تبیان، دستیار زندگی
انگار موضوع مبارزه با بدحجابی فصلی شده و همه بهار و تابستان را فصل مبارزه با بدپوششی می دانند. این تصور غلط یک بار برای همیشه باید از بین برود و مبارزه با معضل بدپوششی در تمام فصول سال به اجرا درآید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بدپوششی زمستانی!

انگار موضوع مبارزه با بدحجابی فصلی شده و همه بهار و تابستان را فصل مبارزه با بدپوششی می‌دانند. این تصور غلط یک بار برای همیشه باید از بین برود و مبارزه با معضل بدپوششی در تمام فصول سال به اجرا درآید.

فرآوری: هانیه اخباریه - بخش اجتماعی تبیان
بدحجابی زمستان

این روزها دوباره خیابان‌های شهر به نمایشگاه مد و آرایش تبدیل شده است و مردم از این وضعیت ناراحت و نگران هستند. البته این روزها هوای تهران خیلی هم زمستانی و سرد نشده است اما بدحجاب‌ها با خیال راحت در خیابان‌ها جولان می‌دهند و ارزش‌ها و اصول اخلاقی و اسلامی را به تمسخر می‌گیرند.

حفظ و تقویت حجاب یکی از خواسته‌های به حق مردم پس از انقلاب اسلامی است. پس از سال‌های پیروزی انقلاب موضوع حجاب اسلامی و بدحجابی یکی از مباحث مهم و اساسی در حوزه مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بوده است.

آیا نیروی انتظامی به بخشی از مهمترین وظایف خود عمل کرده است؟

آیا ناجا به توصیه مهم مقام عظمای ولایت درباره یکی از "مهم‌ترین وظایف " خویش به‌نحو مطلوب عمل خواهد کرد؟ این سوالی است که ناجا باید پیش از پاسخی که افکار عمومی به آن می‌دهند، پاسخ آن را آماده کند.

رئیس پلیس امنیت اخلاقی ناجا در پاسخ به این سئوال که آیا با نزدیک شدن به فصل زمستان برخوردها و فعالیت گشت امنیت اخلاقی کاهش می یابد یا خیر، برخورد با خودنمایی و هنجارشکنی را وظیفه جاری این پلیس دانست و گفت: عفاف و حجاب در جامعه تعریف شده و ممکن است لباسی دارای پوشیدگی باشد اما مایه تبرج و خودنمایی بوده و عفت عمومی را مورد هدف قرار دهد

مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با فرماندهان و مسئولان ناجا در خلال بیانات خود، صحبت مهمی را پیرامون بحث امنیت اخلاقی جامعه مطرح کردند که باید آن را شاه‎بیت فصل جدید مأموریت‌های سازمانی نیروی انتظامی دانست.

ایشان در بخشی از بیانات خود تأکید کردند که تأمین امنیت، به‌ویژه امنیت اخلاقی و روانی جامعه یکی از مهمترین وظایف نیروی انتظامی است.

این نکته مهم در بیان معظم‌له در حالی صورت می‌گیرد که طی هفته‌های اخیر و شاید سال‌های اخیر! نیز شاهد اتفاقات بد و در ادامه انتقادات تندی پیرامون بحث بدحجابی در کشور بوده‌ایم.

برخوردهای فصلی نیروی انتظامی با بدحجابی

به گزارش پایگاه خبری پلیس، سرهنگ محمد مسعود زاهدیان با اشاره به فعالیت پررنگ گشت‌های امنیت اخلاقی در سطح جامعه، اظهار داشت: افراد بد پوششی که ضوابط عمومی عفاف و حجاب را در جامعه رعایت نمی‌کنند از طریق واحدهای پلیس امنیت اخلاقی مورد پیگرد قرار گرفته و برخوردهای مشاوره‌ای و آموزشی با آنان می شود.

وی با اشاره به اینکه اقدامات پلیس امنیت اخلاقی، دفاعی و ایجابی است، افزود: این پلیس به دنبال حفظ اصالت فرهنگی و اجتماعی متناسب با خواست عمومی جامعه ایرانی و تحکیم آنها است.

رئیس پلیس امنیت اخلاقی ناجا در پاسخ به این سئوال که آیا با نزدیک شدن به فصل زمستان برخوردها و فعالیت گشت امنیت اخلاقی کاهش می یابد یا خیر، برخورد با خودنمایی و هنجارشکنی را وظیفه جاری این پلیس دانست و گفت: عفاف و حجاب در جامعه تعریف شده و ممکن است لباسی دارای پوشیدگی باشد اما مایه تبرج و خودنمایی بوده و عفت عمومی را مورد هدف قرار دهد.

به گفته زاهدیان، مصادیق حجاب که مورد پذیرش ضوابط شرعی و عرفی است، مشخص بوده و افراد نباید با لباس های بدن نما عفت عمومی را جریحه دار کنند که در این صورت مورد پیگرد قرار می گیرند.

این مقام انتظامی با اشاره به مصادیق بدپوششی و برخورد پلیس امنیت اخلاقی با بدپوششان در زمستان 93 گفت: بطور حتم کلاه حجاب کاملی برای بانوان محسوب نمی شود و با استفاده کنندگان مانتوهای کوتاه، تنگ و منقوش به تصاویر نامأنوس با فرهنگ ایرانی و ساپورت های بدن نما و منقش به طرح های مبتذل برخورد شده و در صورت مواجهه گشت های پلیس، این افراد برای اصلاح وضع ظاهری خود به مقرهای تعیین شده، هدایت می شوند.

بگیر و ببندهای نیروی انتظامی

شاید عده‌ای معتقد باشند با بگیر و ببندهای نیروی انتظامی در خیابان‌ها شهر، "سالم " نمی‌شود اما می‌توان ادعا کرد که حداقل با این کار، چهره شهر را که می‌توان "پاک " کرد، چهره‌ای که به‏واسطه حضور مستمر این عروسک‌های خیمه‌شب‌‌بازی، تداعی ‌کننده جامعه‌ای منحرف شده است، جامعه‌ای با حراج‌کنندگان هرروزه "عفت " و چشم‌هایی هرزه در جستجوی "شکار ".

به گفته زاهدیان، مصادیق حجاب که مورد پذیرش ضوابط شرعی و عرفی است، مشخص بوده و افراد نباید با لباس های بدن نما عفت عمومی را جریحه دار کنند که در این صورت مورد پیگرد قرار می گیرند

فرهنگ‌سازی برای مقابله با بی‎‌بندوباری‌های خیابانی راه‌حلی است که بارها و بارها شعار گوش‌نوازی برای تک تک ما بوده است التیامی که در مرحله عمل، وظیفه آن را مهد کودک به خانواده می‌سپارد، خانواده به مدرسه، مدرسه به دانشگاه، دانشگاه به جامعه و در نهایت مسئولان در جستجوی مقصر بین سایر دستگاه‌ها. این همان پروسه تکراری کار فرهنگی است.

از کودکی در فرهنگ ما "پلیس " واژه آرام‎بخش گم‌شدن‌های ما بوده است. این روزها همان "آقای پلیسی " که گریه‌های کودکی ما را بند می‌آورد می‌تواند تأمین‌کننده امنیت بزرگسالی ما هم باشد.

خانواده‌های سالم ایرانی این روزها از نیروی انتظامی انتظار دارند جدای از اینکه فرزند گمشده‌شان در خیابان را برایشان به ارمغان می‌آورد، نگذارد فرزندشان در هیاهوهای ضداسلامی‌ در جامعه گم شود، گم‌شدنی که بسیار سنگین‌تر از گم‌شدن‌های دوران کودکی است. گم‌شدن در ویترین لباس‌فروشی‌هایی که هیچ حدی از لباس اسلامی در آن‌ها رعایت نشده است، گم‌شدن در پارک‌هایی که شاهد صحنه‌هایی از روابط دختر و پسرهای نامحرمی است که حرکات آن‌ها را هیچ‌گاه از سوی پدر و مادر خود هم ندیده است، گم‌شدن در تاکسی‌هایی که تبدیل به حریم شخصی عده‌ای شده است، گم‌شدن در رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌هایی که پیشنهاد فضای صمیمی‌تری را به مشتری‌های خود می‌دهند، گم‌شدن در بی‌هویتی‌ها و . . . .


منابع: فارس-تابناک