تبیان، دستیار زندگی
حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری تاکید کرد: ما زنجیر غلط ظالمانه تحریم را پاره می کنیم و این تحریم ها را از پیش پای ملت ایران برمی داریم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتقاد رئیس جمهور از 12 سال گذشته


حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری تاکید کرد: ما زنجیر غلط ظالمانه تحریم را پاره می کنیم و این تحریم ها را از پیش پای ملت ایران برمی داریم.

رییس جمهور تصریح کرد: به حول و قوه الهی تحریم‌ها را از پیش پای مردم برمی‌داریم، البته ممکن است عده‌ای خوششان نیاید، آنها تعداد کمی را تشکیل می‌دهد چون می‌خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و از این که آب صاف شود ناراحتند.

روحانی در نشست بانک مرکزی

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در پنجاه و چهارمین مجمع سالیانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که اکثریت قاطع ملت به دنبال این هستند که زنجیره غلط و ظالمانه تحریم‌ها را پاره کنند، اظهارکرد: دنیا چاره‌ای ندارد، جز این که با جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره بنشیند و راه‌های دیگر غلط است و آنها تجربه کردند و اگر دوباره امتحان کنند ضرر بیشتری خواهند کرد.

وی با تاکید بر این که فعالیت‌های ما در زمینه‌ی هسته‌ای شفاف، صحیح، و قانونی بوده و است خاطر نشان کرد: در دنیا مذاکره منطقی و حساب شده می‌کنیم و بالاخره روزی کل مذاکرات ما پخش خواهد شد که با چه سختی و قدرت و استعداد و منطقی در این زمینه تلاش شده است.

روحانی با بیان این‌که من به مذاکره کنندگان خودمان صد در صد اعتماد فنی، علمی و حقوقی دارم، گفت: تیم مذاکره کننده‌ی ما کارکشته است . پس مردم هم کاملا اعتماد داشته باشند؛ چرا که راه ما راه درست است و این راه را پیش می‌رویم. اما باید حواسمان باشد چطور راه را طی می‌کنیم.

رییس جمهور با اشاره به این‌که عده‌ای در 12 سال گذشته سنگی را به چاه انداخته‌اند گفت: امروز عده‌ای به ما می‌گویند زود باشید و عده‌ای می‌گویند این کار را رها کنید. که ما به حرف هیچ کدام گوش نمی‌دهیم و آرام و آرام و حساب شده کار خود را ادامه خواهیم داد. چون هم طناب و هم راه و هم زور بیرون آوردن این سنگ را از چاه داریم.

روحانی در بخشی از سخنان خود با گرامی داشت روزهای این هفته و هفته پیش رو از جمله اربعین حسینی، رحلت پیامبر (ص) ، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و علی ابن موسی الرضا (ع) گفت: خوشحالم که در 24 آذرماه امسال یعنی 1 سال و 6 ماه بعد از 24 خرداد 92 روز حماسه ملی مردم عزیز ایران در مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارش سال 92 را شنیدم و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

رییس جمهور با اشاره به این‌که عده‌ای در 12 سال گذشته سنگی را به چاه انداخته‌اند گفت: امروز عده‌ای به ما می‌گویند زود باشید و عده‌ای می‌گویند این کار را رها کنید. که ما به حرف هیچ کدام گوش نمی‌دهیم و آرام و آرام و حساب شده کار خود را ادامه خواهیم داد. چون هم طناب و هم راه و هم زور بیرون آوردن این سنگ را از چاه داریم

وی با بیان این که از رئیس کل بانک مرکزی، معاونان، کارشناسان و همه‌ی کارکنان زحمت‌کش این اداره که بار اصلی را برای ساماندهی اقتصاد کشور بر دوش دارند تشکر می‌کنم، افزود: در طول یک و نیم سال گذشته کار بزرگی در بخش اقتصادی ، مالی و پولی انجام شده است که بانک مرکزی سهم بسزایی در سازمان دهی این امر به عهده داشته است.

وی با اشاره به این که بانک مرکزی وظایف فراوانی دارد و مهمترین رسالت آن در قدم اول کنترل تورم است، خاطرنشان کرد:‌ مهم است که بدانیم با ابزاری مثل بانک چگونه رفتار کنیم و از آن بهره بگیریم چون اصولا هدف نهایی بانک‌ها خدمات به مردم است که بهتر است عمده خدمات در بخش تولید باشد.

وی با اشاره به وظیفه‌ی بانک‌ها در جابجایی پول‌ها تصریح کرد: کم کم مردم می‌خواهند با موبایل کارهای بانکی خود را انجام دهند از جمله فعالیت‌های روزمره و اقتصادی‌شان، چرا که از نظر وقت به صرف مردم خواهد بود و به سرعت و دقت اقتصاد هم کمک می‌کند. همچنین از لحاظ آلودگی هوا و مصرف سوخت نیز به نفع کشور است.

وی با اشاره به اهمیت شکل‌گیری دولت الکترونیک بخصوص در حوزه ی بانک‌ها گفت: شب گذشته بانک مرکزی گزارش امیدوارکننده‌ای به دولت داد که تلاش می‌کند همپای دنیا از فناوری‌های روز برای بانک‌های کشور استفاده کند.

روحانی در نشست بانک مرکزی

وی با تاکید بر این که بانک‌ها باید مورد اعتماد مردم باشند خاطر نشان کرد: امروز بانک‌ها مورد اعتماد مردم هستند و مردم سرمایه‌ی زندگی و پس اندازشان را جایی می‌گذارند که به آن اعتماد دارند. البته باید بدانیم که اموال مردم در حساب‌های بانکی جزو اسرار زندگی‌شان است. مانند یک پزشک که باید اسرار بیمارش را نزد خود نگه دارد اسرار مالی مردم نیز باید نزد بانک‌ها بماند و افشا نشود.

وی با تاکید بر این که اعتماد و دقت و سرعت عمل اساس کار بانک‌هاست اظهار کرد: باید کاری کنیم مردم از لحاظ دینی در مذاهب مختلف بتوانند راحت پولشان را نزد بانک‌ها بگذارند و دلشان قرص باشد که فعالیت‌های انجام شده در بانک بر اساس مقررات دینی است.

روحانی با اشاره به این که یکی از مقامات بلند پایه‌ی ترکیه می‌گفت که مهمترین بانک‌ها در این کشور بانک‌های اسلامی هستند، تصریح کرد: این مقام ترک می‌گفت بیشتر مردم پولشان را در بانک‌های اسلامی پس از انداز می‌کنند و بیش از 40 میلیارد دلار پول مردم در این بانک‌ها است و حتی مردم معتقدند پولشان در این بانک‌ها برکت بیشتری دارد و فعالان اقتصادی قراردادهای خود را با این بانک‌ها می‌بندند.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این که از مجلس اول قانون بدون ربا و بانکداری اسلامی تصویب شد و بانک‌های ما بر اساس قواعد اسلامی کار می‌کنند خاطر نشان کرد: خوب است در برخی از استان‌ها که حساسیت ویژه ای دارند شعباتی شکل بگیرد که دقیق‌تر وروشن‌تر و شفاف‌تر بر اساس بانک‌داری اسلامی کار کنند.

وی با اشاره به این که ربا در اسلام کیفر بالایی دارد گفت: لحن قرآن در زمینه ی ربا بسیار تند است.

وی با تاکید بر این که بانک مرکزی باید نسبت به تعداد بانک‌ها و شعبات آن نظارت کند افزود: معیار دنیا برای تعداد بانک در کشور چه اندازه است؟ و در ده سال اخیر در دنیا چند بانک تاسیس شده است و این تعداد در کشور ما چقدر بوده است؟

روحانی تاکید کرد:‌ به جای صرف پول برای تاسیس شعب مجلل بهتر است این پول را در تولید استفاده کنیم و بانک‌های دولتی هم سرمایه‌شان را به پول تبدیل کرده و در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند که این کار به نفع کشور است.

بخش سیاست تبیان


منبع : خبرانلاین