تبیان، دستیار زندگی
حق تعالى قبر امیرالمؤ منین علیه السلام و اولاد طاهرینش را مَعْقِل خائِفین و مَلْجا مُضْطَرّین و اَمانِ اهل زمین قرار داده هر غمناكى كه نزد او برود غمش زایل گردد و هر دردناكى كه خود را به او بمالد شفا گیرد و هر كه به آن پناه برد در امان باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جایی که غمت را از بین می برد!

بقیع

ائمه هدی علیهم السلام برای پیروان خود سه مدرسه و مکتب ایجاد نموده اند که هر یک سرشار از معارف و علوم ناب خاندان وحی است؛ مدرسه اول مدرسه حدیث است که نیازی به توصیف آن نیست، مدرسه دوم مدرسه دعاست که منبع غنی و آموزنده توحید و معرفت الله و بیان راه و روش مناجات با خداوند متعال است و مدرسه سوم مدرسه زیارت است که خود جایگاه امام شناسی و کسب معرفت حجج الهی است.


بنیانگذار زیارت اهل قبور رسول اکرم صلی الله علیه و آله می باشد که پیوسته به زیارت دفن شدگان در بقیع می رفتند؛ و نیز فاطمه زهرا سلام الله علیها که به زیارت پدر بزرگوار خویش و نیز عموی خود حمزه سلام الله علیه در احد می رفتند. پس از ایشان اهل بیت علیهم السلام نیز به زیارت اهل قبور می رفتند و سایرین را نیز به این مهم ترغیب می نمودند.

زیارت علاوه بر اینکه رابطه مستقیم و عرض ارادت و توسل و نیاز به درگاه حجت خداست(از این جهت که ایشان یسمعون کلامی و یردون سلامی)، حاوی معارف بلندی از حقایق وجود مقدس ائمه هدی علیهم السلام است که توجه در معانی و عبارات، این مهم را روشن می سازد و نیز موجبات آمرزش و هدایت و تحول و رهایی از دوزخ را فراهم می آورد. در این مجال بر آنیم فضیلت زیارت امیر المومنین را بیان کنیم!

کراماتی که کنار قبر امام علی‏ علیه السلام و در حرم شریف ایشان آشکار شده است، بیش از آن است که در صدد شمارش و بیان آنها باشیم، لیکن در این‏جا به نمونه‏ هایی از آنها اشاره می‏شود:

حق تعالى قبر امیرالمومنین علیه السلام و اولاد طاهرینش را مَعْقِل خائِفین و مَلْجا مُضْطَرّین و اَمانِ اهل زمین قرار داده هر غمناكى كه نزد او برود غمش زایل گردد و هر دردناكى كه خود را به او بمالد شفا گیرد و هر كه به آن پناه برد در امان باشد

مطلب اول:

در فضیلت زیارت آن حضرت است شیخ طوسى به سند صحیح از محمّد بن مسلم از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده كه فرمود خداوند خلق نفرموده مخلوقى بیشتر از ملائكه و به درستى كه هر روزى نازل مى شوند هفتاد هزار ملك و بیایند به بیت المعمور و طواف مى كنند به دور آن و چون از طواف آنجا فارغ شدند به طواف كعبه مى روند و چون از طواف كعبه فارغ شدند به سوى قبر پیغمبر صَلَّى اللَّهِ عَلِیهِ وَ اله مى آیند و سلام مى كنند بر آن حضرت پس از آن مى آیند به سوى قبر امیرالمومنین علیه السلام و سلام مى كنند بر آن حضرت بعد از آن مى آیند نزد قبر حسین علیه السلام و سلام مى كنند بر آن جناب پس از آن به آسمان بالا مى روند و مثل ایشان هر روز نازل مى شود تا روز قیامت پس فرمود آن حضرت كه هر كه زیارت كند امیرالمومنین علیه السلام را و عارف به حقّ آن حضرت باشد یعنى آن جناب را امام واجب الاطاعة و خلیفه بِلافَصْل داند و از روى تجبّر و تكبّر به زیارت نیامده باشد حق تعالى بنویسد از براى او اجر صد هزار شهید و گناهان گذشته و آینده او را بیامرزد و مبعوث گردد در روز قیامت از جمله ایمنان از احوال آن روز و آسان گرداند بر او حساب را و استقبال نمایند او را ملائكه و چون برگردد از زیارت او را مشایعت نمایند تا به خانه خود برگردد و اگر بیمار شود به عیادت او بیایند و اگر بمیرد متابعت جنازه او بكنند و از براى او طلب آمرزش نمایند تا قبرش و سیّد عبدالكریم بن طاوس در فَرْحَةُ الغَرِىّ از آن حضرت روایت كرده كه فرمود هر كه پیاده به زیارت امیرالمومنین علیه السلام برود حق تعالى به هر گامى ثواب یك حجّ و یك عمره براى او بنویسد و اگر پیاده برگردد به هر گامى ثواب دو حج و دو عمره از براى او بنویسد و نیز از آن حضرت روایت كرده كه به اِبن مارِد فرمود اى پسر مارد هر كه زیارت كند جدّم امیرالمومنین علیه السلام را عارفاً بِحَقّهِ بنویسد حق تعالى از براى او به عدد هر گامى حجّ مقبول و عمره پسندیده اى، اى پسر مارد، وَاللّهِ نمى خورد آتش جهنّم قدمى را كه غبارآلوده شود در زیارت حضرت امیرالمومنین علیه السلام خواه پیاده رَوَد خواه سواره، اى پسر مارد، بنویس این حدیث را به آب طلا. و نیز از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده كه فرمود ما مى گوئیم كه در پشت كوفه قبرى هست كه پناه نمى برد به آن قبر دردناكى مگر آنكه حق تعالى او را شفا كرامت فرماید.

نجف

مطلب دوم:

از اخبار معتبره ظاهر مى شود كه حق تعالى قبر امیرالمومنین علیه السلام و اولاد طاهرینش را مَعْقِل خائِفین و مَلْجا مُضْطَرّین و اَمانِ اهل زمین قرار داده هر غمناكى كه نزد او برود غمش زایل گردد و هر دردناكى كه خود را به او بمالد شفا گیرد و هر كه به آن پناه برد در امان باشد.

مطلب سوم

فاضل محقق جناب آقای میرزا محمود مجتهد شیرازی از علمای نزیل سامره رحمة اللّه علیه نقل فرمود: مرحوم سید محمد علی رشتی (در اوقاتی که در مدرسه حاج قوام نجف طلبه و مشغول تحصیل علم بودم) در بین طلاب مشهور بود فرمود: که شخص پاره دوزی که در باب طوسی است طی الارض دارد و هر شب جمعه نماز مغرب را در مقام حضرت مهدی(عجل اللّه تعالی فرج الشریف) در وادی السلام می‏خواند و نماز عشاء را در حرم حضرت سید الشهدا(علیه السلام) به جا می‏آورد. (در صورتی که فاصله بین نجف و کربلا بیش از سیزده فرسنگ و تقریبا دو روز راه پیاده رویست) من خواستم این مطلب را تحقیق نمایم و به آن یقین کنم پس به آن مرد صالح پاره دوز رفت و آمد بر قرار و با هم رفیق شدیم چون رفاقتم با او محکم شد روز چهارشنبه به یکی از طلاب که با من هم مباحثه و به او اعتماد داشتم گفتم: امروز برای کربلا حرکت کن و شب جمعه در حرم باش ببین رفیق پاره دوز را می‏بینی یا نه.

بنیانگذار زیارت اهل قبور رسول اکرم صلی الله علیه و آله می باشد که پیوسته به زیارت دفن شدگان در بقیع می رفتند؛ و نیز فاطمه زهرا سلام الله علیها که به زیارت پدر بزرگوار خویش و نیز عموی خود حمزه سلام الله علیه در احد می رفتند. پس از ایشان اهل بیت علیهم السلام نیز به زیارت اهل قبور می رفتند و سایرین را نیز به این مهم ترغیب می نمودند

وقتی رفت غروب پنجشنبه با یک تاثری نزد رفیق پاره دوزم رفتم و اظهار نارحتی کردم. گفت تو را چه می‏شود گفتم مطلب مهمی‏ است که باید الان به فلان طلبه رفیقم برسانم و متاسفانه کربلا رفته و به او دسترسی ندارم. گفت مطلب را بگو خدا قادر است که همین امشب به او نامه را برساند پس نامه‏ای را که نوشته بودم به او دادم ایشان نامه را گرفت و به سمت وادی السلام رفت و دیگر او را ندیدم تا روز شنبه که رفیقم آمد و آن نامه را به من داد و گفت شب جمعه موقع نماز عشاء رفیق پاره دوز به حرم آمد و آن نامه را به من داد. یقین کردم که پاره دوز طی الارض دارد در مقام بر آمدم که از او در خواست کنم که بشود من هم طی الارض کنم.

او را به خانه‏ام دعوت کردم، چون هوا گرم بود پشت بام رفتیم و گنبد مطهر حضرت علی(علیه السلام) نمایان بود. پس از صرف شام مختصری، رو به ایشان کرده گفتم، غرض از دعوت این است که من یقین کردم شما طی الارض دارید و آن نامه‏ای که به شما دادم برای یقین خودم بوده الحال از شما خواهش می‏کنم مرا راهنمائی کنید که چه کنم تا من هم مثل شما طی الارض نصیبم شود.

تا این حرف را شنید، صیحه‏ای زد و مثل چوب خشک افتاد به طوری که وحشت کردم و گفتم از دنیا رفت. پس از آنکه به حال خود آمد، فرمود: ای سید هر چه هست به دست این آقاست (و اشاره به گنبد مطهر امیرالمومنین (علیه السلام) کرد) هر چه می‏خواهی از او بخواه. این را گفت و رفت و دیگر در نجف اشرف دیده نشد. و هر چه تحقیق کردم دیگر کسی او را ندید.

فرآوری: فاطمه زین الدینی

بخش نهج البلاغه تبیان   


منابع:

کتاب کرامات العلویه، علی میر خلف زاده‏

سایت پرسمان دانشجویی

مطالب مرتبط:

ثواب پیاده رفتن به زیارت ائمه علیهم السلام

شرح‌های زیارت جامعه

ثواب زیارت امام رضا(ع)

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.