تبیان، دستیار زندگی
مهران مدیری در كارنامه 20 ساله كاری اش چه زمانی كه در تلویزیون حضور داشت و چه زمانی كه برای شبكه نمایش خانگی سریال میساخت در با حواشی ریز و درشت زیادی روبه رو بود. انتقادهای فراوانی كه گهگاه تلویزیون در مقابل آنها از او حمایت می كرد و گهگاه، دستور قطع یا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همه حواشی مهران مدیری


مهران مدیری در كارنامه 20 ساله كاری‌اش چه زمانی كه در تلویزیون حضور داشت و چه زمانی كه برای شبكه نمایش خانگی سریال میساخت در با حواشی ریز و درشت زیادی روبه‌رو بود. انتقادهای فراوانی كه گهگاه تلویزیون در مقابل آنها از او حمایت می‌كرد و گهگاه، دستور قطع یا حذفش را صادر می‌كرد

همه حواشی مهران مدیری

ماجرای حواشی اطاق عمل چیست؟

ابتدا از بهانه «اطاق عمل» شروع می كنیم: « شنیده‌ها حاکی از آن است که مضمون تند و تیز سریال «اطاق عمل» و انتقادات آن از عملکرد برخی پزشکان که از قضا با داغ شدن مبحث زیرمیزی گرفتن پزشکان و منازعات رسانه‌ای وزیر بهداشت با برخی از اعضای جامعه‌ پزشکی نیز همزمان شده، به شایعات پیرامون توقف این سریال و تردید مسئولان سیما برای پخش آن بیش از پیش دامن زده است.از طرفی، تداوم حواشی و اعتراضات برخی از اعضای جامعه‌ پزشکی به برنامه‌ چند هفته‌ پیش «ثریا» با موضوع بحث بهداشت و درمان که رویکرد انتقادی داشت، نگرانی مدیران تازه منصوب شده‌ سیما برای پخش این سریال را دو چندان کرده است. به ویژه آنکه حافظه‌ تاریخی سینما و تلویزیون ایران نشان می‌دهد که جامعه‌ پزشکی کشور نسبت به انتقادات رسانه‌ای، چندان گشاده‌روی نیست که نمونه‌ آن را می‌توان در ماجرای اکران فیلم «خانه‌ای روی آب» مشاهده کرد.»

ظاهرا ماجرا از این قرار است كه اندازه مشكلات، در حد تحلیل بالا نیست و مدیری و تیمش با لحاظ همه حساسیت ها سراغ «اطاق عمل» رفته اند. نكته دیگری كه دستگیرمان شد این كه سریال چند روزی تعطیل است تا برخی متن ها بازنویسی شود و دوباره كار كلید بخورد.

ساعت خوش

اینجا اعتراض خاصی مطرح نبود و درواقع می‌شود گفت كه خود تلویزیون تصمیم گرفت مقابل پدیده «ساخت خوش» بایستد. تبدیل شدن بازیگران جوان «ساعت خوش» به ستاره‌های تلویزیون، چندان در آن برهه زمانی خوشایند مدیران تلویزیون نبود. رضا عطاران همین یكی دوسال قبل در مصاحبه‌ای گفته بود آن زمان آنقدر این بازیگران موردتوجه بوده‌اند كه از طرف كارگردان‌های مطرحی مثل بهرام بیضایی بازی كنند و یك جورهایی در اوج، متوقف‌شان كرده‌اند.

بعد از انتقادهای متعدد از جناح‌های مختلف، مدیر گروه فیلم و سریال شبكه سه، اعلام كرد كه توجه به كیفیت و عدم تكرار یك برنامه و كشدار شدن آن، سیاست اصلی تلویزیون است و برای همین هم پخش «شبهای برره» ادامه پیدا نمی كند. یكی دیگر از مدیران هم علت قطع این مجموعه را افت در مضمون و تکراری شدن آن عنوان كرد

همگی به خاطر داریم كه «ساعت خوش» در اوج، یك مرتبه به پایان رسید. این تصمیم اتفاقی برای خود بازیگران هم عجیب بوده. عطاران تعریف كرده كه بدون اطلاع قبلی به آنها گفته‌اند باید برنامه را قطع كنند؛ آنهم بدون دلیل!

«ساعت خوش» هیچ وقت ساخته نشد و هركدام از بازیگرانش از یك سال و نیم تا سه سال ممنوع‌التصویر شدند. بعد از آنهم اجازه نداشتند دو سه نفری باهم در یك سریال بازی كنند. آنقدر این مسئله برایشان بزرگ بوده كه تا سالیان سال فكر می‌كرده‌اند كه هیچ وقت نباید كنار هم بازی كنند.

نقطه چین

هم زمان با اعتراض نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس ششم به رد صلاحیت نمایندگان این جناح در انتخابات مجلس، مدیری در نقطه‌چین سر شوخی را با این مسئله باز كرد. قصه از این قرار بود كه کاسبی تصمیم می‌گیرد جزو هیأت مدیره صنف خودش باشد اما بعد از ثبت نام صلاحیتش از طرف اتحادیه رد می‌شود و این فرد به همراه دوستانش تحصن می‌كند. آنها جلوی چشم خبرنگاران به خودشان سرم وصل می‌كنند اما وقتی كسی نیست یواشكی غذا می‌خورند. این مسئله با انتقاد شدید برخی نمایندگان از جمله داوود سلیمانی، ناصر قوامی، محسن آرمین و ... مواجه شد. این نمایندگان نمایش این طنز را اهانت به نمایندگان اصلاح طلب عنوان كردند.

این انتقاد چون به طور كلی با سیاست‌های صداوسیما هم راستا نبود چندان از طرف آنها جدی گرفته نشد و تلویزیون اینجا كاملا پشت مدیری ایستاد. حتی در جاهایی هم به این نكته اشاره شد كه یك طنز تلویزیونی که مربوط به مشکلات صنفی یک قشر جامعه است چه ارتباطی با نمایندگان مجلس دارد!

هیچ مشكلی برای ادامه پخش «نقطه چین» پیش نیامد و سریال ادامه پیدا كرد.

همه حواشی مهران مدیری

شب‌های برره

درباره شبهای برره، اعتراضها از جنبه‌های مختلف وارد بود. از یك طرف برخی اعتراض داشتند كه سریال از كلماتی كه بدآموزی دارد به همراه ایما و اشاره‌های جنسی غیرمعمول، استفاده می‌كند. از طرف دیگر برخی اهالی «فسا» نسبت به استفاده از این نام در سریال اعتراض كرده بودند و ...

بعد از انتقادهای متعدد از جناح‌های مختلف، محمدرضا تختشید، مدیر گروه فیلم و سریال شبكه سه، اعلام كرد كه توجه به كیفیت و عدم تكرار یك برنامه و كشدار شدن آن، سیاست اصلی تلویزیون است و برای همین هم پخش «شبهای برره» ادامه پیدا نمیكند. یكی دیگر از مدیران هم علت قطع این مجموعه را افت در مضمون و تکراری شدن آن عنوان كرد و خلاصه تصمیم تلویزیون برآن شد كه برره دیگر ادامه پیدا نكند.

بعد از پخش 90 قسمت از سریال درحالی كه اعلام شده بود بعد از پایان محرم و ماه صفر، پخش ان ادامه پیدا می‌كند و تلویزیون با عوامل، قرارداد 135 قسمتی بسته اما عملا چنین اتفاقی نیفتاد.

مرد هزار چهره

مدیری در «مرد هزار چهره» با خیلی ها شوخی کرد و خب در این بین خیلی ها هم به او معترض شدند. اولین اعتراض از اداره ثبت احوال فارس بود. مسئول روابط عمومی ثبت احوال فارس در نامه‌ای اعتراضی اعلام كرده بود كه «مرد هزار چهره اینطور القاء می کرد که شخصیت اصلی داستان که کارمند ثبت احوال بوده، یک خلافکار حرفه‌ای است. بقیه داستان هم نشان می‌داد که ثبت احوال شیراز یک جای درهم و مضمحل و فشل است؛ در حالی که بایگانی اسناد خیلی مهم است؛ اگر یک برگ جابه‌جا شود خیلی مهم است». شوخی با «چ» هم از طرف روشنفکرها و جمع شاعران با انتقادات زیادی روبه رو شد. از طرف دیگر لیدرهای پرسپولیس هم برای اینكه در سریال، شخصیت‌شان زیر سوال رفته معترض شدند.

هیچكدام از این اعتراض‌ها باعث نشد جلوی پخش این سریال گرفته شود. درواقع می‌شود گفت كه تلویزیون اینبار كاملا همه جانبه پشت این سریال ایستاد و حتی اجازه داد كه «مرد دوهزار چهره» هم برای نوروز سال بعدش ساخته شود.

پخش سریال ادامه پیدا كرد و به فصل دوم رسید.

همه حواشی مهران مدیری

قهوه تلخ

«قهوه تلخ» با اینكه در تلویزیون روی آنتن نرفت و به هتك حرمت و زیر سوال بردن شخصیت‌های مختلف با پول بیت‌المال متهم نشد اما باز هم هدف انتقادهای بسیاری قرار گرفت. از اعتراض نوادگان مخبر‌الدوله گرفته تا حامیان حیوانات و ... همگی به نحوی انتقادشان ر ا به سریال نشان دادند. انتقاد از شخصیت پردازی امیرحسین رستمی در مجموعه نوزدهم هم یكی دیگر حواشی پیش روی مدیری بود. وزارت ارشاد به این مجموعه مجوز نداد چون معتقد بود نقش رستمی شباهت زیادی به یكی از مقامات ارشد دولت دارد! بیشترین انتقادها زمانی پیش آمد كه سه قسمت پایانی سریال به بازار نیامد و هیچ وقت به دست مردم نرسید. اینجا بود كه بیشترین اتهامات به مدیری وارد شد و بدون اینكه عملا تقصیركار باشد، متهم اصلی این پروژه نیمه كاره شناخته شد.

بعد از نیمه كاره رها شدن «قهوه تلخ» مدیری برای اعاده حیثیت، سریال «ویلای من» را ساخت؛ سریالی كه شباهتی به كارهای قبلی او نداشت و حتی وزنه‌ای قابل قبول در كارنامه مدیری به حساب نمی‌آمد. او قبل از توزیع «ویلای من» مقابل دوربین قرار گرفت و از مخاطبانش عذرخواهی كرد.

قسمت‌های باقیمانده «قهوه تلخ» هیچوقت به بازار نیامد.

بمب خنده

چند قسمت از توزیع «قهوه تلخ» نگذشته بود كه كلیپ «بمب خنده» بعد از انتشار در فضای مجازی، در قالب سی‌دی‌هایی با امضای مدیری به بازار آمد؛ كلیپی كه با برنامه‌های شبكه‌های ماهواره‌ای و ابتذالشان شوخی می‌كرد. این كلیپ كه خود مدیری در انتشارش دستی نداشت، یك مرتبه به بحث روز رسانه‌ها تبدیل شد و در شبكه‌های ماهواره‌ای مثل بمب صدا كرد. شهرام همایون، گرداننده یکی از این شبکههای ماهوارهای، مهران مدیری را به تمسخر خود متهم کرد و نسبت به آن واکنش نشان داد.

مدیری خیلی زود نسبت به این كلیپ واكنش نشان داد و در یادداشتی نوشت كه نمی‌داند این سی‌دی چطور به بیرون راه پیدا کرده، به شبکه قاچاق رسیده و با این سرعت توانسته‌اند برای آن جلد بسازند، اسم بگذارند و حتی امضاییش در «قهوه تلخ» را پشت آن چاپ کنند. او تاكرد كرد كه این موضوع را پیگیری میكند.

مدیری توضیح داده بود كه قبل از «مرد دوهزار چهره» طراحی چند سی‌دی برای تولید در شبکه نمایش خانگی را شروع کرده که یکی از آنها موضوع ماهواره بود. این مسائل باعث شد كه بقیه آنها هیچ وقت به بازار نیاید.

فرآوری: منیژه خسروی

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منابع: هفت راه / کافه سینما / هفت صبح

مطالب مرتبط:

دفاع از مهران مدیری