که شبکه‌ای جهانی برای تبلیغ سبک زندگی اسلامی و جدید ارائه دهند و به نوشته روزنامه حریت ترکیه، مهمترین مسئله‌ای که این سایت به آن می‌پردازد، جوانان مسلمان است اما اندیشمندان و غیرمسلمانانی را که علاقه به آشنایی با دین اسلام دارند، نیز مخاطب قرار می‌دهد.

به گفته یکی از دست‌اندرکاران شبکه اجتماعی "سلام جهان" ویژگی‌های این شبکه این گونه توصیف شده است: "ما می‌خواهیم از مرزهای فرهنگی و زبانی بگذریم و دریچه‌ای به سوی جهان به روی مسلمانان و برعکس باز کنیم. ما تمام محتویات ناسالم را روی این شبکه فیلتر خواهیم کرد تا فضایی متناسب با ارزش‌های اسلامی در اختیار مخاطبانمان قرار گیرد."

سلام وورلد یك شبكه مجازی جایگزین در میان شبكه های مجازی موجود برای مسلمانان است، به گونه ای كه با استفاده از آن امكان تقویت ارزش های انسانی فراهم شده و به مثابه دروازه ای برای تحقیق و پیگیری اخبار جهانی و در واقع بانك اطلاعاتی است

یكی دیگر از دست اندركاران این شبكه گفته است که با توجه به اینكه مسلمانان با سوءتفاهات زیادی در جوامع مختلف روبه رو می شوند و حتی در كشورهای توسعه یافته و عادل نیز امكان احقاق حقوق كامل مسلمانان وجود ندارد، اهمیت راه اندازی چنین شبكه ای روشن می شود. این شبكه در واقع پل ارتباطی تمدن مسلمانان با جهان است.

"نهاد عوض" مدیر شورای روابط اسلامی آمریكا با تاكید بر اهمیت این شبكه برای مسلمانان آمریكا گفت كه 75درصد از جهان ما را نمی شناسند به گونه ای كه ده درصد از آمریكایی ها تصور می كنند كه مسلمانان ماه را پرستش می كنند  و تصویر كنونی و موجود از اسلام از سوی رسانه های بیگانه كه اغلب غربی و ضد اسلامی هستند، ساخته و پرداخته شده است. به گفته وی از آنجا كه اسلام در آمریكا توسعه زیادی داشته است و بیشتر مردم آن از اینترنت استفاده می كنند، راه اندازی شبكه مجازی برای آشنایی با اسلام، اقدامی ضروری به نظر می رسید.

سلام جهان، یک فیس بوک اسلامی

وعده ای برای داد و ستد های اسلامی در "سلام جهان"

سلام جهان داد و ستد های اقتصادی را نیز مد نظر دارد و یك پروژه فنی و جدید اسلامی است كه در صدد توسعه فرهنگ اسلامی در جهان و رواج داد و ستدهای بانكی و بازار بر اساس اصول اسلامی است.

این شبكه همچنین یك شبكه مجازی جایگزین در میان شبكه های مجازی موجود برای مسلمانان است به گونه ای كه با استفاده از آن امكان تقویت ارزش های انسانی فراهم شده و به مثابه دروازه ای برای تحقیق و پیگیری اخبار جهانی و در واقع بانك اطلاعاتی است.

به گفته "نیازوف"، رییس هیئت مدیره این شبکه، در شبکه اجتماعی "سلام وورلد"، هرگونه مطلب و یا تصویر که دارای محتوای زیان ‌بخش باشد، فیلتر خواهد شد و در چارچوب این پروژه همچنین یک پلاتفرم خرید و فروش حلال بر اساس "دینار طلایی اسلام" تشکیل خواهد شد.

واکنش‌ها به راه‌اندازی شبکه اجتماعی اسلامی

با وجود محدودیت‌های موجود، از نگاه بسیاری از صاحب‌نظران، رسانه‌ی اجتماعی اسلامی  وسیله‌ای مناسب برای حل مشکلات جوامع مسلمان است. حدود 54 درصد از جمعیت مسلمان جهان را جوانان زیر 25 سال تشکیل می‌دهند. این امر تاکیدی است بر لزوم یافتن جایگزین برای امکانات تکنولوژیکی که دنیای اسلام آن‌ها را تأیید نمی‌کند.

"فوزان احمد خان" یک فعال اجتماعی اهل کشور کانادا از طرفداران پروژه شبکه اجتماعی اسلامی است. وی درباره این پروژه گفت: "جهان اسلام تا کنون هر چه را که نمی‌فهمید تنها به باد انتقاد می‌گرفت. نکته مثبت این حرکت این است که به جای انتقاد از آن‌چه مخرب نامیده می‌شود، جایگزینی برای آن ارائه کرده‌ است."

در پایان باید اشاره کرد که ایجاد شبکه های اجتماعی با هدف تبلیغ و معرفی دین اسلام، یک ضرورت به نظر می رسد و در صورت موفقیت،‌ نتایج و بازتاب های بسیاری برای جهان اسلام در بر خواهد داشت. البته باید دید که دست اندر کاران و موسسان این شبکه تا چه حد در اهداف خود موفق خواهند بود و به چه میزان به وعده هایشان در زمینه معرفی سبک های اصیل زندگی اسلامی، عمل خواهند کرد.

فرآوری: زهرا مجدی زاده

بخش ارتباطات تبیان


منابع: همشهری آنلاین/ شفقنا

مطالب مرتبط:

تازه ترین رقیب فیس بوک