تبیان، دستیار زندگی
اکثر میوه های پاییزی به دلیل اینکه سرشار از انواع ویتامین ها و بالأخص ویتامین های C و A می باشند، برای پیشگیری و بهبود علائم سرماخوردگی بسیار مناسب می باشند...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خواص شگفت انگیز خرمالو، زالزالک، ازگیل و ...


اکثر میوه‌های پاییزی به دلیل اینکه سرشار از انواع ویتامین‌ها و بالأخص ویتامین‌های C و A می‌باشند، برای پیشگیری و بهبود علائم سرماخوردگی بسیار مناسب می‌باشند...

میوه های پاییزی

فصل پاییز جشنواره میوه‌هایی بی‌نظیر و خارق‌العاده است که تنها چند ماه از سال مهمان‌ خانه‌های ما هستند و می‌توانیم از خواص مفید آن‌ها استفاده نماییم. این میوه‌های متنوع و بسیار زیبا که خوشبختانه در کشور ما به فراوانی یافت می‌شوند، عبارت‌اند از خرمالو، انار، زالزالک، ازگیل، پسته تازه، به، لیموشیرین، گریپ‌فروت و ... در این مقاله با ما همراه باشید تا با خواص این میوه‌های متنوع آشنا شوید.

برای مقابله با سرماخوردگی خرمالو را دریابید

اگر در این روزهای خنک پاییزی از علائم سرماخوردگی رنج می‌برید، به خرمالو توجه ویژه کنید؛ زیرا دارای مقادیر فراوانی ویتامین C است؛ و 21 درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند؛ که علاوه بر کنترل سرماخوردگی، برای غشاهای موکوسی، راه‌های تنفسی و جلوگیری از سرطان دهان و شش مناسب می‌باشد. همچنین خرمالو 55 درصد نیاز روزانه به ویتامین A را تامین می‌کند و به علت سرشار بودن از ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی مناسب است.

در روزهای خنک پاییزی صبحانه خود را با یک لیوان آب لیموشیرین تازه آغاز کنید تا از سرماخوردگی در امان بمانید. برای رفع حالت عطش کودکانی که تازه از مدرسه یا ورزش آمده‌اند، آب لیموشیرین تازه بسیار مناسب است

همچنین خرمالو سرشار از منیزیم و فیبر می‌باشد؛ و فیبر برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش لازم است. از طرفی در نتیجه علائم سرماخوردگی، فعالیت روده‌ها کاهش پیدا می‌کند؛ و مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر به افزایش عملکرد دستگاه گوارشی کمک شایانی می‌کند. خرمالو سرشار از مس، فسفر و مقادیر زیادی ویتامین‌های B کمپلکس می‌باشد. خرمالو میوه‌ای سرشار از فلاوونوئیدها، فیتوکمیکال‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها مانند کاتچین، بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین، کریپتوگزانتین و زآگزانتین است؛ که اکثراً برای بهبود سیستم بینایی و جلوگیری از فعالیت تومورهای سرطانی لازم می‌باشند. لازم به ذکر است که کاتچین، آنتی‌اکسیدانی است که به‌عنوان آنتی‌بیوتیک و ضدالتهاب شناخته می‌شود.

نارنگی

نارنگی مناسب برای چشم‌های شما

نارنگی نیز مانند سایر مرکبات سرشار از ویتامین C می‌باشد. ویتامین C یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد که برای ساخت کلاژن (که باعث سفتی و انعطاف‌پذیری مناسب پوست می‌شود)، بهبود زخم‌ها، آرتریت، سرماخوردگی، تب و ... لازم است. همچنین این ویتامین اثرات ضدویروسی و ضد سرطانی متعددی دارد و برای پیشگیری از بیماری‌های سیستم عصبی، بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و ... مناسب می‌باشد. ویتامین C بدن را از خطر رادیکال‌های آزاد سم‌زدایی می‌کند؛ و اثرات متعدد ضدویروسی و ضد سرطانی خود را از این طریق اعمال می‌نماید. ویتامین C همچنین برای جذب آهن بسیار مهم و اساسی می‌باشد، به‌طوری‌که مصرف مداوم مرکبات تازه به همراه غذا از کم‌خونی‌های ناشی از فقر آهن پیشگیری می‌کند.

نارنگی همچنین سرشار از فیبرهای محلول و نامحلولی چون همی سلولز، پکتین و ... است؛ و این فیبرها از جذب کلسترول پیشگیری می‌کنند. مصرف روزانه مواد غذایی سرشار از فیبر که در میوه‌ها و سبزیجات به فراوانی یافت می‌شوند، خاصیت ملین دارد و دفع را راحت‌تر می‌کند.

نارنگی منبع فلاوونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌هایی چون نارنجنین، نارنجین، هسپرتین، کاروتن، گزانتین و لوتئین است. لازم به ذکر است مقادیر آنتی‌اکسیدان‌های موجود در نارنگی از مقدار آنتی‌اکسیدان‌های پرتقال هم بیشتر می‌باشد. در نتیجه می‌توان گفت که نارنگی برای مقابله با اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد که منجر به سرطان می‌شوند، بسیار مناسب است.

زالزالک

زالزالک؛ داروی طبیعی بیماری‌های قلبی

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف زالزالک باعث افزایش جریان خون و بهبود درد در ناحیه قفسه سینه و نیز کاهش فشارخون می‌شود. همچنین از افت فشارخون نیز جلوگیری می‌کند. در حقیقت فشارخون را تعدیل می‌نماید. همچنین باعث کاهش فشارخون در بیماران دیابتی نیز می‌گردد. مصرف زالزالک کلسترول بد (LDL) را در جریان خون کاهش می‌دهد؛ و نیز منجر به کاهش تولید کلسترول در کبد افرادی که رژیم غذایی سرشار از کلسترول دارند، می‌شود. دم‌کرده زالزالک برای مشکلات عصبی نیز بسیار مناسب است؛ و باعث کاهش استرس می‌گردد. همچنین دمنوش زالزالک تازه یکی از بهترین گزینه‌ها برای ایجاد آرامش در زمان خواب است.

لیمو شیرین

لیموشیرین؛ دشمن سرماخوردگی

لیموشیرین خواص بسیار زیادی دارد. از آن جمله می‌توان کاهش وزن، درمان عفونت‌ها، کاهش تب، بهبود یبوست، بهبود سیستم عصبی، ایجاد نشاط و ... را نام برد. آب لیموشیرین تازه جایگزین مناسبی برای نوشیدنی‌های شیرین شده کربناتی است. این میوه دارای طبیعت خنک می‌باشد و برای کاهش تب پیشنهاد مناسبی است. لیموشیرین سرشار از ویتامین C می‌باشد. این میوه برای بهبود عفونت گلو و گلودردهایی که در فصل پاییز بسیار شایع است، بسیار مناسب می‌باشد. برای بهبود حالت تهوع و استفراغ بالأخص در دوران بارداری می‌توان لیموشیرین را بویید. این میوه برای بیماری‌های لثه و بیماری‌های دهانی ناشی از کمبود ویتامین C مفید می‌باشد. برای داشتن قلبی سالم، وضوح بینایی، پوستی روشن و شفاف و سیستم ایمنی بی‌نقص به لیموشیرین به‌صورت ویژه توجه کنید. در روزهای خنک پاییزی صبحانه خود را با یک لیوان آب لیموشیرین تازه آغاز کنید تا از سرماخوردگی در امان بمانید. برای رفع حالت عطش کودکانی که تازه از مدرسه یا ورزش آمده‌اند، آب لیموشیرین تازه بسیار مناسب است. 3- 4 عدد لیموشیرین تازه، به همراه کمی شکر و کمی آب یک نوشیدنی بی‌نظیر را برای فرزند دلبند شما حاضر می‌کند.

ازگیل

ازگیل؛ مناسب برای کلیه‌ها

ازگیل برای سم‌زدایی بدن میوه‌ای بسیار مناسب است؛ و به کلیه‌ها برای دست‌یابی به این هدف کمک می‌کند. مصرف ازگیل برای بهبود بیماری‌های مرتبط با دستگاه دفع ادرار مانند سنگ کلیه، نارسایی‌های کلیوی و ... مناسب است. ازگیل یکی از میوه‌هایی است که سرشار از پتاسیم می‌باشد. به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا می‌باشند، مناسب است. از طرفی فشارخون بالا خود تشدیدکننده بیماری‌های کلیوی است. پس از سوی دیگر مصرف ازگیل با کاهش فشارخون از بیماری‌های کلیوی جلوگیری می‌کند. ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی مانند فنولیک اسید و فلاوونوئیدها می‌باشد. تولید پلی فنل‌ها یکی از سیستم‌های دفاع آنتی‌اکسیدانی در بدن برای مقابله با رادیکال‌های آزاد است. به همین علت ازگیل به‌عنوان یکی از میوه‌هایی که دارای قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد، شناخته می‌شود.

ادامه دارد ...

بینه خوشنودی راد

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


مطالب مرتبط:

سلامت پاییزی با 6 ماده‌ی غذایی

مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن

16 ماده‌ی غذایی پاییزی برای لاغری

تغذیه‌ی پاییزی از نگاه طب سنتی

نارنگی و خواص مفید آن  

خرمالو؛ میوه‌ای پاییزی 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.