تبیان، دستیار زندگی
« مادر بزرگت رو از این جا ببر!» مجموعه داستان طنزی است از نویسنده امریکایی معاصر که با گزینش و انتخاب مترجم عرضه شده است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : فاطمه شفیعی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مادر بزرگت رو از این‌جا ببر!

« مادر بزرگت رو از این جا ببر!» مجموعه داستان طنزی است از نویسنده امریکایی معاصر که با گزینش و انتخاب مترجم عرضه شده است.

فاطمه شفیعی -بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
مادر بزرگت رو از این‌جا ببر!

مادربزگت رو از این جا بر!. دیوید سداریس. نشر زاوش. چاپ سوم. تهران: 1392. 2000 نسخه.150 صفحه. قیمت: 7500 تومان.

«من و لوییس شش ماه با هم دوست بودیم که ناگهان دوستی مان تبدیل شد به رقابت. تا قبل از آن عین خیالمان نبود کدام مان نمره بهتری می گیریم یا پول بیشتری خرج می کنیم. هر کدام ویژگی خاص خودمان را داشتیم. قاعدتا هر کدام باید به دیگری به خاطر توانایی هایش احترام می گذاشتیم. اعتماد به نفس ترسناک و بیش از حدش به او اجازه می داد تا با یک کلاه گیس فرفری در مدرسه رژه برود و من هم صد در صد حمایتش می کردم. »[1]

درباره کتاب

مادر بزرگت رو از این جا ببر! مجموعه داستان کوتاه از نویسنده امریکایی است که با زبانی طنز به بیان بخشی از اتفاقاتی می پردازد که در گذشته تجربه شده اند.

داستان های این مجموعه داستان های کمیکی هستند که عمدتا درباره خانواده نویسنده نوشته شده است. این موضوع به خصوص در داستان مادربزرگت رو از این جا ببر مشهود است.

دیوید سداریس که با داستان های کوتاهش به شهرت رسیده است، یکی از مشهور ترین نویسندگان طنز امریکا است که در سال های اخیر کتاب هایش از فروش فوق العاده ای برخوردار بوده اند. وی در این آثار به تفسیر مسائل اجتماع می پردازد. سداریس موضوعات داستان های کوتاهش را از زندگی شخصی اش برداشت می کند و ماهیتی فکاهی و طعنه آمیز به آنها می بخشد.

دیوید سداریس که با داستان های کوتاهش به شهرت رسیده است، یکی از مشهور ترین نویسندگان طنز امریکا است که در سال های اخیر کتاب هایش از فروش فوق العاده ای برخوردار بوده اند. وی در این آثار به تفسیر مسائل اجتماع می پردازد. سداریس موضوعات داستان های کوتاهش را از زندگی شخصی اش برداشت می کند و ماهیتی فکاهی و طعنه آمیز به آنها می بخشد. مسائل مورد بحث وی زندگی خانوادگی، بزرگ شدن در خانواده ای از طبقه متوسط در حومه شهر به خصوص شهر رالی، پیشینه فرهنگ یونانی، مشاغل مختلف، تحصیل و مواد مخدر است. وی عمدتا از تجربه زندگی در کشورهای فرانسه و انگلستان می نویسد.

پیشینه فرهنگ یونانی از این جهت مورد توجه سداریس است که از طرف پدری تباری یونانی دارد.

داستان طاعون تیک، پسر بچه ای را روایت می کند که صرفا فرامینی را اجرا می کند که از مغزش صادر می شود. این فرامین یک لحظه پسرک را رها نمی کند و دگمه ای برای خاموش کردنش نیست. دستوراتی عجیب مثل لیس زدن کلید چراغ های کلاس درس، فشار دادن دماغ به در یخچال و کوبیدن پاشنه کفش به پیشانی، کارهایی است که این پسر نمی تواند از شرش رها شود.

داستان مادر بزرگت رو از این جا ببر! زندگی مادربزرگ پدری نویسنده است. این پیرزن که در یک آپارتمان بسیار کوچک زندگی می کند بعد از سال ها زندگی در انگلستان هنوز نمی تواند خوب انگلیسی حرف بزند. او به دلیل شکستن لگن اش وارد زندگی عروس اش می شود و از آنجایی که روابط خوبی با عروس اش ندارد سایه همدیگر را با تیر می زنند.

در داستان دینا نویسنده سیستم آموزش رسمی را در مقابل سبک زندگی و سیستم آموزش سنتی قرار می دهد.

در داستان یک کار آگاه واقعی، مادر و خواهری را روایت می کند که به سریال های تلویزیونی علاقه دارند و از میان آنها تنها سریال های پلیسی را نگاه می کنند.

داستان های این مجموعه با زبانی بسیار عامیانه و راحت نوشته شده است. انگار نویسنده همین جا در کنار شما ایستاده و دارد ماجرایی که همین امروز صبح برایش اتفاق افتاده را روایت می کند. دغدغه های زندگی، روزمرگی، مشکلات شخصیتی و گرفتاری های زندگی مدرن همه در موقعیت هایی طعنه آمیز روایت می شود. در بیشتر داستان های کوتاه از عنصر غافل گیری استفاده شده است. شخصیت هایی با تیک های عجیب و غریب یا با اخلاق های غیر نرمشان باعث خنده می شوند.

پیشینه نویسنده

این کتاب مجموعه ای است منتخب از داستان های سداریس که پیمان خاکسار گردآوری و ترجمه کرده است. سدرایس نویسنده ای ست که به تازگی در ایران معرفی شده است. مترجم در ابتدای کتاب درباره نویسنده می نویسد: کتاب های وی جوایز زیادی گرفته و تیراژ های میلیونی در امریکا دارد. وی با مجلاتی چون نیویورکر همکاری می کند و مقالات طنز بسیاری تالیف کرده است. خاکسار پیش از این کتاب " بالاخره یه روزی قشنگ حرف می زنم" را از این نویسنده ترجمه کرده بود.

محتوای کتاب

این کتاب شامل یازده داستان کوتاه است که عبارتند از: طاعون تیک، گوشت کنسروی، مادربزرگت رو از این جا ببر، غول یک چشم، یک کارگاه واقعی، دیکس هیل، حشره درام، دینا، سیاره میمون ها، چهار ضلعی ناقص و شب مردگان زنده.

اگر بخواهید لحظات شادی آوری داشته باشید و دمی خنده بر لب هایتان بنشیند می توانید داستان های کوتاه این مجموعه را مطالعه کنید.

پی نوشت:

[1] صفحه 85 کتاب