تبیان، دستیار زندگی
موضوع تغییر ریاست سازمان صداوسیما به عنوان سازمانی که از آن با نام رسانه ملی یاد می شود، به قدری اهمیت دارد که با آمدن دکتر سرافراز افراد زیادی در حوزه های مختلف نسبت به آن اظهار نظر کرده اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتظارات از رسانه ملی


موضوع تغییر ریاست سازمان صداوسیما به عنوان سازمانی که از آن با نام رسانه ملی یاد می‌شود به قدری اهمیت دارد که با آمدن دکتر سرافراز افراد زیادی در حوزه های مختلف نسبت به آن اظهار نظر کرده اند.

انتظارات از رسانه ملی

از آغاز انتصاب دکتر سرافراز تاکنون، فعالان مختلف عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، ضمن تاکید بر نقاط مثبت و منفی صداو سیما در دوره های گذشته، به بیان انتظارات خود از رسانه ملی در دوران جدید پرداخته اند که در ادامه برخی از مهم ترین خواسته ها و انتظارات آن ها را مرور خواهیم کرد.

تاکید بر بی طرفانه بودن:

کیاسری، نایب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما: رسانه را نمی‌توان خرید، رسانه باید نقد منصفانه کند. تخریب با نقد خیلی فرق می‌کند. امیدوارم سرافراز فراجناحی عمل کند و رسانه ملی را ملی اداره کند نه میلی!

محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: یک نگاه ملی در افق سیاست گذاری‌های رسانه ملی در نظر گرفته شود و جایگاه این رسانه در کشور مدنظر قرار گیرد. امیدوارم رسانه ملی بتواند تعامل ارزشمندی بین مردم و حاکمیت برقرار کند که اگر این اتفاق رخ دهد بسیار خوب خواهد بود.

رمضانعلی سبحانی‌فر، نماینده مجلس: رسانه ملی هرچه بیشتر به واقعیت‌ها توجه داشته باشد و از برنامه‌های کلیشه‌ای دوری کند می‌تواند مخاطب بیشتری داشته باشد. برنامه‌های رسانه ملی باید بی طرفانه ساخته شوند و در فیلم‌ها نیز باید به واقعیت‌های زندگی و جامعه توجه شود.

حجت الاسلام صمدی، دانش آموخته رشته ارتباطات: صدا و سیما در رویکردهای کلان خود و در برنامه های رادیویی و تلویزیونی باید با نقد منصفانه بتواند در راستای گشودن گرهی از مشکلات کشور عمل کرده و در عین حال به تقویت روح وحدت و همدلی ملی در کشور اهتمام ویژه داشته باشد.

صدا و سیما، فرهنگ و تاکید بر ابعاد جهانی:

حسین شمسایی، مسئول ارتباطات دفتر رییس جمهور در دوران جنگ و سازندگی: ما باید با مسائل جهانی، امپریالیسم خبری، امپریالیسم رسانه‌ای و دنیای تبلیغات خارج از کشور که در گستره وسیعی کار می‌کنند، رویارویی کنیم.

سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی سازمان صداوسیما: صدای رسانه ملی باید به دیار غرب و انسان‌هایی که در مکاتب دیگر هستند برسد. صداوسیما باید در میان مسلمانان زلال تفکر و اندیشه اسلامی‌ را تبیین کند، پیام اصلی انقلاب اسلامی‌ که پیام آزادی بخشی و دفاع از محرومان و مستضعفان را به دنیا برساند و هم حرکت‌های بدلی و جعلی مثل تکفیری‌ها و داعش و دیگران را افشا کند.

یکی از مهم ترین وظایف رسانه های جمعی خصوصا رسانه ملی در برهه حساس کنونی، دمیدن روح امید و نشاط در کالبد جامعه است

بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: رسانه باید دارای جریان رو به جلو باشد. رسانه ایستا پاسخگوی نیازهای مردم نیست. ابتدا باید نیاز مخاطبان در داخل و خارج از کشور مرتفع شود و دیگر اینکه با دشمنان مقابله شود. صداوسیما باید با برنامه‌ریزی بهتر جلو برود. افزایش کمی شبکه‌ها انجام شده اما کفایت نمی کند. باید محتوا نیز افزایش پیدا کند تا طیف وسیعی از مخاطبان پوشش داده شوند.

عباسعلی کدخدایی مشاور عالی دبیر شورای نگهبان: آنچه برای رسانه ملی ما مطرح است این است که ما در بُعد جهانی بتوانیم فعالیت‌هایمان را بیشتر کنیم و در جهت معرفی انقلاب اسلامی‌ و نظام جمهوری اسلامی‌ ایران و هجمه‌هایی که به نظاممان می‌شود بهتر پاسخگو باشیم.

رسانه ای برای امید و نشاط

حجت الاسلام جوادی، از اساتید حوزه: یکی از مهم ترین وظایف رسانه های جمعی خصوصا رسانه ملی در برهه حساس کنونی، دمیدن روح امید و نشاط در کالبد جامعه است؛ چرا که دشمنان می خواهند با بزرگ نمایی برخی ناکارآمدی ها و مشکلات، مردم به خصوص نسل جوان را نسبت به انقلاب و کشور ناامید و مأیوس کنند که در این خصوص تولید و نمایش برنامه های جذاب رسانه ای می تواند به تقویت امید و نشاط ملی کمک کند.

جذابیت و به روز بودن

محمدرضا حسینیان، مجری تلویزیون: رسانه باید لذیذ و برای مردم دل باب باشد و این در کنار تمام رسالت‌های رسانه در عرصه سیاسی و اجتماعی و... ارزشمند است و در کنار این می‌توان به انتقال پیام به آنها نیز پرداخت.

عبدالرضا اکبری، بازیگر: در زمانی که ما شبکه‌های متعددی در رسانه ملی داریم که نیاز است دائم به روز شوند و در حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری و علمی برنامه تولید و به پخش برسانند.

توجه به حوزه کودک:

مسلم آقاجانزاده، تهیه‌کننده عرصه کودک: نگاه رسانه ملی به کودکان قدری مهربان‌تر باشد. انتظار ما این است که شبکه ملی سراسری کودک داشته باشیم. پویا شبکه دیجیتال صرفا کارتون است اما شبکه‌ای با برنامه‌ها، مسابقات و دیگر گونه‌های مختلف برنامه‌سازی در حوزه کودک می‌تواند به اسلامی‌ بودن رسانه ملی کمک کند. نباید بگذاریم نگاه معصوم بچه‌ها را شبکه‌های نامحرم غربی بدزدند.

انتظارات از رسانه ملی

صدا و سیما و توجه به دغدغه های هنرمندان:

بهروز یغمائیان، انیماتور: باید به بچه‌های انیمیشن اعتماد کنیم و به یاد تنوع و رقابت باشیم. انیمیشن ایران فنر متراکمی‌ است که متاسفانه روی آن محدودیت‌ها و سنگ‌های بزرگی گذاشته شده اما اگر این محدودیت‌ها برداشته شود همانطور که در گذشته توانستیم خارج از مرزها در آسیا برویم باز هم می‌توانیم پیشرفت کنیم. این فنر توانایی جهش دارد اما باید اجازه دهیم بچه‌ها توانایی خودشان را نشان دهند.

مسعود شجاعی طباطبایی، رییس خانه کاریکاتور ایران: بضاعت کاریکاتور آنقدر بالا است که می‌توان برنامه هفتگی به شکل مستمر فقط در این باره داشته باشیم. در شبکه‌های خارجی بسیاری از برنامه‌های خبری توجه ویژه‌ای به کاریکاتورها دارند اما ما که پتانسیل بالاتری داریم، نگاه خاصی به این هنر در تلویزیون نداریم.

پیروز ارجمند، مدیر مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: تحول بسیار بزرگی در سازمان در بخش موسیقی باید اتفاق بیفتد چرا که در حال حاضر واحد موسیقی صداوسیما کمترین نقش را در تولید محتوای موسیقی برای کشور دارد.

خواسته ها و انتظارات مردم از رییس جدید رسانه ملی:

در روزهای گذشته، علاوه بر فعالان سیاسی، فرهنگی و هنرمندان، از میان مردم نیز برخی با استفاده از شبکه های اجتماعی مختلف، به موضوع تغییر ریاست صدا و سیما واکنش نشان داده و انتظارات و پیشنهادات خود را در صفحات اجتماعی خود، بیان کرده اند. به علاوه سایت خبرگزاری فارس نیز، بخشی را به بیان پیشنهادات و انتظارات مردمی از ریاست جدید صدا و سیما اختصاص داده که قرار است پس از جمع آوری، در اختیار دکتر سرافراز قرار داده شوند.

در میان نظرات مردمی برای ریاست صدا و سیما، بر مواردی از قبیل: کاهش پیام های بازرگانی و نظارت بیشتر بر آن ها، توجه به حوزه برنامه سازی کودک و اسلامی تر شدن آن، تمرکز زدایی و ایجاد رقابت واقعی، تخصص گرایی در صدا و سیما و کاهش نیروهای نا مرتبط با رسانه در سازمان، صداقت و ترجیح اهداف نظام بر اهداف جناحی، عدم استفاده از مجریان و چهره های تکراری، بها دادن بیش تر بر شبکه های استانی، لزوم آموزش سواد رسانه ای و... تاکید شده است.

پیشنها شما به ریاست رسانه ملی چیست؟

فرآوری: زهرا مجدی زاده

بخش ارتباطات تبیان


منابع: مهر/ خبرگزاری فارس/ خبرگزاری حوزه

مطالب مرتبط:

مطالبات‌ رهبری‌ از‌ مسۆولان‌ رسانه ملی

هفت وظیفه «مغفول» رسانه ملی